Kłopot z RAM–em ...
Mam pewien kłopot z RAMEM. Posiadam ram typu DIMM SDRAM 133Mhz 256MB i dostałem od kumpla nową kość z pamięcią 128MB, ale odczytuje tylko połowe z tej karty. Ta 256MB ma klocki z obu stron na kości, a ta 128MB jest jednostronna. Wiem źe jak się włozy o takich parametrach to będzie odczytywalo tylko połowę, szczególnie źe to są pamięci typu SDRAM
Tak wię pytam się. Moźe ktoś wie ja tu odczytać cały 128 RAM. Bo mam aktualnie teraz 320MB, a powinieniem mieć 384MB – połowa gdzieś zgineła.... czy jest moźliwość jej dodania??
pzd.
Tak wię pytam się. Moźe ktoś wie ja tu odczytać cały 128 RAM. Bo mam aktualnie teraz 320MB, a powinieniem mieć 384MB – połowa gdzieś zgineła.... czy jest moźliwość jej dodania??
pzd.
Odpowiedzi: 2
dzia z rade :)
special:
........dostałem od kumpla nową kość z pamięcią 128MB, ale odczytuje tylko połowe[/b] ..... . Wiem źe jak się włozy o takich parametrach to będzie odczytywalo tylko połowę....
skoro wiesz ........ – konstrukcja banków na płycie to sprawia. W tej sytuacji, albo wymień tę kość na dwustronną – moźe znajdziesz kogoś u kogo tego ograniczneia nie będzie, albo ..... wymień płytę :wink:
Niestety – ten typ – płyta – tak ma i nie da sie tego przeskoczyć. Czasem co prawda moźna gdzieś trafić na kośc o tego typu "zewnętrznej" organizacji, która będzie widziana w cłaości, ale nawet jeźeli miałbyś mieć takie szczęście to nie bardzo jest gdzie szukać .
Strona 1 / 1