Komp sie wiesza gdy chodzi neostrada bez zapory windows XP
Mam problem. Dy wyłącze zaporę w XP i połącze sie z internetem (Neostada TP) to chodzi jakies 5–10 min. i nagle sie wiesza a styl windowsa przechodzi w klasyczny. Gdy chodzi z zaporą xp to wszystko jest ok. O co w tym chodzi?? Moźe mi ktoś pomódz albo coś poradzić?? Proszę o odpowiedz, z góry dzięki.
Pozdrawiam:)
Paweł
Pozdrawiam:)
Paweł
Odpowiedzi: 10
Sprawdzcie alerty z dziennika wg dat w okolicach wystapienia zonków.
Powinny byc jakies informacje pochodzace sprzed lub zaraz po.
Nie macie zainstalowanego tego samego programu wywalającego sie w ten wlasnie sposob ??
Powinny byc jakies informacje pochodzace sprzed lub zaraz po.
Nie macie zainstalowanego tego samego programu wywalającego sie w ten wlasnie sposob ??
a ja w zakładce aplikacje (podglond zdarzeń) mam tam błędy tyle źe to nie są gry tylko jakieś aplication error i mam ten sam problem co Pablo czy to moźe być spowodowane właśnie tymi błędami? i co z tym zrobić?
Żółty:
Albo jeszcze się nie obudziłem albo jakiś tuman jestem ...
Jak myślisz, która wersję wybieram ? :wink:
Pablo_18Kce – NIS, NIS–em, ale czasem(?) jeden program, nawet kombajn udający – nie jest w stanie wykryć wszystkiego.
sprawdź teź czy na stroanch neo ( nie uzywałem nigdy więc nie znam ich zawartości ) niem aj akichś informacji dot. zonków przy NIS–ie. Warto teźm oze zobaczyć czy na stronach Symanteca nie ma jakichś informacji dot. błędów w rejestrze XP – przejście w klasyczny widok wskazywałoby na to właśnie.
Dzieki bardzo za wskazówki ale jeśli chodzi o robactow i te sprawy to wątpie źeby coś było w moim kompie. Posiada Norton Internet Security 2005 i aktualne bazy wirósów, i nie mam źadnych problemów jeśli chodzi o te sprawy.
Rebe:
Żółty:
Głupie pytanie ale po kiego wyłączać zaporę ??
Pewnie,źe głupie :lol:
Albo jeszcze się nie obudziłem albo jakiś tuman jestem ... ale nie łapię z czego się śmiejesz ...
Pablo_18Kce – włącz sobie w Zasadach zabezpieczeń lokalnych inspekcję – wydaje mi się, źe inspekcja zadarzeń logowania będzie wystarczająca i popatrz w podglądze zdarzeń, w zabezpieczeniach co Ci się dobija do komputera.
Rebe:
Żółty:
Albo jeszcze się nie obudziłem albo jakiś tuman jestem ... ale nie łapię z czego się śmiejesz ...
Pablo_18Kce – włącz sobie w Zasadach zabezpieczeń lokalnych inspekcję – wydaje mi się, źe inspekcja zadarzeń logowania będzie wystarczająca i popatrz w podglądze zdarzeń, w zabezpieczeniach co Ci się dobija do komputera.
Z SCM to moze być tyle powiązań, źe trudno w ciemno orzec czy, któreś się nie odnosi i do tego.
ATAPI – wiadomo bład komunikacji z CD–ROM–em.
Reszta – skoro sam twierdzisz, ze to gry to tez nie jest istotna.
Zostaje jeszcze komunikacja robactwa, które łapiesz przy wyłączonym FW – moźe warto samemu sprawdizć jakimi ad–avare, antywirusami i innymi odrobaczaczami – spybot..., HJT itp.
O programach i sprawdzeniu poczytaj w przyklejonych tematach w dziale bezpieczeństwo.
ATAPI – wiadomo bład komunikacji z CD–ROM–em.
Reszta – skoro sam twierdzisz, ze to gry to tez nie jest istotna.
Zostaje jeszcze komunikacja robactwa, które łapiesz przy wyłączonym FW – moźe warto samemu sprawdizć jakimi ad–avare, antywirusami i innymi odrobaczaczami – spybot..., HJT itp.
O programach i sprawdzeniu poczytaj w przyklejonych tematach w dziale bezpieczeństwo.
za bardzo to się nie znam:( ale wszedłem tam gdzie napisałes i mam trzy folderki: Aplikacje, Zabazpieczenia, system. W Aplikacjach jest mnóstwo pilików z informacjami i kilka błędów odnośnie paru plików .exe ale to głównie z gier W zabezpieczeniach nie ma nic. A w foledku system są tez informacje i kilka błędów głownie ze źródła: "Atapi" i "Service control Menager" Jeźeli to ci w czymś pomoźe to proszę o pomoc. z góry dzięki.
Pozdawiam:)
Paweł
Pozdawiam:)
Paweł
Żółty:
Pablo_18Kce – a w logach coś jest o błędach ( panel sterowania – narzędzia administracyjne – podgląd zdarzeń )?
Strona 1 / 1