kłopoty z service packiem 2 dla win xp...

witam, mam taki problem.. gdy ściągnelam z intenetu plik z service packiem tzn. zapisalam ten plik na pulpicie i gdy chce go uruchomic to mi sie pojawia takie okienko z informacją ze ten plik nie jest prawidlową aplikacją dla win32... Mógłby mi ktoś napisać co to znaczy... i czy w ogole moge zainstalowac tego SP? aha, i ja mam windowsa xp proffesional, nie wiem czy to ma jakies znaczenie a ten SP potrzebny mi jest do autocada... Dziękuje z góry za odp

Odpowiedzi: 18

dzieki Small Mike, ale już sie nie pytam dalej bo coś widze że ciężko się tu o coś zapytać jak nigdy się nie robiło jakiejś rzeczy, ale cóż... dzieki za pomoc z Waszej strony chłopcy i przepraszam za kłopot pozdrawiam
anghelika
Dodano
27.05.2008 18:55:25
1. Start > Uruchom, wpisz regsvr32 Ścieżka pliku w normalnej postaci bez żadnych klamer. 2. Otwieramy google.pl/us/com jakie tam chcesz szukamy acgsimage.dll ściągamy sobie najlepiej dwa pierwsze znalezione potem, zmieniamy nazywę biblioteki(tak to ten plik dll) którą mamy w folderze Autocad na "orginalny ac..... dll" Wklejami jeden ze ściągniętych plików do folderu z autocadem i próbujemy odpalić. Jeśli nie działa robimy to co w punkcie 1. Jeśli wciąż nie działa kopiujemy wklejami do folderu z autocadem inna biblioteke pliku i postępujemy j/w. 3. Piszemy maila opisującego problem do Pomocy Technicznej AutoCad. Mam nadzieje że to nie ty... http://www.cad.pl/wwwboard/about66612.html
Small Mike
Dodano
27.05.2008 16:01:55
tak, ja wiem że dla Was jest to proste jak bułka z masłem i napewno siedzicie w tych komputerach mase czasu, ale ja nigdy o takim czymś nie słyszałam z tymi bibiotekami i nigdy takiego czegos nie robiłam, nie chce po prostu zrobic czegoś źle or sth like that...........
anghelika
Dodano
27.05.2008 15:17:48
ahaaa... tylko ciekawe co do tematu ma stwierdzenie ze istnieje wiecej niz jedna wersja Autocada.... pozdrawiam mimo wszystko _______________________ as I thought
anghelika
Dodano
27.05.2008 14:33:30
tak, istnieje dużo wersji Autocada, ja korzystalam na tamtym komputerze z tego samego co teraz... ale teraz, jak wyrejestruje ten acgsimage (mysle ze to powinno być tak: regsvr32 [/u] [/i[C:\Program Files\AutoCAD 2008]] acgsimage_dll ale mógłby mi to ktos zweryfikować bo nie chce sobie jakis problemów narobic.........) to teraz jak zarejestrowac tą nową wersje acgsimage? gdy wpisze to regsvr32 to nie ma tam takiej opcji........ _____________ arch archi architoooortura
anghelika
Dodano
27.05.2008 13:27:39
  • Rebe 27.05.2008 14:13:23

[quote=anghelika]tak, istnieje dużo wersji Autocada, ja korzystalam na tamtym komputerze z tego samego co teraz... [/quote] Rezygnuję bo tylko zapożyczenia ze "Słownika wulgaryzmów" mi się pod palce cisną.

