kolorowy pulpit przy zalaczaniu komputera
Witam
Mam taki maly problem. Wczoraj wieczorem wylaczylam normalnie chodzacy komputer. Dzis podczas zalaczaniu tegoz komputer na pulpicie pojawily mi sie roznego koloru kratki, jak przy szachownicy, pozniej paski, potem jeden czerwony pasek przechodzacy w coraz jasniejszy kolor. Komputer nie chce mi sie wogole zalaczyc. Nic nie chodzi, wogole nic nie slychac. Probowalam pare razy i za kazdym razem to samo. Co to jest? Pierwszy raz sie z takim czyms spotykam. pomocy!!!
Odpowiedzi: 5
Nie. Monitor AG Neovo F-417 + karta 8800GTX = potrzebna przejściówka, która luźno się trzyma
sprawdź czy kabel od monitora dobrze siedzi w gnieździe karty graficznej. U mnie jak się troszkę ruszy to wszystkie kolory wariują
-
[quote=spartakus]sprawdź czy kabel od monitora dobrze siedzi w gnieździe karty graficznej. U mnie jak się troszkę ruszy to wszystkie kolory wariują[/quote]] Przerwany kabel sygnałowy. Prędzej czy później trzeba będzie wymienić...
Nie padła tylko ma problemy z poprawnym wyświetlaniem obrazu. Czyli wyświetla tzw. "artefakty". Na początek popieram mojego poprzednika i radzę spróbować wyczyścić kartę (i to jak najprędzej)(oczywiście jeśli jest mocno zakurzona).
ale jakby karta padla to myslalam ze komp jakies dzwieki wydaje, ciagly lub przerywany teraz nie pamietam :(
Te kolorowe kratki i paski wskazują na problem z kartą graficzną ( czy padła, czy tylko się odkurzania domaga to już nie mnie sądzić ).
Czy i co jeszcze do tego dochodzi nie umiem wyczytać z tego coś napisała.
Strona 1 / 1