Dzień dobry.
Ostatnimi czasy modyfikuję swojego windowsa, tak aby był maksymalnie minimalistyczny. Prosiłbym Was, forumowiczów, o podanie rozwiązań następujących problemów:
- usunięcie menu start - udało mi się to osiągnąć za pomocą programiku Tclock, ale dwie rzeczy mi w nim nie pasują - gdy nacisnę na klawiaturze klawisz z logiem windowsa, to menu start się otwiera. Drugi 'bubel' polega na tym, że program trzeba wrzucić z autostartu.
- kolejną rzeczą którą chciałbym z mojego windowsa usunąć to małe logo pod przyciskami zminimalizuj/pełne okno/zamknij
- ostatnią sprawą są animacje kopiowania plików, usuwania do kosza i tym podobnych
Z góry dzięki za pomoc
Odpowiedzi: 8
Moim skromnym zdaniem nie nadaję się do programowania, opanowałem tylko 3 języki: html, css i polski (no może jeszcze 'basic english'), ale postanowiłem stworzyć własny motyw. Na razie jest w fazie projektów w Photoshopie. Gdy zrobię konkretny zarys projektu, opublikuję go tutaj. Dopiero później zajmę się kopaniem w plikach dll i exe windowsa.
Pozdrawiam
/dodane/
Strasznie żmudna robota...
Pliki z animacjami znajdują się w dll-kach w katalogu system32. Dla różnych funkcji systemu różne Dll. Niestety musisz szukać lub przyjrzeć się jakie dll zawarte są w vista transformation packach i w nich robić zmiany. Innej możliwości nie widzę. Chętnie bym pomógł, ale mam Vistę a zresztą pracuję na tym systemie więc trochę szkod by było ;)
PS. A Ty się Sfinks nie dziw, płyta naprawdę ma tytuł "Muj Wydafca" ...
1-Muj
2-wydafca
3-pomysł
:mryellow: :mryellow:
podrzucę ci pomysł , zacznij naukę jakiegoś języka programowania, naprawdę
ci się nie znudzi. TO JEST DLA CIEBIE. najlepiej C++ :-$
Piszę jak najpoważniej, jak do przyjaciela .
Pozdrawiam.
Od razu mi w oko wpadło coś takiego nazwa folderu
cytuję: Kult 09 Muj wydafca . koniec cytatu.
Masz z Twoim pomysłem aż 3 rekordy.Lepiej trochę nad tym podumać wpierw.:mryellow:
Tak szczerze ja też gratuluję.
Jestem pod wrażeniem włożonej pracy i efektów, aż brak mi słów. Gratuluję.
Nie powiem, nie powiem bo mnie zaciekawiłeś tym pomysłem. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem... A każdą "odmienność" od reszty społeczeństwa bardzo doceniam więc nie myśl czasem, że się z Ciebie śmieję. Tylko rozbawiło mnie "co ludzie robią jak im nuda doskwiera". Byłbym wdzięczny gdybyś umieścił screen swojego systemu tutaj na forum, albo przesłał na PW. No i cóż... Trzymam kciuki! (Tylko nie przesadź, żebyś danych nie potracił ;))
Mam taką dziwną manię ;]. Jedni instalują 'vista transforpmation packi', a ja usunąłem nawet oryginalny schemat ikspeka. Mój komp nieco lepszy niż 486 (athlon 2400+/GF6800gt/2 gb ram). Po prostu wszystko co zbędne wywalam (np. sterownik obsługi dyskietek). Nie mam nic przeciwko res'owi - grzebię dzięki niemu w explorerze. Wszystkie chwyty dozwolone - stestuje wszystko co bedę umiał zrobić, bo właśnie po to wywalałem zabezpieczenia windowsa podczas robienia swojej płyty instalacyjnej.
Pozdrawiam
Nie powiem bo oryginalny ten post jest [-o< . A po co chcesz usuwać wszystkie animacje z systemu? Czyżbyś pracował na 486? Zresztą to jest niemożliwe bez edycji plików systemowych czymś pokroju ResourceHacker... Ale odradzam. Zdradź tajemnicę i powiedz po co usuwasz Windowsa buahahaha :D