Klawiaturka.. :P
Witam...
Mam pytanko odnosnie klawiatury.. Mam taki ekhm "problem" ze jak np. nacisne wiecej niz dwa klawisze na raz (np. w jakiejs gierce) to komputer mi "piszczy" i oczywiscie gierka nie wykonuje zadanego polecenia.. Gdy mialem stara klawiature wszystko bylo w porzadku, a po zmianie na nowa zaczal sie ten "problem". To sie gdzies ustawia czy to zalezne od klawiatury?? Prosze o szybka odpowiedz..
Mam pytanko odnosnie klawiatury.. Mam taki ekhm "problem" ze jak np. nacisne wiecej niz dwa klawisze na raz (np. w jakiejs gierce) to komputer mi "piszczy" i oczywiscie gierka nie wykonuje zadanego polecenia.. Gdy mialem stara klawiature wszystko bylo w porzadku, a po zmianie na nowa zaczal sie ten "problem". To sie gdzies ustawia czy to zalezne od klawiatury?? Prosze o szybka odpowiedz..
Odpowiedzi: 7
Nie wiem jak kol. Br0nek ale ja nie mam czegos takiego w BIOS–ie ;p Jest jakas inna opcja na pozbycie sie tego uciazliwego "piszczenia" ? :P
TYPEMATE rate settings w Biosie
Tam ustawiasz z jaka czestotliwoscia Bija ci impulsy z klawiatury... TYPEMATE DELY ustawiasz opoznienia w milisekundach... pobaw sie Tym... moze masz ustawione za zbyt szybkie..
Tam ustawiasz z jaka czestotliwoscia Bija ci impulsy z klawiatury... TYPEMATE DELY ustawiasz opoznienia w milisekundach... pobaw sie Tym... moze masz ustawione za zbyt szybkie..
SLAY3R:
Więc moźe winę ponoszą za to sterowniki. Jeźeli instalowałeś do klawiatury sterowniki producenta, to je usuń. Jezeli nie to zainstaluj.
No ja akurat standardowa klawiaturke Logitecha (bez zadnych bajerkow) nie dostalem do niej zadnych driverow i nawet na ich stronie nie ma do niej sterownikow wiec problem tez chyba nie w tym lezy :P
Więc moźe winę ponoszą za to sterowniki. Jeźeli instalowałeś do klawiatury sterowniki producenta, to je usuń. Jezeli nie to zainstaluj.
Br0nek:
Witam...
Hm ostatnio kupilem sobie klawiaturke (nowa) Logitech–a i mam niestety ten sam problem :( i watpie zeby to byla wina klawiatury bo w sumie z nowymi urzadzeniami takich problemow nie powinno byc..
Przy 3 to coś dziwnego – bo przy większej liczbie klawiszy nastepuje przepełnienie bufora i jest to normalny objaw, ale źeby przy trzecim to miało miejsce ? – raczej to iwna klawiatury niź jakichś ustawień w systemie czy BIOS–ie.
Widze ze chyba nikt mi zabardzo nie pomoze rozwiazac mojego malego problemu.. Czyzby na to rady nie bylo? Jakos mi sie nie chce wierzyc....Bardzo prosze o szybka pomoc!! :P
Strona 1 / 1