Kompilator pod XP

Witam, sprawa mianowicie jest taka, szukalem tego juz bardzo bardzo dlugo w necie i nie moge znaleźć ;/

Chodzi mi o program ktory by zastępował tzw "konsolę linuksową" z linuxa ;/ i zeby on działał pod XP. Slyszalem co nieco o czyms takim jak Borland c++ itp, Terminal GNOME.. nic wiecej, jesli ktos wie jak to zainstalowac i zeby dzilalo to piszcie :> nie mam pojecia co i jak zrobic zeby miec taką "konsolę linuxową" pod XP ;/ bo chce sie w tym pobawić JAVĄ i oczywiscie C++ -em, konkretnie potrzebne mi to do programowania.

Prosze o pomoc :>

Odpowiedzi: 1

Trochę nie rozumiem twojej wypowiedzi. Jeśli chodzi o konsolę to masz najzwyklejsze cmd i z wiersza poleceń bez problemu dostaniesz sie do kompilatora i jego opcji. Czego chcieć więcej? Poza tym, z tego co pamiętam, niektóre kompilatory miały swoje własne wbudowane konsole, więc do czego potrzebna ci jest zewnętrzna aplikacja?
gracol
Dodano
07.11.2006 21:03:00
  • szakal85 08.11.2006 09:20:00

<P>Nie, nie chodzi mi o cmd. Konkretnie to chodzilo mi o odpowiedz osoby ktora posiada linuxa i ktora bawila sie c++-em w konsoli linuxowej. Chce miec cos podobnego, jakis program ktory potrafi to co wlasnie ta konsola. W cmd nienapisze programu anie niepobawie sie JAVĄ, a tam mozna robic i to i to.</P> <P>Do czego?</P> <P>Tak jak wyzej, do programowania, to jest praca w c++ i java.</P>

• gracol 08.11.2006 14:51:52

No to teraz było jaśniej :P Niestety możesz mieć problem z taką aplikacją, a konkretnie z jej odnaleznieniem. Pozostaje ci jedynie notepad++ i cmd :/ Niemniej jeśli znalazłbyś coś na modłę gnome term to daj znać.<br>

• szakal85 08.11.2006 17:50:29

<P>Hyhy ;P mam rozumiec ze tez potrzebujesz ? ;P</P> <P>&nbsp;No szukalem szukalem juz spoooro czasu, ale naprawde ciezko to znalezc.</P> <P>No coz, WIE :&gt; ktos moze jeszcze cos na ten temat ? ;&gt; to prosze o pomoc ;P ;-)</P>

szakal85
Dodano:
06.11.2006 23:45:13
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1