Kierownica – nie mogę zainstalować

Poźyczyłem kierownicę (działającą): Media Tech – Dual Speed Drive. Nie mogę jej zainstalować. Znalazłem na stronie producenta sterowniki do XP, ale jak próbuję je zainstalować, to pojawia się mniej więcej taki komunikat: "Błąd podczas instalacji. Instalator klas odrzucił polecenie". Coś w tym stylu. Podłącza się ją pod port gier i LPT jednocześnie (tzn. tylko przy takim podłączeniu zapala się jakaś kontrolka na kierownicy). Proszę, pomóźcie bo chciałem się nią trochę pobawić.

Odpowiedzi: 5

Odinstaluj ster dokładnie restart,ustaw wszystko pozmieniaj parametry game port w biosie i sprawdz na zasadzie prób i błędów,wszystko masz w linku.

Jak nic to ustaw prawidłowo wszystko.

Podłącz kierownice i spróbuj przez dodaj sprzęt moźe system znajdzie kierownice.

Musisz mieć ster dokładnie do tej kierownicy do systemu XP.

Nie mam więcej pomysłów.
JNJN
Dodano
11.12.2004 18:51:54
Karta dźwiękowa jest zintegorwana. Niestety nie wykrywa wogóle tej kierownicy. W BIOS'ie jest ok. Sprawdzałem. Być moźe gniazdo jest uszkodzone (juź kiedyś miałem problem z tą kartą), ale podłączałem ją teź na innej,tzn. wyłączyłem w BIOS'ie zintegrowaną i gameport i zainstalowałem dodatkową dźwiękówkę. Niestety teź nic.
Afro
Dodano
11.12.2004 17:41:12
Odinstaluj wszystko co kierownica, zamknij kompa i podłącz kierownice tak jak ma być.

I teraz start kompa i czy przy starcie kompa komp wykrywa kierownice,bo jak nie to coś z portami lub źle ustawiony port gier.

Poczytaj tu:

http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=22515

Jak wykrywa a nie instaluje moźe nie ten sterownik do urządzenia lub systemu XP.
JNJN
Dodano
10.12.2004 19:40:33
Obawiam się, źe to nie to. LPT1 jest i "działa poprawnie". Standardowy port gier równieź
Afro
Dodano
10.12.2004 19:27:41
Prawdopodobnie trzeba uaktywnić port gier w biosie i zobaczyć czy LPT1 jest włączony i działa.

Sprawdz w menadzeźe urządzeń czy LPT1 jest działa OK i czy port gier jest i OK.
JNJN
Dodano
10.12.2004 19:15:34
Afro
Dodano:
10.12.2004 17:29:09
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1