Kompozycja....

Witam! mam problem z kompozycją. Za każdym razem gdy włącza się Windows to pojawia mi się klasyczna kompozycja Windowsa, choć we Właściwościach Ekranu w zakładce Kompozycje jest ustawiony Windows XP. Po drodze system był naprawiany z płyty. Proszę o szybką odpowiedź.

Odpowiedzi: 13

Veers, nie umiesz się cwanić (sorki za słowa, nie chcę nikogo urazić). Nie trzeba stawiać systemu od nowa, wystarczyło nowe konto i przesłanie plików najpierw na zewnętrzny dysk, a nasepnie danne z dysku na nowe konto. To całkowicie wystarczyło. Ale ogólnie dzięki za pomoc.
Rivis
Dodano
10.12.2009 19:58:01
Ręczna naprawa rejestru... muszę tylko znaleźć odpowiedni klucz rejestru i go naprawić. Postawienie od nowa systemu mnie na razie nie pociesza. Najdziwniejsze jest to, że wszystko działa dobrze na drugim koncie... A czy rejestr Windowsa nie jest taki sam dla obu kont. Jeżeli nie, to wystarczy zrobić kopię rejestru z drugiego konta i wgrać go zamiast tego co mam. Wszystkie programy są na obu kontach więc problem znika. Arigato Veers.
Rivis
Dodano
08.12.2009 17:54:11
  • Veers 08.12.2009 22:57:13

[quote=Rivis]... A czy rejestr Windowsa nie jest taki sam dla obu kont.[/quote] Nie jest. [quote=Rivis] Jeżeli nie, to wystarczy zrobić kopię rejestru z drugiego konta i wgrać go zamiast tego co mam..[/quote] Gdyby to było takie proste, to bym nie pisał tego, co napisałem. Rejestr to dynamiczna baza danych, a nie tylko pliki z jakimiś-tam wpisami. Nawet jeśli znajdziesz różnice (a na pewno je znajdziesz) - to jak rozpoznasz te krytyczne dla obecnego zachowania niedziałającego konta ? Tak więc - nadal sądzę że to nierealne (aczkolwiek jak mawiał mój guru "Niemożliwe - to jest nasrać w kieszeń gołemu" .... )

Naprawa tu nic nie da. Naprawa może naprawić pliki systemowe - ale nie naprawi rejestru. Tak więc masz dwie drogi: pierwsza ręcznie naprawić rejestr (IMHO - nierealne); druga - postawić system od nowa.
Veers
Dodano
08.12.2009 00:09:48
  • XanTyp 08.12.2009 01:24:57

[quote=Veers] (...) pierwsza (...) druga (...)[/quote]A trzecia, to nie floodować. Funkcja [edytuj] nie gryzie.

Wogóle to ja używałem patchera by zmienić kompozycję( przed pierwszą naprawą z płytki) ale nie wychodziło więc RESTORE-owałem uxtheme.dll, lecz po restarcie kompa nie mogłem zmieniać kompozycji na XP-kowską. Więc uznałem że czas użyć płytki i od tamtej pory przy każdym uruchomieniu kompa (na 1 z 2 profili, na drugim wszystko jest dobrze) muszę sam zmieniać kompozycję na tzw. Lunę. Proszę jeszcze raz o pomoc. P.S. Przeszukałem forum. Cóż, przydatnych informacji nie znalazłem. Jeżeli ktoś może podac jakiegoś linka(nawet po angielsku; oczywiście nie link) to wielkie arigato za to.
Rivis
Dodano
07.12.2009 23:29:23
Jescze raz naprawiłem system z płytki i nic nie pomogło... Usługa Themes tymrazem była wgrana i włączona.
Rivis
Dodano
07.12.2009 23:11:37
Cóż chciałem zmieć wygląd Xp-eka na Mac-a ,ale coś się już na tyle [color=red]sp*****[/color], że musiałem naprawić. Teraz po każdym załadowaniu się Windowsa muszę zmieniać Kompozycję na "Windows XP". A pozatym jeżeli jest to orginalny Windows to chyba Microsoft za to odpowiada. Nie jestem tylko pewien czy po próbie zainstalowania kompozycji (nazwijmy je normalnie) nielegalnych nie ustraciłem jakiejś gwarancji. Naklejka jest orginalna na kompie przyklejona. Edit: Pierwsze i ostatnie ostrzeżenie za używanie słów.. Ucho
Rivis
Dodano
07.12.2009 17:04:39
  • Ucho 07.12.2009 17:26:16

[quote=Rivis] A pozatym jeżeli jest to orginalny Windows to chyba Microsoft za to odpowiada. [/quote] Strasznie nagmatwałeś... Za co odpowiada MS ? Za wywalenie systemu przez wgrywanie różności ? Nie osłabiaj... To Twoja prywatna sprawa co wgrywasz i jakie są tego konsekwencje. Co zaś się tyczy Twego problemu to hocki klocki z różnymi schematami to normalna sprawa. Za mocno mieszają w systemie. Jak wklepiesz w szukajkę forumową odpowiednie frazy to czytać nie nadążysz i rozwiązanie Twego problemu się znajdzie na bank. Ja bym jeszcze raz zrobił sfc /scannow z instalką w napędzie.

To może teraz podchwytliwe pytanie: a co się popsuło skoro trzeba było system naprawiać ?
Veers
Dodano
06.12.2009 21:38:51
Windows XP Home Edition originalny z SP2. Usługę Themes musiałem dograć nie wiem czemu. System powinien działać dobrze bo był naprawiany z originalnej płytki.
Rivis
Dodano
06.12.2009 19:21:04
Tak się zastanawiam .... piszesz że ją dogrywałeś - podczas gdy jest ona jedną z najbardziej standardowych usług w XP .... skoro jej nie miałeś wgranej - to co to za Windows ? (za chwilę się okaże że to jakieś pirated edition black super duper hiper professional - a nikt tu nie będzie zgadywał co autor miał na myśli usuwając jedna usługi a dodając inne)
Veers
Dodano
06.12.2009 16:22:06
Usługa Kompozycji jest dograna , ale nadal nie działa...
Rivis
Dodano
06.12.2009 15:44:59
Usługa Kompozycji jest dograna ,ale nadal nie działa...
Rivis
Dodano
06.12.2009 15:39:56
Nie ma Usługi Kompozycji... w Usługach sprawdziłem 3 razy... Oj chyba będzie trzeba dograć...
Rivis
Dodano
05.12.2009 19:57:00
Usługa kompozycji włączona ?
Veers
Dodano
05.12.2009 15:49:23
Rivis
Dodano:
05.12.2009 15:19:04
Komentarzy:
13