Niby nie jest ładnie odpowiadać pytaniem na pytanie, ale..: Czy nie wydaje Ci się, że istnieje wiecej niz jedna wersja AC i w dodatku, o ile tak jest, to i wymagania systemowe/sprzetowe moga być niejednolite? Pomoc systemu wyrzuca dla regsvr32 jeden wynik z opisem polecenia, skócone informacje mozna uzyskać po wpisaniu tej komendy czy to w uruchom, czy też w wierszu polecenia ( cmd ). Przerejestrowania/zarejestrowanie/wyrejestrowanie to pojęcia odnoszace się do dziąłń związanych z użyciem tego polecenia w powiązaniu z konkretną biblioteką - w Twoim wypadku acgsimage.dll .
Rebe
Dodano
27.05.2008 13:05:36
ale jakich Ci danych jeszcze brakuje? ja też nie bardzo się na tym znam, i nie bardzo wiem co to znaczy, a raczej jak, przerejestrować bibliotekę... czy musialabym Start->uruchom i tutaj wpisac regsvr32 + ścieżka do pliku ? i potem ściągnąc z netu ten acgsimage.dll ale jak to zarejestrować? jako ten support zrozumiałam żeby wejść na strone autodesku i tam poszukać rozwiązania... a ten problem wczesniej już opisalam na innym forum
anghelika
Dodano
27.05.2008 12:47:12
Ja tam się nie znam ( szczególnie jak mi danych brakuje ), ale...: 1. próbowałbym przerejestrować tę faralną bibliotekę ( polecenie regsvr32 + ścieżka do pliku ). 2. Sciągnął jej wersję z sieci - kacza się tego od groma i podmienił, a przy braku poprawy raz jeszcze próbował ją zarejestrowac ). 3. Zwócił się jednak do AD z pytaniem - pisząc o supporcie nie miałem na mysli biegania po forum - Twój wątek widziałem, a kontakt z firmą ).
Rebe
Dodano
27.05.2008 08:54:00
  • Small Mike 27.05.2008 14:37:29

[quote=Rebe]Ja tam się nie znam ( szczególnie jak mi danych brakuje ), ale...: 1. próbowałbym przerejestrować tę faralną bibliotekę ( polecenie regsvr32 + ścieżka do pliku ). 2. Sciągnął jej wersję z sieci - kacza się tego od groma i podmienił, a przy braku poprawy raz jeszcze próbował ją zarejestrowac ). 3. Zwócił się jednak do AD z pytaniem - pisząc o supporcie nie miałem na mysli biegania po forum - Twój wątek widziałem, a kontakt z firmą ). [/quote] Andżeliko przeczytaj to jeszcze raz, Rebe nawet odłożył swoją filozofię na bok, a ty nie rozumiesz.

support Autocada? byłam na stronie autodesku, wpisalam kod 7c812aebh to nie było żadnej odpowiedzi, gdy 7c812a5bh to bylo chyba 5 czy 6, jeden problem byl podobny do mojego, tzn gdy klikalo się Plik to wyskakiwał komunikat FATAL ERROR: Unhandled e06d7363h Exception at 7c812a5bh. Dalej kazali coś kombinować z plikiem MFC80U.DLL, a u mnie jest jakiś acgsimage.dll i nie wiem czy to tak moge sobie zrobić to co oni tam napisali, ponieważ ja miałam inny komunikat który dotyczył pliku acgsimage.dll a nie MFC80U.DLL ..... Napisali cos takiego: 1. Search all local drives for the file MFC80U.DLL. 2. Check the version of each such file found by right-clicking the file and clicking Properties 3. If any of the files have a version number of 8.00.50727.363, do the following: 4. Click Start menu (Windows) > Run. 5. In the Run dialog box, copy and paste the following command into the Open box: MsiExec.exe /X{A49F249F-0C91-497F-86DF-B2585E8E76B7} 6. Click OK. 7. Start AutoCAD. była też druga metoda, ale tez bez zmian................. ciąży chyba nade mną jakieś komputerowe fatum.................
anghelika
Dodano
27.05.2008 01:31:19
hmm...... własnie odinstalowalam autocada, zrobilam skan i zainstalowalam od nowa autocada i jednak znowu mam te problemy.........
anghelika
Dodano
26.05.2008 22:58:33
Standard, Ucho, to jest pytanie do supportu AC skierowane, a nie jakieś grzebanie w rejestrze ( szczególnie, ze nie bardzo wiadomo kiedy ta przypadłość powstała ).
Rebe
Dodano
26.05.2008 22:02:23
  • Ucho 27.05.2008 01:02:50

[quote=Rebe]Standard, Ucho, to jest pytanie do supportu AC skierowane...[/quote] I to właśnie powinnaś zrobić ...

