komp gasnie jak podkręce procka
mam problem kupiłem nowego Atlona 2000XP i jak go podkręce na 2000 tak jak powinien być komp mi się wyłancza i zaczyna piszczeć napoczątku było ok dopiero po pewnym czasie zrobiło się takie coś i niewiem co moźe to być jak ktoś wie proszę o jakiś najszybszy kontakt
Odpowiedzi: 4
Pewnie poprostu komp tego "podkręcenia" nie wyrabia.
Albo zasilacz, albo pamięci, moźliwe źe płyta.
Albo zasilacz, albo pamięci, moźliwe źe płyta.
xxxxxxxxxxx
A wracajac do tematu – napisz dokladnie co ustawiles.
A wracajac do tematu – napisz dokladnie co ustawiles.
A ja zrozumiałem – chyba – z 2000+ Darkman usiłuje wycisnąć 2000Mhz i dziwi się, źe mu sprzet nie wstaje.
Widac tyle ten procesor nie wytrzymuje, choć moźe to być kwestia innych komponentów chodzących na przetaktowanej szynie.
Jeźeli jesteś pewien, ze reszta wytrzyma to moźesz popracować z napięciem zasilającym CPU, ale to juź kwestia zamiłowania do eksperymentów i chłodzenia.
Widac tyle ten procesor nie wytrzymuje, choć moźe to być kwestia innych komponentów chodzących na przetaktowanej szynie.
Jeźeli jesteś pewien, ze reszta wytrzyma to moźesz popracować z napięciem zasilającym CPU, ale to juź kwestia zamiłowania do eksperymentów i chłodzenia.
Darkman:
(...) Atlona 2000XP i jak go podkręce na 2000 tak jak powinien być (...)
Nie zrozumiałem tego fragmentu.
BTW, Moźe po prostu coś się poluzowało, albo kurz przeszkadza lub procek z powodu OC się zaczyna powoli psuć... :roll:
Strona 1 / 1