Kłopot z IE

Od jakiegoś czasu masm dziwny problem, po zainstalowaniu nowego XP profesional i po dorzuceniu róźnistych prog. robią się dziwne rzeczy np.: na pulpicie klikająśc prawy myszy wyskakuje kom. o błedzie aplikacji Explorer.exe, podobnie jest przy kaźdej operacji np. w Eksplorerze Windowsa, gdy tylko chcę uźyć prawego myszy pojawia się błąd, nawet gdy w tym EW próbuję uźyć górnych zakładek, znów ten sam błąd. Przeinstalowywałem juź Eksplorera i nadal to samo. Moźe ktoś zna powód?? i co najwaźniejsze receptę??

Odpowiedzi: 8

Przescanowalem ad–... wyznalazl ok. 300 bledow, po naprawie wycielo mi dojscie do netu. Skonczylo sie na formacie, i pomimo ze jest czysciutki xp + sp2 i pare prog. jakie ma zazwyczaj kazdy, co prawda nadal, ale zadziej wyskakuje ten sam problem. Ehh... ten xp

I przyznam, ze ad–.... i spy roznia sie w tym co wykrywaja, w tym samym czasie oba znalazly to samo jak i kazdy z nich cos innego.
pedro29
Dodano
31.01.2005 20:11:57
Raczej sie mylisz. przecieź oba programy są do wykrywania spyware, więc spybot bez problemu powinien wykryc to co ad–aware.
I przypomniało mi sie jeszcze źebyś zaktualizował spybota po zainstalowaniu.
Damianos
Dodano
31.01.2005 13:32:02
jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi ale: Spybot Search & Destroy nie wykrywa tego co znajduje ad–aware (i chyba odwrotnie)
mac307
Dodano
31.01.2005 12:46:37
jesli ad–aware nie działa to instalnij program Spybot Search & Destroy. Bardzo dobry niszczyciel spyware, łatwy w obsłudze. Uźyj go.
z tąd mozesz go siorbnąc:
http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&id=188&t=55

Pozdrawiam damianos

PS. I jesli chodzi o błąd explorer.exe to nie jest to Internet explorer. To tak źeby innych w bład nie wprowadzac :D :wink:
Damianos
Dodano
31.01.2005 12:25:43
jesli masz kilka partycji to sproboj skanowac kazdą po kolei. dołącz tez wspomniany juz log z HJT. jesli cos tam bedzie to napewno ktos cos znajdzie.

btw. czy instalowales moze program TorrentSearch??
mac307
Dodano
30.01.2005 22:32:56
Probuje scan ad–... i wykrywa mase g...a lecz w polowie wyskakuje iz ad–... bedzie zamkniety i tak jest za kazdym razem. Scanowalem antyvirem avg i komp. czysty, mimo to nadal wywala bledy przy ad–... i nadal sa problemy odpisane w pierwszym poscie. Zaczynam miec dosc XP
pedro29
Dodano
30.01.2005 22:16:05
skan ad–awarem i mozesz tez sprawdzic log z HJT
mac307
Dodano
30.01.2005 20:23:26
Moźe przez te "róźniste programy" do kompa "wpadł" Ci syf. Proponuję przeskanować Ad–Aware (ew. jakiś antivir–polecam Kasperskiego)
Pozdrawiam.
lord
Dodano
30.01.2005 19:32:22
pedro29
Dodano:
30.01.2005 19:07:32
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1