Komp od NTT System i problem z instalką:/

Witam

Mam taki problem bo kupilem wczoraj komputer firmy ntt system. (Pentium D2,8 512ram, 250GB dysk (sata) ) Mial on juz zainstalowany winxp home ale ze mam profesionala to chcialem sobie zainstalowac na nim pro. sformatowalem dysk pod innym komputerem wlozylem z powrotem, wkladam plytke xppro startuje i na samym poczatku wyrzuca jakis blad stop: ...cos tam cos tam, nie pamietam teraz i dalej nie idzie. Co jest ciekawe jak wloze plytke bootowalna od ntt z tym windowsem home, wszystko idzie bez problemu. Gdzies czytalem ze ntt naklada jakies blokady zeby nie moc zainstalowac innego systemu niz ich, czy to prawda a jak tak to moze ktos moze pomoc jak to obejsc?

Odpowiedzi: 1

Gdybyś tak zamiast " ...cos tam cos tam" moze jednak przytocz komunikat, bo możliwości może być więcej niz tylko to, że NTT coś zablokowało(?).
Rebe
Dodano
05.12.2006 09:12:15
  • kajoj 05.12.2006 09:15:40

sorka za to 'cos tam" :/ ale instalowac probowalem wczoraj a teraz w pracy siedze i nie mam dostepu do tego kompa. A o blokadzie czytalem na centrumxp ze tak robia w ntt i rozwiazaniem jest wgranie nowego biosu<br>

• Rebe 05.12.2006 09:27:03

Mam wątpliwość techniczną czy zmiana BIOS-u w tkaim wypadku , bo musiąłby być "obcy" w stosunku do NTT - zakładam, że to coś wyczytął jest prawdą -&nbsp; nie będzie&nbsp;powodem utraty gwarancji.

• kajoj 05.12.2006 09:43:13

co do gwarancji to z gory zalozylem sobie ze olewam ta gwarancje bo chcac cokolwiek dolozyc do kompa np: ram musze leciec do serwisu wiec dauje sobie gwarancje, chce zeby to poprostu chodzilo zebym mogl zainstalowac system ktory ja chce a nie ktory ntt chce. Bede dzwonil do ntt do serwisu zeby dowiedziec sie juz na 100% jak to jest bo jezeli sie potwierdzi to co czytalem to jest w jakims stopniu ewidentne ograniczenie klienta:/<br>

kajoj
Dodano:
05.12.2006 09:01:44
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1