Kolejny waźny problem!
Witam, tak się skłąda, źe nie mam internetu, znaczy nie działa. Nagle po prostu coś trafiło komunikatory, porgramy P2P i sam internet, nic nie działa. SKanowałem Ad–Aware, HJT i Norton Internet Securit 2005, wykrył 3 wirusy, zagroźenia,– usunąłem. Internet działą mi tylko w "Tryb Awaryjny z obsługą sieci", wg mnie tutaj nie ładują się te wszystkie syfy, raz tu w nim za pomoca progr. 'StartUp' wywaliłem "STCMON" czy cos podobnego, ale nie pomogło w normalnym trybie dalej lipa, oto wyciąg z trybu awaryjnego z HJT:
Wg mnie wszystko w porządku, acha Norton pytał czy zablokować jakieś gówno w stylu: "!INV~1_.exe" dałem tak, a gdy sprawdzałem daty utworzenia wszystkich plików tak z kilku dni to to sie pojawiło i wywaliłem co mam robić? Format nie wchodzi w grę.
Logfile of HijackThis v1.98.2
Scan saved at 23:22:20, on 2005–07–04
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\GetRight\getright.exe
C:\Program Files\GetRight\getright.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
D:\Bunch – dokumenty\Programy\Anty Wirusy, Ad–aware itp\HijackThis – v1.98.2.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.onet.pl/
R1 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,HomeOldSP = about:blank
R1 – HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,HomeOldSP = about:blank
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – C:\Program Files\Adobe\Acrobat 6.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 – BHO: bho2gr Class – {31FF080D–12A3–439A–A2EF–4BA95A3148E8} – C:\Program Files\GetRight\xx2gr.dll
O2 – BHO: Norton Internet Security – {9ECB9560–04F9–4bbc–943D–298DDF1699E1} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O2 – BHO: NAV Helper – {BDF3E430–B101–42AD–A544–FADC6B084872} – D:\Programy\Norton Internet Security 2005\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton Internet Security – {0B53EAC3–8D69–4b9e–9B19–A37C9A5676A7} – C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\AdBlocking\NISShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton AntiVirus – {42CDD1BF–3FFB–4238–8AD1–7859DF00B1D6} – D:\Programy\Norton Internet Security 2005\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
O4 – HKLM\..\Run: [DAEMON Tools–1033] "D:\Programy\Daemon tools 3.47\daemon.exe" –lang 1045
O4 – HKLM\..\Run: [NeroCheck] C:\WINDOWS\System32\\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
O4 – HKLM\..\Run: [ATIPTA] C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
O4 – HKLM\..\Run: [BearShare] "D:\Programy\BearShare\BearShare.exe" /pause
O4 – HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "D:\programy\quicktime\qttask.exe" –atboottime
O4 – HKLM\..\Run: [WinampAgent] D:\Programy\Winamp\winampa.exe
O4 – HKLM\..\Run: [SSC_UserPrompt] C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Center\UsrPrmpt.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Direct Connect] D:\Programy\DC++\DCPlusPlus.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Gadu–Gadu] "D:\Programy\Gadu–Gadu\gg.exe" /tray
O4 – HKCU\..\Run: [Skype] "D:\Programy\Skype\Skype.exe" /nosplash /minimized
O4 – HKCU\..\Run: [eMuleAutoStart] D:\Programy\E–Donkey Emul\eMule\emule.exe –AutoStart
O4 – Global Startup: GetRight – Tray Icon.lnk = C:\Program Files\GetRight\getright.exe
O8 – Extra context menu item: Download with GetRight – C:\Program Files\GetRight\GRdownload.htm
O8 – Extra context menu item: Open with GetRight Browser – C:\Program Files\GetRight\GRbrowse.htm
O16 – DPF: {2B323CD9–50E3–11D3–9466–00A0C9700498} (Yahoo! Audio Conferencing) – http://us.chat1.yimg.com/us.yimg.com/i/chat/applet/v45/yacscom.cab
O16 – DPF: {E504EE6E–47C6–11D5–B8AB–00D0B78F3D48} (Yahoo! Webcam Viewer Wrapper) – http://chat.yahoo.com/cab/yvwrctl.cab
Wg mnie wszystko w porządku, acha Norton pytał czy zablokować jakieś gówno w stylu: "!INV~1_.exe" dałem tak, a gdy sprawdzałem daty utworzenia wszystkich plików tak z kilku dni to to sie pojawiło i wywaliłem co mam robić? Format nie wchodzi w grę.
Odpowiedzi: 3
Nie jest wazne ze IP uzyskiwany jest automatycznie. Po prostu usun z wlasciwosci polaczenia wszystko – klienta, protokoly, itd., usun z menedzera urzadzen sieciowke i zrestartuj kompa.
Wloz rowniez plytke XP do apedu i z Uruchom odpal "sfc /scannow". Byc moze systemowi brakuje jakiegos pliku ?
Wloz rowniez plytke XP do apedu i z Uruchom odpal "sfc /scannow". Byc moze systemowi brakuje jakiegos pliku ?
Zrobiłem, krok po kroku, jak mówiłes, jednak dalej nie działa internet w 'normalnym' trybie, co mam zrobić, słucham dalszych podpowiedzi....
(format nie wchodzi w grę)
ACHA! Nie zrobiłęm punktu nr2, ale... mam taką sieć, iź adres IP jest uzyskiwany automatycznie i całą ta konfiguracja, dawałem napraw, wyłącz/włącz, równiez nic nie dąło.
(format nie wchodzi w grę)
ACHA! Nie zrobiłęm punktu nr2, ale... mam taką sieć, iź adres IP jest uzyskiwany automatycznie i całą ta konfiguracja, dawałem napraw, wyłącz/włącz, równiez nic nie dąło.
1. Odpal sobie z Uruchom "sfc /scannow".
2. Przeisntaluj siec.
3. Odpal ten programik.
P.S. Ciagnij wiecej gowna z netu tymi programami.
2. Przeisntaluj siec.
3. Odpal ten programik.
P.S. Ciagnij wiecej gowna z netu tymi programami.