Killapps.exe

Jak w tytule, co to jest ????.
Czy moźna to wywalić ????
Przeskanowałem kompa programem a2free i mi znalazł coś taakiego właśnie.
W necie znalazłem (tzn jedni piszą) źe to coś jest od Creativa Sound Blaster a inni źe to syf. Moźe wy się z czymś takim zetkneliście i wiecie co to jest i co powinno się z tym zrobić ????

Odpowiedzi: 6

Hej Bobi, skapował się tylko a2free (nawet nie wiem czy to dobry program i co on potrafi – zainstalowałem go kiedyś tak na próbę i siedzi u mnie w kompie więc czasami go zapuszczam).
Ani Hijack ani CWSShreder ani SpyBoot ani AD Aware ani Panda go nie widzą. Czy to nie zastanawiające ?????
tomery
Dodano
29.01.2005 15:05:24
Nie ma takiej mozliwoscie ze to okurat Twoj plik
Po 1: AV sie skapnał ze to malware
Po 2: Lokalizacja jest znaczaco inna

Prawdopodobienstwo ocen sam i nie patrz na date utworzenia
Najwyzej naprawisz instalujac na nowo lub skorzystasz z przywracania (musisz je właczyc)
Bobi
Dodano
29.01.2005 00:03:20
Tak na marginesie El Ninio , to jest jedyny taki plik jaki istnieje u mnie (nie mam tej całej lokalizacji którą podałeś).
Ale spoko – na razie pogłówkowałem i sprawdziłem parę faktów. I wyszło, źe "mój" killapps.exe ma datę utworzenia identyczną jak data instalacji windy. Więc musiałem go zainstalować razem z kartą dzwiękową creativa(oryginalna płytka).
Więc wniosek mój jest taki, źe to nie malware (lub inny śmieć) – no chyba źe był juź zainfekowany na płycie.
Pozdrowienia
tomery
Dodano
28.01.2005 22:47:37
To bedzie malware, wiec rzecz "niepotrzebna". Co prawda jest jeszcze identycznie nazwany plik Creative SoundBlastera, ale standardowo znajduje sie w program filescreativesbaudigyprogramwdmcommonkillapps.exe
EL NINO
Dodano
28.01.2005 22:15:54
Siedzi to sobie w c:windowssystem32.
Z tego co zapamiętałem (bo zamknąłem a2free po skanowaniu bez usuwania znaleziska) to był tam dodatkowy opis : "not–a–virus .......Tool.KillApp.b"
tomery
Dodano
28.01.2005 21:32:30
Podaj jeszcze dla pewnosci lokalizacje pliku
Bobi
Dodano
28.01.2005 20:41:01
tomery
Dodano:
28.01.2005 19:53:38
Komentarzy:
6