Komp sie sam resetuje i niezawsze wlacza

Witam! Mam problem, poniewaz moj komp sie resetuje w pewnym momencie, kiedy mu sie podoba. Przeinstalowalem Windowsa (mam xp) i to nic nie daje.
Po za tym komp mi sie niezawsze wlacza. Musze go chyba z 10 razy odlaczyc i wlaczyc do prądu, zeby sie wlaczyl, bo inaczej to komp chodzi, monitor nie i niewiadomo co sie dzieje.

*niedawno zmienilem procesor z athlona 1200mhz na athlona xp 1500+ (plyta ta sama) i gdy wrocilem do starego procesora (myslalem, ze moze w tym problem) to nic nie dało.

Prosze! Pomozcie!!!!!!!!!
Jesli byl ten problem juz poruszany, to prosze o linka.

post leci do właściwego działu

The_judge

Odpowiedzi: 5

ale ja nie mowie ze napewno po wymianie bedzie dzialac, to tylko jedna z mozliwosci... to ze raz sie sprawdzila nie oznacza ze sprawdzi sie za kazdym razem ... ale jest takie prawdopodobienstwo ...
TheL
Dodano
16.09.2004 20:55:03
Dzieki serdeczne! sprobuje z tym zasilaczem.
Ps.W biosie nic nie ruszalem, na plycie wszystko siedzi dobra, a windowsa tez przeinstalowalem i nic
hitman75
Dodano
16.09.2004 18:15:08
Wymusiłeś BSOD,
Jakie info o błędach w Podlądzie zdarzeń,
Jakie temp i napięcia,
Jaki config,
Ram testowany,
Okablowanie sprawdzone,
Hardware podociskany w slot`ach,
Hardware OC,
BIOS sprawdzony na ustawieniach Default,
Czy system instalowany ponownie po zmianie CPU czy podjęta próba naprawy z konsoli :?:

Bez podstawowego info nie ruszysz z miejsca.
McScr@by
Dodano
16.09.2004 03:35:37
u kolegi bylo podobnie i jak podlaczylismy nowy zasilacz wszystko wrocilo do normy, oczywiscie nie mowie ze w Twoim przypadku bedzie tak samo ...
TheL
Dodano
16.09.2004 03:07:24
To jest dział o wszystkim ale najlepiej problem opisać w dziale hardware. 8)
Ivaho
Dodano
16.09.2004 03:00:28
hitman75
Dodano:
16.09.2004 00:52:24
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1