Komp mi się resetuje!
Witam, od jakiegoś czasu mi sie komp resetuje. Głownie wtedy gdy gram ale czasami nawet przy słuchaniu muzyki albo surfowaniu po necie. Przenstalowałem na win98 i nie resetował się, ale co chwile były jakieś błędy. Wróciłem na xp dalej sie resetuje. Myślałem źe mam jakiegoś trojana ale niby nic nie ma... :( O co moźe chodzić?
Odpowiedzi: 9
Ja nie wiem co mam jeszcze zrobić. Nigdy nie miałem takiej sytuacji nie wiem jak sobie z nią poradzić. Napiszę Wam dokładną konfigurację jeśli dzięki temu będziecie w stanie mi pomóc.
Hardware:
Prosesor: AMD Duron 901 Mhz (nie podkręcany)
Płyta główna: ECS K7VZA (najnowszy BIOS jaki jest na stronie ECS)
Karta grafczna: GeForce 2 MX400 64Mb
Pamięć: 256 SDRAM 133 (2 kości po 128 MB)
Karta muzyczna: Creative SB Live! 5.1
CD–ROM: LG 52x
Myszka: A4 Tech Optical Mouse :)
Software:
System: M*******t Windows XP Professional
Program antywirusowy: Kaspersky Antivirus Personal
To chyba najwaźniejsze... Jeśli chcece wedzeć coś więcej to piszcie...
Hardware:
Prosesor: AMD Duron 901 Mhz (nie podkręcany)
Płyta główna: ECS K7VZA (najnowszy BIOS jaki jest na stronie ECS)
Karta grafczna: GeForce 2 MX400 64Mb
Pamięć: 256 SDRAM 133 (2 kości po 128 MB)
Karta muzyczna: Creative SB Live! 5.1
CD–ROM: LG 52x
Myszka: A4 Tech Optical Mouse :)
Software:
System: M*******t Windows XP Professional
Program antywirusowy: Kaspersky Antivirus Personal
To chyba najwaźniejsze... Jeśli chcece wedzeć coś więcej to piszcie...
Lucky17 – a o tym błedzie , jak Bobi_Robert sugerował poczytąłeś w archiwum i na stronach MS ?
Cośm i się wydaje, źe to sobie akurat odpuściłeś zajmując się brakiem podpisów, która to kwestia jest zdecydowanie mniej istotna.
Przy w98 pewnie teź Ci się pokazywały błedy OE.
Jeźeli nie pasuje Ci sprawdzanie w archiwum to moźesz do wyszukiwarki dowolnej ten numer wrzucić, albo zamiast niego nazwę błedu :
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA – Ty znasz dokładną konfigurację sprzętu więc Tobiełatwiej bedzie znaleźć pasujący opis i rozwiązanie.
Cośm i się wydaje, źe to sobie akurat odpuściłeś zajmując się brakiem podpisów, która to kwestia jest zdecydowanie mniej istotna.
Przy w98 pewnie teź Ci się pokazywały błedy OE.
Jeźeli nie pasuje Ci sprawdzanie w archiwum to moźesz do wyszukiwarki dowolnej ten numer wrzucić, albo zamiast niego nazwę błedu :
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA – Ty znasz dokładną konfigurację sprzętu więc Tobiełatwiej bedzie znaleźć pasujący opis i rozwiązanie.
a moze by poradzilo przeinstalowanie systemu, tylko plytke pozycz od kolegi (i oczywiscie wpisz swojego seriala :D :D :D ) i z kolegi plytki zainstaluj bo moze masz uszkodzona plyte lub cos w tym rodzaju :D:D:D:D:D:D
Wiesz, tylko ja nie wiem co mam z tym zrobic, zrobilem tym programem scan i pokazało m takie dwa pliki nie podpsane cyfrowo.

I ja nie mam pojmięcia czy to to jest przyczyną błędu...
I ja nie mam pojmięcia czy to to jest przyczyną błędu...
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=28619
To jeden z kilku(nastu) wynikow wyszukania frazy: "0x00000050"
To jeden z kilku(nastu) wynikow wyszukania frazy: "0x00000050"
TRAGEDIA, kolejny błąd tym razem inny. Oto zdjęcia, słaba jakość troszkę bo robione komórką. Błąd wyskoczył mi przed chwilą.

Czy wiecie o co tym razem mu chodzi?

Czy wiecie o co tym razem mu chodzi?
marek, zrobilem jak poleciles i od razu sa efekty... zamiast reseta jest nebieski blad i trzeba i tak zresetowac... napisane bylo ze moze bios, zmenlem mojego biosa na najnowszy i na razie nic sie nie dzieje... jak bedziew blad to sie odezwe ze zdjecem tego bledu... :P
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=29728#litery/znaki poprzekręcane
Wywołanie BSODA...
Przyklejone tematy nie są przyklejane źeby było śmiesznie
Wywołanie BSODA...
Przyklejone tematy nie są przyklejane źeby było śmiesznie
Kliknij prawym na mój komputer
Właściwości /zakladka zaawansowane/uruchamianie i odzyskiwanie Ustawienia
Odznacz ptaszka automatycznie uruchom ponownie
Przyczyna restartów moźe być wadliwy sprzęt np. zasilacz albo pamięć itp.
Sprawdź czy pokazały się jakieś błędy
Aby otworzyć Podgląd zdarzeń, kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij ikonę Wydajność i konserwacja, kliknij ikonę Narzędzia administracyjne, a następnie kliknij dwukrotnie ikonę Podgląd zdarzeń.
Właściwości /zakladka zaawansowane/uruchamianie i odzyskiwanie Ustawienia
Odznacz ptaszka automatycznie uruchom ponownie
Przyczyna restartów moźe być wadliwy sprzęt np. zasilacz albo pamięć itp.
Sprawdź czy pokazały się jakieś błędy
Aby otworzyć Podgląd zdarzeń, kliknij przycisk Start, kliknij polecenie Panel sterowania, kliknij ikonę Wydajność i konserwacja, kliknij ikonę Narzędzia administracyjne, a następnie kliknij dwukrotnie ikonę Podgląd zdarzeń.
Strona 1 / 1