Kingston DataTraveler Elite
Mam problem z instalacją programu TravelerSafe+ dla pamięci flash jak w temacie. Po odpaleniu instalki system wywala błąd. Próbowałem na trzech kompach z XP – bez powodzenia. Natomiast pod 98SE udało się. Ktoś mi zasugerował, źeby sprawdzić pod Windows XP, ale w wersji angielskiej. No i pojawił się problem ze znalezieniem takiego systemu. Gdyby ktoś mógł mi w tym pomóc. Nie chodzi o zainstalowanie programu, a jedynie sprawdzenie, czy uruchamia się instalka. Link do programu TravelerSafe+:
http://www.kingston.com/support/downloads/usbdatatrav/default.asp?s=kusb5a
http://www.kingston.com/support/downloads/usbdatatrav/default.asp?s=kusb5a
Odpowiedzi: 16
Witam.
No ale jak rozwiązać ten problem jeźeli ktoś nie ma dostępu do angielskiej wersji windowsa :(
Moźe ktoś juź znalazł rozwiązanie.
Pozdrawiam.
No ale jak rozwiązać ten problem jeźeli ktoś nie ma dostępu do angielskiej wersji windowsa :(
Moźe ktoś juź znalazł rozwiązanie.
Pozdrawiam.
No, ja teraz tez sprawdzilem i faktycznie, na wszystkich polskich XP nie dziala, a na ang dziala bez problemow.
I tez dziwne ze napisali ze travelersafe (ta starsza wersja) nie bedzie dzialac. A dziala :), wlasnie ja uruchomilem.
Cos tam chyba nie do konca maja rozpoznana sprawe;)
pozdr
I tez dziwne ze napisali ze travelersafe (ta starsza wersja) nie bedzie dzialac. A dziala :), wlasnie ja uruchomilem.
Cos tam chyba nie do konca maja rozpoznana sprawe;)
pozdr
Oj chyba jednak o to chodzi.... Ja mam to samo na wszystkich XP PRO PL, ale w pracy mam XP 64 ENG i tam działa, podobnie jak na Media Center PL... Chyba zaraz im coś skrobnę na mejla ;)
Czesc
Musze sprostowac, to co napisalem w poprzednim poscie, bo otrzymalem drugi email od Kingstone :
––
(..) I am sorry, but I have given you a wrong information. The TravelerSafe is an older version of TravelerSafe+, but is designed only for the old version of the DataTraveler (KUSBHS2 DataTraveler 2.0 Hi–Speed ) and not for the DT Elite. I appologize for the wrong information.
We have not posted a clear information about the problem, because we did experience problems with the U3 software on Polish and Hungarian Windows OSes, but now we see that this problem can affect certain configurations also with the TravelerSafe+. (..)
––
tak, wiec nie chodzi o wersje windows, ale rozwiazania na razie niema.
Jak cos mi napisza to dam znac.
Jesli ktos ma podobny problem niech wysyla maile do Kingstone, moze cos wymysla :)
pozd
Musze sprostowac, to co napisalem w poprzednim poscie, bo otrzymalem drugi email od Kingstone :
––
(..) I am sorry, but I have given you a wrong information. The TravelerSafe is an older version of TravelerSafe+, but is designed only for the old version of the DataTraveler (KUSBHS2 DataTraveler 2.0 Hi–Speed ) and not for the DT Elite. I appologize for the wrong information.
We have not posted a clear information about the problem, because we did experience problems with the U3 software on Polish and Hungarian Windows OSes, but now we see that this problem can affect certain configurations also with the TravelerSafe+. (..)
––
tak, wiec nie chodzi o wersje windows, ale rozwiazania na razie niema.
Jak cos mi napisza to dam znac.
Jesli ktos ma podobny problem niech wysyla maile do Kingstone, moze cos wymysla :)
pozd
czesc, mam ten sam problem z DTE, wiec napisalem do Kingston w tej sprawie. Oto odpowiedz :
–––––––
Dear Filip.
Thank you very much for contacting Kingston TechSupport.
Please note that the current version of the Kingston TravelerSafe+ is not compatible with the XP Polish and Hungarian versions.
The next release of the TravelerSafe+ which will fix this issue, will be released in the 3rd quarter of 2006.
At the moment we do not have any solutions that would allow the TravelerSafe+ to work on these versions of Windows XP.
You can return the drive to your reseller/distributor for a replacement with a different drive or request a refund.
If you wanna use the drive, you can use the older version of the software TravelerSafe, which works well.
I would like to apologize for any inconvenience this situation has caused.
If you require any further assistance then please feel free to contact us again.
Kind Regards,
Tomas Sasko
–––––
Kompletna bzdura jakas. Zastanawiam sie po co w takim razie sprzedaja te pendrivy w Polsce, skoro wiadomo ze nie chodza na polskiej wersji XP?
Co prawda mozna sobie na nie nagrywac i to dziala, ale szyfrowanie, przez ktore ten pen kosztuje sporo wiecej nie funkcjonuje.
pozdrowienia
–––––––
Dear Filip.
Thank you very much for contacting Kingston TechSupport.
Please note that the current version of the Kingston TravelerSafe+ is not compatible with the XP Polish and Hungarian versions.
The next release of the TravelerSafe+ which will fix this issue, will be released in the 3rd quarter of 2006.
At the moment we do not have any solutions that would allow the TravelerSafe+ to work on these versions of Windows XP.
You can return the drive to your reseller/distributor for a replacement with a different drive or request a refund.
If you wanna use the drive, you can use the older version of the software TravelerSafe, which works well.
I would like to apologize for any inconvenience this situation has caused.
