kłopot "Typy Plików" w opcjach folderów

Witam mam taki problem.Coś narozrabiałem chcąc zmienić wygląd ikonek w opcjach (folderów=typy plików)i znikneły mi zozszerzenia typu np MPG czy MPEG??? jest tam taka opcja NOWY no dobrze ale jak wpisuje np MPG to sie ładnie dodaje nie podświetla mi sie np zastosuj i jak tylko wyjde i wejde spowrotem do typy plików to juz MPG który dodałem wczesniej znika i tak na okrągło hmmm co robić??! jestem bardzo przeciętnym użytkownikiem prosze więc o w miare przejzyste odp dziekuje Jarek

Odpowiedzi: 4

nie no jestes nie samowity sa i wszystko jest ok pojawily sie spowrotem matko bardzo sie ciesze bo za kazdym razem system mnie informowal ze nie zna mpg i mpeg i musze wybrac program z listy a teraz jest ok bardzo bardzo dziekuje aaa skad sie bierze takie poprawki do rejestru ze stromy Mocrosoftu? tak pytam z ciekawosci dziekuje raz jescze i pozdrawiam
jarecki-vi
Dodano
06.04.2008 18:55:05
[url=http://www.dougknox.com/xp/fileassoc/xp_mpg_fix_reg.zip]Ściągnij[/url], rozpakuj, scal z rejestrem. Zrestartuj system i zobacz czy sa.
Żółty
Dodano
06.04.2008 18:42:17
ja troszke nie czytelnie przedstawiłem mój problem.Chodzi o to ze w opcjach folderów ==typy plików i pod spodem sa #zarejestrowane typy plików# i tam jest ich dośc sporo miedzy innymi sa pod literka "M" takie pliki jak MPG i MPEG masz je na 100% u siebie a je juz nie bo je przez przypadek wywaliłem nie wiem jakim cudem i teraz chce do tej zarejestrowanej listy plików dodać MPG i MPEG jest tam taka opcja nowy i wpisuje tam np MPG owszem on sie dodaje ale nie chce sie zapisac na stałe ja wyjde i wejde spowrotem do tej listy zarejestrowanych plików to juz go nie ma hmm? prosze o pomoc moge cofnac system ale zadna to satysfakcja dzieki
jarecki-vi
Dodano
06.04.2008 18:18:50
A zobacz, czy Ci się uda to zrobić inaczej: kliknij na jakiś plik *.mpg, skorzystaj z opcji wyboru programu do uruchomienia tego typu pliku i po wybraniu progsa (jakiego tam chcesz) zaznacz kwadracik po lewej na dole ("zawsze używaj wybranego programu ...." czy jakoś tak) i OK
Ucho
Dodano
06.04.2008 16:46:35
jarecki-vi
Dodano:
05.04.2008 09:43:05
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1