komp z media markt

Otoz w media markcie jest taki komp : p4 2,4ghz (chyba bez ht) 256 ram i radeon 9200 i czy na takim kopie nie bedzie sie ciol np farcry?

Odpowiedzi: 8

EL NINO:
Serwisu ? :P

a to oni mają tam jakiś serwis? chyba sprzątający
i to po łebkach
Xior
Dodano
25.05.2004 21:55:07
EL NINO:
theboss78:
Moze nawet dadza karte stalego klienta. :wink: :wink:

Jasna sprawa.

spiderko:
więc widać źe tendencja jest taka sama wszędzie, oszołomić klienta ceną i "liczbami" a potem wcisnąć mu kit.

Nie wszedzie ja znam sklepy gdzie nie staraja sie wcisnak kitu wrecz odradzaja klientowi ktory che kupic, ze tak powiem "literkowy" zestaw.
No ale sa tez takie o jakich mowisz.
Niestety tych znam wiecej.
theboss78
Dodano
24.05.2004 16:24:43
Miałem tą "przyjemność" pracować na dziale komputerowym w jednej z największych sieci marketów. Sprawa wygląda tak źe takie markety sprzedają takie konfiguracje na jakie jest zapotrzebowanie rynku, przecieź pan Kowalski nie kupi komputera za 4000zł tylko dlatego źe jest zbudowany na bardzo dobrej jakości komponentów, dla większości klientów liczą się liczby, procesor musi mieć powyźej 2GHz (pal licho źe to Celeron) pamięci musi być 512MB (źe to PC333 teź nie waźne), grafika teź musi mieć wysoki "numerek" (9600SE lub FX5200 i "aź" 64bity), płyta główna jest nieistotna (do czego ona słuźy? :lol: ), jak jest zasilacz 300W teź jest w porządku (megabajt to w końcu dobra firma bo ma "mega" w nazwie), a dysk 40GB pewnie na długo wystarczy :wink:. Za kaźdym razem gdy sprzedawałem taki zestaw w "dobrej cenie" serce mi krwawiło, ale źe pracowałem za prowizje od sprzedaźy jakoś do tego przywykłem, w końcu nikt im noźa na gardle nie trzymał.

Tak nawiasem, to w źyciu widziałem bardzo duźo komputerów na śmiesznie kiepskich podzespołach które wcale nie pochodziły z "marktu", więc widać źe tendencja jest taka sama wszędzie, oszołomić klienta ceną i "liczbami" a potem wcisnąć mu kit.
spiderko
Dodano
24.05.2004 14:33:16
theboss78:
EL NINO
Dodano
24.05.2004 13:41:12
Rebe:
Przecieź to b.dobry pretekst, by tam czesto bywać :lol: :wink:

A to co innego.
Jesli chodzi o bywanie w tym przybytku to jak najbardziej Przemeksik kup u nich kompa.
theboss78
Dodano
24.05.2004 12:24:57
theboss78:
Po szoste nie kupuj kompa w media markt

Dlaczego ?
Przecieź to b.dobry pretekst, by tam czesto bywać :lol: :wink:
Rebe
Dodano
24.05.2004 12:09:45
Po szoste nie kupuj kompa w media markt
theboss78
Dodano
24.05.2004 12:07:05
Po pierwsze to pewnie jest nie Pantium, a Celeron.
Po drugie – po co zakładasz 2 topiki – niem ogłeś w jednym – tym o procesorach tego dopisać?
Po trzecie karta 9200 jest z duźym prawdopodobieństwem 640 bitowa, a tym samym jej wydajność jest prawie źadna.
Po czwarte z tą ilością pamięci nawet Pentium i karta "bez kastracji" i tak CarCry nie pociągnie w sposób zadowalający.
Po piąte – wystarczy przeczytać wymagania gry opisane na pudełku czy stronach jej poświęconych.
Rebe
Dodano
24.05.2004 11:52:59
Anonymous
Dodano:
24.05.2004 11:24:59
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1