Kolory paska w Windows XP Pro :))
Witanko!
Mam pytanie , czy da rade zmienic kolory paska w windowsie , chodzi mi o kolor tego polacu na ktorym wyswietla sie zegarek i kolory przycisku START, rowieniz chcialbym sie dowiedziec czy da rade zmienic kolor paska postepu np jak cos sciagamy bo ten standardowy zielony troszke nie ladny hehe :) Oczywiscie nie chce zmieniac wyglady systemu lecz tylko kolory obszaru zegarka i Startu oraz paska postepu. Prosze pomoc :) Pozdrawiam
Mam pytanie , czy da rade zmienic kolory paska w windowsie , chodzi mi o kolor tego polacu na ktorym wyswietla sie zegarek i kolory przycisku START, rowieniz chcialbym sie dowiedziec czy da rade zmienic kolor paska postepu np jak cos sciagamy bo ten standardowy zielony troszke nie ladny hehe :) Oczywiscie nie chce zmieniac wyglady systemu lecz tylko kolory obszaru zegarka i Startu oraz paska postepu. Prosze pomoc :) Pozdrawiam
Odpowiedzi: 3
jesli nie jest to duzy program to prosze przeslij mi go na poczte Crash_Black@wp.pl a jesli nie to prosze podaj mi linka do niego bo prubowalem szukac po nazwie i nie moglem znalesc :) pozdrawiam
Jeśli dobrze rozumiem chodzi o kompozycje...Oczywiście moźesz uźyć programu, o którym pisze kolega wyźej ale jednak zajmuje on zasoby systemu – dlatego najlepiej bezpośrednio ingerować w plik uxtheme.dll (chroniony przez system!). W necie znajdziesz wiele programów, które omijają ten problem i do swojej dyspozycji masz wówczas niezliczoną ilość nowych kompozycji. Ja sam uźyłem programiku patcher_uxtheme_sp2_Fr_CXP.zipi nie jestem juź ograniczony przez system a przede wszystkim nie wpływa to w najmniejszym stopniu na pracę i szybkość systemu.
nie wiem czy dokladnie o to ci chodzi, ale sprobuj style xp Mozesz zmienic kompozycje, ale takze i pasek :D
Strona 1 / 1