Kłopot z instalacją XP
Panowie mam kłopot z zainstalowaniem Xp. Podczas instalacji gdy następuje proces instalacji urządzeń pasek postępu staje pod koniec i robi się niebieski ekran :cry:
Kod błędu wyświetla 0x0000007A,0xE102123C,0xCooooo98
Konfiguracja kompa jest bardzo prosta:
Duran 1600
Dysk 80G
Ram 384 DDR
Płyta K7S41GX z zintegrowaną kartą dźwiękową graficzną i sieciową podobno jest jeszcze modem bo taki wykrywa Milenium dodam źe milenium zainstalowano bez problemu.
Proszę o jakieś rady.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt. :cry: :cry: :cry:
Kod błędu wyświetla 0x0000007A,0xE102123C,0xCooooo98
Konfiguracja kompa jest bardzo prosta:
Duran 1600
Dysk 80G
Ram 384 DDR
Płyta K7S41GX z zintegrowaną kartą dźwiękową graficzną i sieciową podobno jest jeszcze modem bo taki wykrywa Milenium dodam źe milenium zainstalowano bez problemu.
Proszę o jakieś rady.
Pozdrawiam i Wesołych Świąt. :cry: :cry: :cry:
Odpowiedzi: 13
Przyjacielu, na pamieci (wirtualnej zreszta), nie konczy sie podpowiedz microsoftu.
Dalej to samo pamęć sprawdzona
dzięki
Moźe i po angielsku,ale słowa wskazujące na przyczyny zrozumieć powinieneś bez kłopotu
bad sectors in the virtual memory paging file, disk controller error, virus infection, or memory hardware problems
Szkoda źe po Angielsku
http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en–us/prmd_stp_fvlq.asp
... This might be due to incompatible disk or controller drivers, firmware, or hardware.
Wyjołem ją i włoźyłem starą :cry: to samo :cry:
Wyjołem ją i włoźyłem starą :cry: to samo :cry:
gregor36:
Pamięc kupiona nowa z wieczystą gwarancją
Tym bardziej ją sprawdź ;) Nowa nie znaczy sprawna.
Pamięc kupiona nowa z wieczystą gwarancją
Pamięć sprawdź, najlepiej poprzez podmiane na 100% sprawną.
niestety nic nie pomogło z opisanych problemów w temacie Dodsm źe jak dysk wyjołem i załoźyłem do innego kompa to xp zainstlował się.W biosie wyłączyłem sieciówk i dzwięk i nic nie pomogło
niestety nic nie pomogło z opisanych problemów w temacie Dodsm źe jak dysk wyjołem i załoźyłem do innego kompa to xp zainstlował się.W biosie wyłączyłem sieciówk i dzwięk i nic nie pomogło
Strona 1 / 1