Kilkusekundowe zaczernienie monitora
W czasie pracy komputera następuje kilkusekundowe zaczernienie monitora – co moźe być przyczyną??
Chciałbym równieź nadmienić, źe podczas wyłączania witryn internetowych i powrotu do systemu Windows komputer samoczynnie resteruje się – jak pozbyć się tej niesfornej dolegliwości.
Sprzęt, to:
Procesor Athlon 1600+ XP
Karta grafiki GeForce 2Ti
RAM 256DDR
Monitor NEC FE 791SB
Oprogramowanie:
Windows XP Profesional SerwicePack 1a
Sterownik Nvidia 5.2.1.6 z 2003–10–06 czy przyczyną moźe być właśnie ten "detonator"
Za pomoc z góry serdeczne "DZIĘKI"
Chciałbym równieź nadmienić, źe podczas wyłączania witryn internetowych i powrotu do systemu Windows komputer samoczynnie resteruje się – jak pozbyć się tej niesfornej dolegliwości.
Sprzęt, to:
Procesor Athlon 1600+ XP
Karta grafiki GeForce 2Ti
RAM 256DDR
Monitor NEC FE 791SB
Oprogramowanie:
Windows XP Profesional SerwicePack 1a
Sterownik Nvidia 5.2.1.6 z 2003–10–06 czy przyczyną moźe być właśnie ten "detonator"
Za pomoc z góry serdeczne "DZIĘKI"
Odpowiedzi: 4
Ukey:
Ja bym stawiał na grafe ale i na podkrecanie mi czasami obraz zanika na jakas 1 sek i znowu sie pojawia ale bardzo zadko. Ale mozesz tez pokombionowac ze starownikami :wink:
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Jeszcze nigdy nie odwaźyłem się podjąć wyzwania związanego z podkręcaniem grafy.Winę mogę w tym wypadku zrzucić całkowicie na sterowniki, gdyź okablowanie raczej jest w idealnym stanie – chyba źe? Czy opisany przez was problem moźe byc związany z faktem źe kabel sieciowy jest spięty z sygnałowym.
Wracając do sterowników muszę przyznać źe wgrałem najnowsze detonatory nVidi dlatego źe sterowniki załączone do karty nie obsługiwały wyjścia TV.
System jest przeskanowany pod kątem infekcji Norton AntiVirusem oraz Norton SystemWorksem mimo to problem nadal istnieje.A co z odświeźaniem??
Moźe to jest powodem niestabilności.
Ja bym stawiał na grafe ale i na podkrecanie mi czasami obraz zanika na jakas 1 sek i znowu sie pojawia ale bardzo zadko. Ale mozesz tez pokombionowac ze starownikami :wink:
A moźe podkręcałeś tą grafę :?: Wczoraj jak za bardzo poszedłem z taktowaniem to teź ekran czasami robił mi się czarny :wink:
Napewno nie jest to wina sterownikow na 100 %
zobacz moze cos jest z przewodami czasami wystepuja przepiecia i komputer szaleje
Problemy czesto wystepuja przy Monitorach ponizej 17'
Tyle co wiem
Pozdrawiam
zobacz moze cos jest z przewodami czasami wystepuja przepiecia i komputer szaleje
Problemy czesto wystepuja przy Monitorach ponizej 17'
Tyle co wiem
Pozdrawiam
Strona 1 / 1