KOMPONUJE MUZYKE TECHNO
Tworze muzyke techno
Moźe ktoś poradzi jak stawiać pierwsze kroki, mam na myśli .. jak je wypromować, zarobić trochę grosza Nie chcę naraze udostępniać bo mam zamiar załatwić prawa w ZAIKSIE. Moźe ktoś ma podobne doświadczenia.
Moźe ktoś poradzi jak stawiać pierwsze kroki, mam na myśli .. jak je wypromować, zarobić trochę grosza Nie chcę naraze udostępniać bo mam zamiar załatwić prawa w ZAIKSIE. Moźe ktoś ma podobne doświadczenia.
Odpowiedzi: 9
Wlasnie wysylales juz jakies probki demo?
Universal, BMG etc... ale na Twoim miescu zaczalbym od jakis dedykowanych wytworni (np dla muzyki alternative/punk taka mekka jest wytwornia Epitaph) – tam mniejszy nacisk na kase a wiekszy na muze
Poza tym mozesz na wlasna reke rozprowadzac wlasne utwory...
Universal, BMG etc... ale na Twoim miescu zaczalbym od jakis dedykowanych wytworni (np dla muzyki alternative/punk taka mekka jest wytwornia Epitaph) – tam mniejszy nacisk na kase a wiekszy na muze
Poza tym mozesz na wlasna reke rozprowadzac wlasne utwory...
No masz racje kto lub co to jest ZAIKS jestem zielona bo nie tym sie interesuje tylko troche innym rodzajem techno. Ale wiem jedno nikt z moich znajomych czy dj'ow ktorych ja znam i ktorych cenie napewno by na takie coś nie poszedł.
Wiec chyba musisz załapac sie do wytwórni by ktos wydał twoje płyty?
Wiec chyba musisz załapac sie do wytwórni by ktos wydał twoje płyty?
http://www.forum.muzyka.pl/
http://www.forum.muzyka.pl/
technogirl:Zapomnij o takiej wytwórni to shit!! Interesujesz się tym, chodzisz na imprezy? oj chyba jednak jestes troche "zielony" po za tym to chyba nie to forum, bardziej poręc sie na forum muzycznym. Zawrzyj znajomości z Dj'ami, masz mixery, gramofony? A vinyle?
Nie obraz sie ale chyba ty tez jestes zielona bo ZAIKS to nie wytwornia tylko Zwiazek autorow...
Pozdrawiam
Dzieki za propozycje.
Jedno sprostowanie. Tworze a nie miksuje. To jest róźnica. Co prawda kiedyś prowadziłem imprezy ale to juź przeszłość. A co do tego forum muzycznego ... to moźe jakiś adres ?
Co do reakcji ludzi, jest ok.
Pozdrawiam
Jedno sprostowanie. Tworze a nie miksuje. To jest róźnica. Co prawda kiedyś prowadziłem imprezy ale to juź przeszłość. A co do tego forum muzycznego ... to moźe jakiś adres ?
Co do reakcji ludzi, jest ok.
Pozdrawiam
Zapomnij o takiej wytwórni to shit!! Interesujesz się tym, chodzisz na imprezy? oj chyba jednak jestes troche "zielony" po za tym to chyba nie to forum, bardziej poręc sie na forum muzycznym. Zawrzyj znajomości z Dj'ami, masz mixery, gramofony? A vinyle?
brtx ma racje...
wkrec sie do jakiegos klubu bierz udzial na festiwalach muzyki techno, jesli jestes dobry to wyplyniesz
a ZAIKSem to daj sobie spokoj komercyjne techno to lipa !Dj ktory sie szanuje napewno nie skorzystalby z ich usluch.
wkrec sie do jakiegos klubu bierz udzial na festiwalach muzyki techno, jesli jestes dobry to wyplyniesz
a ZAIKSem to daj sobie spokoj komercyjne techno to lipa !Dj ktory sie szanuje napewno nie skorzystalby z ich usluch.
Ja bym na Twoim miejscu uderzyl na poczatek do jakis klubow czy cos w tym stylu – sprawdzic jak ludziki zareaguja ;)
Poza tym najpierw wolalbym wyplynac w polswiatku techno (o ile cos takiego jest), wolalbym byc kojarzony z muzyka a nie kasa, no chyba ze w techno sie nie da inaczej ;)
Pozdrowionka.
Poza tym najpierw wolalbym wyplynac w polswiatku techno (o ile cos takiego jest), wolalbym byc kojarzony z muzyka a nie kasa, no chyba ze w techno sie nie da inaczej ;)
Pozdrowionka.
Strona 1 / 1