kilka problemow po zainstalowaniu XP
Witam,
mamy nowego laptopa Acer Aspire 5720ZG, ten model jak i wiekszosc ma preinstalowana Viste HP.
Zakupilem nowa licencje na XP HE i zainstalowalem na tym laptopie ta wlasnie licencje, wczesniej zostala calkowicie usunieta parycja z preinstalacja Visty. ( jak co mam plyte z VHP a seriala uzyje z obudowy) wiec nie bedzie problemu zeby ja zainstalowac.
I tu zaczynaja sie schody.
1. nie mozna zainstalowac grafiki poprzez instalacje sterownikow Nvidia. Mozna poprzez wskazanie konkretnego pliku z katalogu nvidia.
2. nie mozna zainstalowac wifi. sciagnolem chyba wszytskie mozliwe sterowniki i z acera i z atherosa 5.1.1.9 nie dzialaja po zainstalowaniu ich i probie wylacznia wlanu poprzez guzik na konsoli dostake blue screen z bledem ze plik 5211.sys cos tam cos tam.
3. ta sama sytuacja z dzwiekiem.
4. punkty 1-3 udalo sie wrescie po 3 dniach walki zainstalowac, ale dalej jest cos nie tak. ale chyba z 10 razy instalowalem XP zanim sie to udalo
Przy probie zakmniecia windy, zapisuje ustawienia, zamyka polacznia sieciowe i zamyka system, tylko to zamykanie trwa i trwa. czekalem 3 h i sie nie doczekalem,
jak zrobie uruchom ponownie to sie uruchamia dlugo ale jednak idzie. Tak samo jest z uruchamianiem na swoim PC uruchamia mi sie po ok 4-5 (te kreski co sie laduja przy starcie pod logo) a na nowym po ok 25-30 naprawde dlugo. Dodam ze instalacja jest czysta tylko system + sterowniki.
czy to moze byc cos nie tak z samym komputerem czy cos innego.
Odpowiedzi: 1
a Vista jak działała?
Strona 1 / 1
[quote=domin45670]a Vista jak działała?[/quote] pod Vista smiga az milo, ale wlasciciel laptopa nie chce Visty (ja sam uzywam na laptopie i nic nie mam do niej)