Komp sam sie wlacza
Siema
Mam dosc nietypowy problem.
Gdy komp jest wylaczony, po podniesieniu sluchawki od telefonu stacjonarnego komp sam sie wlacza. Oczywiscie tel jest podlaczony do modemu. System jest WIN XP. Nie wiem jak sobie z tym poradzic.
Dodam jeszcze ze nie instalowalem oryginalnych sterownikow do modemu, wiec moze to jest problem.
Prosze o odpowiedz
Dziekuje
Mam dosc nietypowy problem.
Gdy komp jest wylaczony, po podniesieniu sluchawki od telefonu stacjonarnego komp sam sie wlacza. Oczywiscie tel jest podlaczony do modemu. System jest WIN XP. Nie wiem jak sobie z tym poradzic.
Dodam jeszcze ze nie instalowalem oryginalnych sterownikow do modemu, wiec moze to jest problem.
Prosze o odpowiedz
Dziekuje
Odpowiedzi: 3
Nie moźe to być wina linii telefonicznej szukaj jak powiedział Rebe bios i pewnie w power managment a jak nie to gdzieś indziej 2 opcje zaznacz na disabled jak ipisał przedmówca wake on lan i wake on modem ring obie opcje powinny być wyłączone
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Nie moge znalezc takiej zakladki w BIOSIE. Moze byc to wina linii, telefonicznej??
Dodam jeszcze ze wczesniej byl zaistalowany WIN 98 i takich problemow nie bylo.
Dodam jeszcze ze wczesniej byl zaistalowany WIN 98 i takich problemow nie bylo.
W BIOS–ie musisz – w ustawieniach power menagement poszukać opcji power on/wake up on związanych z modemem i ustawić ją na disabled.
Strona 1 / 1