komp robi ciagle restart, boje sie ze z dyskiem cos nie tak

Gdy wlaczam komputer, pojawia sie wczytywanie wina xp. Po tym procesie robi sie restart i wszystko od nowa i tak w kolko. Dysk mam podzielony na cztery partycje. Chcialem zrobic nakladke winxp( nie chce formatwac bo mam waznie danie ktorych nie chce stacic)nie dalo sie. Wyciagnalem dysk i wlozylem do innego kompa. Ktory nie widzi czterech partycji widzi tylko jedna. Ale nawet nie moge wejsc na ten dysk, wyskakuje mi komunikat: Dysk w stacji dyskow G jest niesformatowany. czy chcesz sformatowac go teraz? czy jest na to jakas rada? czy wszystko co mam na tym dystu zostalo juz utracone? pomozcie!

Odpowiedzi: 3

Opisalem kiedyś na forum najprostszy sposob uzycia - wpiszw szukajkę testdisk a znajdziesz. Może pomocne będzie dla Ciebie
Żółty
Dodano
03.06.2007 01:29:00
sciagnalem testdisc ale nie wiem jak go uzyc a nie chce pogorszyc sytuacji. Jest do tego programu jakies spolszczenie?
piksel
Dodano
03.06.2007 01:19:31
Konsola odzyskiwania ile dysków wykazuje ?? Podczas próby istalacji naprawdzej co sie dzieje ?? Spróbuj profilaktycznie testdiskiem zapisać na nowo tablice prartycji - tylko zapisuj jak program poda wlaściwą ilość, typ partycji, rozmiar oraz będzie sie dało przejrzeć pliki na poszczególnych partycjach.
Żółty
Dodano
02.06.2007 20:55:21
piksel
Dodano:
02.06.2007 17:28:43
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1