własnie też nad tym myślałam, ale znowu przy instalacji (już chyba tradycyjnie;) miałam problemy, ale chyba tak zrobie... tylko, co to znaczy przeczyscić rejestr........ a nie wystarczy zrobic skan.... ______________ archi archi architortura.............
anghelika
Dodano
26.05.2008 22:00:53
To zrób procedurę standard: odinstaluj Autocada, zrestartuj kompa, przeczyść rejestr np Reg Cleanerem znowu zrestartuj kompa i wreszcie zainstaluj na nowo Autocada.
Ucho
Dodano
26.05.2008 21:57:29
z autacadem mam taki problem tym razem, że gdy klikam plik-> drukuj to pojawia mi się okienko z błędem: BŁĄD KRYTYCZNY: unhandled delayload acgsimage.dll Module Not Found Exeption at 7c812aebh ...... to samo jest gdy chce zmienić jednostki czy utworzyć blok (tzn. Format-> Jednostki) ooo, i po tym jak zainstalowalam SP3 zmienilo sie w tym komunikacie to że przedtem bylo 7c812a5bh a jest 7c812aebh
anghelika
Dodano
26.05.2008 21:23:18
hmm, SP3 udalo mi się zainstalować... ale i tak z autacadem mam takie same problemy.... nie wiem czy to powinnien byc SP2, czy to cos innego, ale dzieki Rebe za odp pozdrawiam
anghelika
Dodano
26.05.2008 20:34:30
  • Ucho 26.05.2008 21:00:00

[quote=anghelika]SP3 udalo mi się zainstalować... [/quote] Jeżeli tak, to nie zawracaj sobie głowy SP2. [b]Rebe[/b] Już to Ci opisał. Przyczyny kłopotów z Autocadem musisz szukać gdzieś indziej. Zastosowałaś się do rad z poprzednich postów ? Nie napisałaś też jakie to kłopoty z nim masz.

Antywirus jest oprogramowaniem koniecznym - to zasada generalna, a wyjątki ją tylko potwierdzają - i chwała Ci że go masz. To jednak nie jest panaceum na wszelkie typy zagrożeń z sieci płynące, choć wiele w tym wypadku zależy od tego co to za progrma konkretnie i jak jest skonfigurowany. Zajrzyj tu: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=40538 i skorzystaj z programów w pkt 9 i jego podpunktach wskazanych ( oczywiśnie nie musisz używać wszystkich ). [quote]cóż to znaczy że SP2 wprowadza powazne zmiany w systemie?[/quote] Oznacza to dokładnie tyle ile napisałem - nie widzę sensu i potrzeby by przepisywać informacje na ich temat bo dotrzeć do nich mozna bez większego trudu, a przykład najwazniejszy z punktu widzenia przeciętnego Użytkownika podałem poprzednio.
Rebe
Dodano
26.05.2008 14:34:11
hmm, a jakbym miala sprawdzić czy w systemie mam infekcje.... ten komputer jest nowy, kupiam go 2 miesiące temu i mam program antywirusowy i cóż to znaczy że SP2 wprowadza powazne zmiany w systemie? ja sciągam a raczej probuje sciagnac tego service packa poniewaz miałam klopoty z autoacadem i mi doradzono zebym sciagnela sp i zauwazylam tez ze przy starym komputerze gdzie byl SP2 tych klopotow w autacadzie nie bylo... aha, i ściagam juz SP3, moze z tym mi sie uda ;p
anghelika
Dodano
26.05.2008 13:46:28
Jeżeli uznać, że komunikat nie jest efektem błedu w ściąganym pliku SP to njabardziej chyba prawdopodobną przyczyną, dla której on się pojawia, może być jakaś infoekcja w systemie - warto ten trop sprawedzić. Co do sensu instalacji SP2 odpowiedziec wypada twierdząco - ten zestaw wprowadza b. poważne zmiany w systemie. I tu uwaga techniczna: Własnie z powodu tych zmian konieczne jest scalenie SP2 z płytą instalacyjną XP, bo bez tego kroku, w wypadku jakichś problemow, niektóre opcje związane z ich rozwiąznaiem mogą stać isę niedostepne ( np. użycie konsoli odzyskiwania ). Oczywiście mozesz, zamiast SP2, od razu ściągnąc i zainstalowac SP3 - dzięki temu zyskasz na braku koniecznosci instalowania łat po SP2 wydanych ( są już one - tak jka wszystkie wcześniejsze poprawki w nim zawarte ).
Rebe
Dodano
26.05.2008 13:29:50
anghelika
Dodano:
26.05.2008 13:21:44
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1