kilka pytań odnośnie rejestru
witam
mam takie pytanko co trzeba zrobić w rejestrze aby usunąć ikonę kosza z pulpitu??
co trzeba zrobić w rejestrze aby w Mój komputer dodać jeszcze jedna kategorię jak jest np pliki przechowywane na tym komputerze albo dyski twarde
i jeszcze jednno pytanko odnosnie plików *.inf jak nalezy podawać dane w wartości reg binary ???
z góry dziękuje :)
mam takie pytanko co trzeba zrobić w rejestrze aby usunąć ikonę kosza z pulpitu??
co trzeba zrobić w rejestrze aby w Mój komputer dodać jeszcze jedna kategorię jak jest np pliki przechowywane na tym komputerze albo dyski twarde
i jeszcze jednno pytanko odnosnie plików *.inf jak nalezy podawać dane w wartości reg binary ???
z góry dziękuje :)
Odpowiedzi: 2
snekkar:
do czego to doszło, sam soboie odpowiadam hehe
Nie musiałbys odpowiadać gdybyś wcześniej przed napisaniem tematu starsze posty na forum poczytał.
Nie raz juź było.
Z tym grupowaniem z kategoriach nie jest tak łatwo, moźesz sobie dodac nową, dowolną ikonkę do mój komputer i pojaiw sie ona w kategorii jak pamiętam Inne. Podawałem sposób jak to zrobić swego czasu.
do czego to doszło, sam soboie odpowiadam hehe
znaczy wiem juz jak usunac ikone kosza z pulpitu jesli by kogos to interesowało to podaje sposob:
wchodzimy
hklm,software\microsoft\windows\currentversion\
explorer\desktop\namespace\
i usówamy cały podklucz {645FF040–5081–101B–9F08–00AA002F954E}
znaczy wiem juz jak usunac ikone kosza z pulpitu jesli by kogos to interesowało to podaje sposob:
wchodzimy
hklm,software\microsoft\windows\currentversion\
explorer\desktop\namespace\
i usówamy cały podklucz {645FF040–5081–101B–9F08–00AA002F954E}
Strona 1 / 1