kilka malych problemow z folderami miniaturami i innymi rzec

czesc.Moj klopot dotyczy widoku kilku waznych elementow w windows XP.robilem niedawno reinstalke i cos musialo sie moze zle zainstalowac.Podglad miniatur,folderow w tej formie –ich rozmiar w oknie jest za duzy, problemowe to jest takze w opcji przezrocza.Zdjecia sa male bo jest malo miejsca w oknie, miniatury je zjadaja. W panelu sterownia zas brak funkcji widok klasyczny.nie ma opcji widok. prosze o podpowiedz jak mozna to naprawic.thx :D

Odpowiedzi: 10

sorrki oto i podpowiedz Odpowiada za to klucz:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
a w nim wartości DWORD: ThumbnailSize i ThumbnailQuality.
Obie powinny istnieć z ustawieniami domyślnymi, a zatem wystarczy je zmodyfikować.
ThumbnailSize – określa wielkość miniatury w pikselach i tu nie ma ograniczeń. Oczywiście im większa tym większy plik.
ThumbnailQuality określa jakość obrazka mierzoną w procentach i moźe się zawierać między 50 a 100. Domyślne ustawienie to 90. I tu równieź obowiązuje zasada – im wyźsza jakość tym większy plik.
Rafa
Dodano
10.07.2005 04:58:47
Rafa:
tez to zauwazylem a problem juz rozwiazany zostal przed chwila jak sie poszuka po necie to sie znajdzie.Wystarczylo ustawic wielkosc miniatur w rejestrze dzieki za wszystkie rady

Wybacz, ale mógłyś podać miejsce w rejestrze gdzie naleźy poprawkę nanieść ??
Żółty
Dodano
10.07.2005 04:28:12
tez to zauwazylem a problem juz rozwiazany zostal przed chwila jak sie poszuka po necie to sie znajdzie.Wystarczylo ustawic wielkosc miniatur w rejestrze dzieki za wszystkie rady
Rafa
Dodano
10.07.2005 04:07:48
hmmm niechce nic mowic ale chyba na forum cos sie... popsulo, gdyz zalacznikow wogole nie widac a gdy sa do sciagniecia to sa popsute.

daj ten obrazek tu http://www.imageshack.us/
matijas
Dodano
10.07.2005 02:47:26
oto zrzuty przedstawiajace opisany problem
Rafa
Dodano
10.07.2005 02:09:23
wszystko dziala jak nalezy –karta monitor sa sprawne to windzie cos sie popierdzielilo mysle ze to raczej nie jest wielki klopot z rozwiazaniem tylko trzeba wiedziec gdzie co i jak poprzestawiac a ja nie wiem i widze ze co niektorzy oczywiscie – tez nie wiedza prosze o konkrety bo posty to i ja tez moge sobie nabijac do bólu szukam pomocy na forum od konkretnych ludzi reszta niech sie nie odzywa thx
Rafa
Dodano
09.07.2005 22:39:33
moźe masz zepsuty monitor wyślij np zrzut ekranu jak to wygląda
Cwenu
Dodano
09.07.2005 22:18:43
Teraz to juz nie strzymałem...
domus, widze ze Ci sie bardzo nudzi i w kazdym temacie musisz swoje pięć groszy dorzucić, nie waźne czy post ma sens waźne źe się licznik kręci.
O sensownoci tych tekstów juz się nawet nie rozpisuje.
Zamiast cokolwiek pisać IMO lepiej się wcale nie odzywać.

PS: Widze ze post który chwile temu do kosza polecial na niewiele sie zdał.
Bobi
Dodano
09.07.2005 21:24:38
FORMAT C:
domus
Dodano
09.07.2005 21:18:00
nikt ci nie odpwiedział :cry: :?:
moźe masz zepsute sterowniki karty graf lub samą katrę graf. moze zainstaluj sobie jaką przeglądarke grafiki i oglądnij jakieś rysunki
powiedz o wynikach!!!!!!!![/b]
Cwenu
Dodano
09.07.2005 18:37:09
Rafa
Dodano:
09.07.2005 15:38:06
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1