Kierownica – nie mogę zainstalować
Poźyczyłem kierownicę (działającą): Media Tech – Dual Speed Drive. Nie mogę jej zainstalować. Znalazłem na stronie producenta sterowniki do XP, ale jak próbuję je zainstalować, to pojawia się mniej więcej taki komunikat: "Błąd podczas instalacji. Instalator klas odrzucił polecenie". Coś w tym stylu. Podłącza się ją pod port gier i LPT jednocześnie (tzn. tylko przy takim podłączeniu zapala się jakaś kontrolka na kierownicy). Proszę, pomóźcie bo chciałem się nią trochę pobawić.
Odpowiedzi: 5
Odinstaluj ster dokładnie restart,ustaw wszystko pozmieniaj parametry game port w biosie i sprawdz na zasadzie prób i błędów,wszystko masz w linku.
Jak nic to ustaw prawidłowo wszystko.
Podłącz kierownice i spróbuj przez dodaj sprzęt moźe system znajdzie kierownice.
Musisz mieć ster dokładnie do tej kierownicy do systemu XP.
Nie mam więcej pomysłów.
Jak nic to ustaw prawidłowo wszystko.
Podłącz kierownice i spróbuj przez dodaj sprzęt moźe system znajdzie kierownice.
Musisz mieć ster dokładnie do tej kierownicy do systemu XP.
Nie mam więcej pomysłów.
Karta dźwiękowa jest zintegorwana. Niestety nie wykrywa wogóle tej kierownicy. W BIOS'ie jest ok. Sprawdzałem. Być moźe gniazdo jest uszkodzone (juź kiedyś miałem problem z tą kartą), ale podłączałem ją teź na innej,tzn. wyłączyłem w BIOS'ie zintegrowaną i gameport i zainstalowałem dodatkową dźwiękówkę. Niestety teź nic.
Odinstaluj wszystko co kierownica, zamknij kompa i podłącz kierownice tak jak ma być.
I teraz start kompa i czy przy starcie kompa komp wykrywa kierownice,bo jak nie to coś z portami lub źle ustawiony port gier.
Poczytaj tu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22515
Jak wykrywa a nie instaluje moźe nie ten sterownik do urządzenia lub systemu XP.
I teraz start kompa i czy przy starcie kompa komp wykrywa kierownice,bo jak nie to coś z portami lub źle ustawiony port gier.
Poczytaj tu:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22515
Jak wykrywa a nie instaluje moźe nie ten sterownik do urządzenia lub systemu XP.
Obawiam się, źe to nie to. LPT1 jest i "działa poprawnie". Standardowy port gier równieź
Prawdopodobnie trzeba uaktywnić port gier w biosie i zobaczyć czy LPT1 jest włączony i działa.
Sprawdz w menadzeźe urządzeń czy LPT1 jest działa OK i czy port gier jest i OK.
Sprawdz w menadzeźe urządzeń czy LPT1 jest działa OK i czy port gier jest i OK.
Strona 1 / 1