klopot z USB
kolezanka mnie prosila bo nie chce jej dzialac internet (kablowka – modem USB Motorola, windows xp), wiec przychodze do niej i nie dziala jeszcze drukarka (pod USB) tak jakby byla odlaczona, wiec mysle, ze problem tkwi w USB, sprawdzam w spisie sprzetu a nie ma nawet kontrolera usb na liscie (choc oczywiscie USB jest, modemu tez nie ma). Plyta glowna to ECS na VIA pod starego celerona. wczesniej wszystko dzialalo (znaczy drukarka bo inetrnet byl drugi dzien i przestalo dzialac). Wiec nie wiem czy wystarczy zainstalowac VIA Hyperion 4in1 czy tez chodzi o cos innego. Prosze o pomoc bo obiecalem, ze sie tym zajme :) !!!!! z gory dzieki
Odpowiedzi: 5
mielisci racje w biosie byl wylaczony kontroler, dzieki bardzo
usb zintegrowany :)
dzisiaj sprawdze jak nie bedzie dzialac to jeszcze napisze
dzisiaj sprawdze jak nie bedzie dzialac to jeszcze napisze
USB zintegrowane z płytą główną czy na karcie PCI.
Sprawdz w biosie czy wszystkie porty USB włąćzone, jak włączone to moźe uszkodzone.
Jeśli karta PCI
Sprawdz czy karta PCI nie wysuneła się ze slotu – wyjmij wyczyść złącze i dobrze osadz–rób to na wyłączonym kompie.
W menadzeźe urządzeń jak będzie dobrze pojawi się wpis kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej.
Sprawdz w biosie czy wszystkie porty USB włąćzone, jak włączone to moźe uszkodzone.
Jeśli karta PCI
Sprawdz czy karta PCI nie wysuneła się ze slotu – wyjmij wyczyść złącze i dobrze osadz–rób to na wyłączonym kompie.
W menadzeźe urządzeń jak będzie dobrze pojawi się wpis kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej.
Ano w BIOS się pewnie obsługa USB sama wyłaczyła
byc moze tak ale jestem pewny, ze nikt nic nie ruszal w biosie, a nistety nie mialem moznosci sprawdzic :(
Ano w BIOS się pewnie obsługa USB sama wyłaczyła :wink:
Strona 1 / 1