If you require any further assistance then please feel free to contact us again.
Kind Regards,
Tomas Sasko
–––––
Kompletna bzdura jakas. Zastanawiam sie po co w takim razie sprzedaja te pendrivy w Polsce, skoro wiadomo ze nie chodza na polskiej wersji XP?
Co prawda mozna sobie na nie nagrywac i to dziala, ale szyfrowanie, przez ktore ten pen kosztuje sporo wiecej nie funkcjonuje.
pozdrowienia
nic. dalej nie dziala :( dam sobie chyba spokoj.. dzieki za proby pomocy :)
Wiec tak: tej funkcji nie da sie u mnie calkowicie wylaczyc, ale mozna ją pominąc dla wybranych plikow. Wybralem wiec travelersafe+.exe, ale niestety bez efektow. dalej sie nie uruchamia :(
start–>> uruchom–>> sysdm.cpl
Zaawansowane–>> Wydajność Ustawiania–>> Zapobieganie wykonanych danych
Zaawansowane–>> Wydajność Ustawiania–>> Zapobieganie wykonanych danych
Jedyne co znalazlem na temat DAP to download accelerator plus ktorego nie posiadam, wiec rozwin prosze swoja wypowiedz: co to jest, gdzie i jak to wylaczyc. dzieki
jak posiadasz poprawki SP2 wyłącz funkcje DAP
witam,
czy ktos rozwiazal w koncu ten problem? mam taki sam :cry:
czy ktos rozwiazal w koncu ten problem? mam taki sam :cry:
Ściągałem wielokrotnie. Próbowałem zainstalować wersję starszą, dołączoną do pamięci (3.1.5.13) oraz najnowszą z sieci (3.2.8.17). Próbowałem na trzech kompach z XP jako admin i nic. Na 98SE udało się. Przede wszystkim nie pojawił się źaden błąd jako komunikat aplikacji, ale instalka wysypuje się na samym wstępie. A jaką wersję programu masz Ty? Moźe jeszcze inną? Jaki masz system?
U mnie działa bez problemu. Próbowałeś ściągnąć go jeszcze raz ?? Masz uprawnienia administratora ??
"Wystąpił problem z aplikacją TravelerSafe+ Application i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty."
I dalej, po kliknięciu na szczegóły:
"Sygnatura błędu
AppName: travelersafe+.exe AppVer: 3.2.8.17 ModName: travelersafe+.exe ModVer: 3.2.8.17 Offset: 0005b698"
Potem są jeszcze informacje techniczne – sporo ich i nie da się skopiować, oraz plik z raportem który wklejam poniźej:
I dalej, po kliknięciu na szczegóły:
"Sygnatura błędu
AppName: travelersafe+.exe AppVer: 3.2.8.17 ModName: travelersafe+.exe ModVer: 3.2.8.17 Offset: 0005b698"
Potem są jeszcze informacje techniczne – sporo ich i nie da się skopiować, oraz plik z raportem który wklejam poniźej:
Moźe łatwiej by było gdybyś komunikat błędu podał ??
Strona 1 / 1
<P>No ja niestety mam ten sam problem ;(</P> <P>Moglby ktos podac skad mozna zassac starsze wersje TravelerSafe+ oraz TravelerSafe, bede wdzieczny.</P> <P>pzdr</P> <P>Stars</P>
<p>Witam </p><p>Ktos jeszcze moze ma problemy z tym Kingston'em Elite? Ja dzisiaj kupilem i oczywiscie nie chodzi, ale o tym, ze pod WinXP Polish nie chodzi wogole to sie dowiedzialem dopiero tu. Fajnie bardzo, ze Kingston dba o klienta i nie raczyl umiescic nawet wzmianki o tym na swojej oficjalnej stronie. Jak dla mnie rewelacja. Peny z U3 tez nie dzialaja. Chwalmy Kingstona za support i informacje dla klientow.</p><p> </p><p>Pozdrawiam,</p><p>dsc. </p>
<p>Witam ponownie</p><p>Skontaktowałem się z pomocą techniczną Kingstona w EU i oto co mi odpisali:</p><p> </p><p><font face="Times New Roman" size="3">Our engineers have come back, with some feedback regarding the issue with the TravelerSafe+ software and Win XP Polish version.</font> <br /> <br /><font face="Times New Roman" size="3">1. Delete all the content under TravelerSafe+ folder. In order to find the folder?</font> <br /><font face="Times New Roman" size="3">a. Choose the option to show hidden files and folders</font> <br /><font face="Times New Roman" size="3">b. The folder should be under C:\Documents and Settings\XXX\Application Data\TravelerSafe+ [the XXX indicates the user account under your computer.]</font> <br /><font face="Times New Roman" size="3">c. Delete the entire content of this folder.</font> <br /><font face="Times New Roman" size="3">2. Run TravelerSafe+3.1.5.13. again</font> <br /> <br /><font face="Times New Roman" size="3">Please try the above and let me know hhow it goes.</font> <br /> </p><p>Za pierwszym razem jak spróbowałem to nic się nie zmieniło, ale zauważyłem, że mam wersję 3.1.5.17, a nie 3.1.5.13 jak napisane w poradzie, poprosiłem, więc kolesia, żeby mi przesłam starszą wersję. Po kilku godzinach przyszedł email z załącznikiem i uwaga, uwaga: poszlo:) działa, hula można stawiać sobie private zone itd. Jak ktoś potrzebuje to moge podesłać tą starszą wersję na mejla, może wam też zadziała.</p><p> </p><p>Pozdrawiam,</p><p>dsc. </p>