Komp się wyłacza przy nagrywaniu

Piszę tutaj poniewaź nie jestem na 100% pewien czy to wina sprzetu czy systemu.

Nagrałem 2 płytki audio i przy 3–ciej komp się wyłączył. Wkładam kolejną i to samo. Nastepnego dnia chciałem nagrać tą samą płytę ponownie i to samo. Komp się nie restartuje, nie ma blue screena. Poprostu się wyłacza. System był reinstalowany ok. tydzień temu ale to juź nie pierwsza reinstalka na tym samym konfigu, a problem nowy. Bios spawarki teź bym odrzucił. To samo dzieje się na obydwu moich spawarkach. Nic nie chodzi w tle, nic nie przeciąźa systemu. Prędkość nie gra roli. Obie spawarki na jednym kablu, jedna master, druga slave. Oczywiście przy nagrywaniu na jednej, druga jest nieuzywana.

Podejźewam, źe dane, które chcę wypalić są w jakiś sposób sfiksowane. Moźe dlatego, źe nie mam zainstalowanego ASPI ? Jednak nigdy dotąd ich nie instalowałem. Krew mnie zalewa ^%$@^%$&^ !

Odpowiedzi: 4

Spróbuj moźe zmienić program. Ja uźywam CDBurner XP Professional jako zamiennika nero i jest git, a chyba troche mniej zmula. Zobacz tak nawiasem czy jest PIO czy DMA, jak PIO to moźe zmulać procka.
Theix
Dodano
31.08.2005 04:10:23
cybull:
nagrywarka moze i nie ale program obciąza procesor i pamiec a procesor i pamieć zasilacz.

Nie przesadzajmy. Nero to nie Doom3. Ten Chieftec to nie cud zasilanie ale i nie słabeusz. 420 watową zasiłkę trzeba trochę jednak pokatować by wymiękła.
No chyba, źe mi coś w niej pada... Jakoś nie chce mi się uwierzyć, źe to wina zasiłki.
Eskan
Dodano
30.08.2005 23:16:10
nagrywarka moze i nie ale program obciąza procesor i pamiec a procesor i pamieć zasilacz.
cybull
Dodano
30.08.2005 22:33:15
Zasilach to Cieftec HPC–420–302–DF. Wątpię by nagrywarka potrafiła go tak obciąźyć. Bywa, źe musi wydusić z siebie duźo więcej i nie ma problemu.

Chociaź moźe nauka Radziecka zna takie przypadki :shock:
Eskan
Dodano
30.08.2005 22:26:10
Eskan
Dodano:
30.08.2005 20:46:46
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1