kod instalacyjny - w jakim pliku ?

Witam,
sytuacja wygląda tak:
mamy oryginalnego windowsa Xp ale gdzies sie zapodzial klucz.instalacyjny.
Dysk z zainstalowanym na nim systemem został podpięty pod innego kompa a ja
bylem w tej firmie przez minute to se spakowalem katalog config z
C:\windows\system32 i mam go teraz na swoim kompie. Teraz pytanie czy i jak
z plikow tam zawartych wydobyc klucz instalacyjny?

Inna kwestia jest ze jak wpadnie kontrola to sie wtedy o ten klucz (fizycznie) spytaja ? Ale to powiem paniom zeby koniecznie znalazly ten klucz w najblizszym czasie. A system musze postawic na szybko bo potem wyjezdzam.

Bede wdzieczny za wszelkie wskazowki.

Czolem!
Kuba

Odpowiedzi: 2

Na początek:
hammer667 - znane są ogólnie różne prawdy . Ta, którą podałeś należy do kategorii "gówno prawda".

modrzyk - od początku - masz dostęp do tego systemu ? - Jeżlei tak to wystarczy użyć jakiegoś key viewera czy AIDA32 by numerki zobaczyć. Możesz próbować  użyć jakiego PEBuildera i w trybie "Live" spróbowac z tego dysku dane dot klucza wyczytać . Ew. użyć "zamiennika" - innego klucza, a potem - już po znalezieniu nalepki dokonać zmiany na ten poprawny - procedurę m.in. MS opisuje.
Z samym rejestrem może być kłopot, bo te dane nie są pokazywane - taki "rootkit" chowu MS .
Rebe
Dodano
18.07.2006 09:06:01
  • modrzyk 18.07.2006 10:47:30

No wlasnie problem w tym ze jedyne co mam to te pliki a nie mam mozliwosci odpalic tego systemu.<br>Rebe, mowisz wiec ze nie ma takiego narzedzia ktore by mi wyekstrachowalo klucz z tych plikow? Wogole w ktorych plikach miesci sie rejstr? Czy jest to analogicznie jak w systemach 9x?<br>

• Rebe 18.07.2006 11:23:34

<DIV>Żeby to tkaie proste było jak w w9x, ale .... nie jest - pliki:</DIV> <DIV>windows\system32\config\system<BR>windows\system32\config\software<BR>windows\system32\config\sam<BR>windows\system32\config\security<BR>windows\system32\config\default</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>Co do tego czy to wyciągnąc można to pewnie tak, ale jak i czym nie jestem w stanie powiedziać, bo nie miałem okazji się nad tym zastanawiać.</DIV> <DIV>Jest jakaś szansa, że np. &nbsp;użytkownik Piotr P. będzie w stanie coś Ci podsunąć.&nbsp;</DIV>

Elo!! Odpal płytkę z Wxp. W folderze i386 znajduje się plik unattend.txt.Na końcu Bedzie serial do twojego wina.

Pzdr

hammer667
Dodano
18.07.2006 02:15:39
modrzyk
Dodano:
17.07.2006 20:29:05
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1