Kernel Fault Check
Szanowni internauci proszę o pomoc a mianowicie podczas analizy pozycjii szachowej w programie szachowym Fritz 8 oraz podczas korzystania z internetu z przeglądarki Opery 8.5 zrestartował mi się komputer. Po restarcie w autostarcie pojawiła się pozycja Kernel Fault Check (zobaczyłem to programem JV16 )i związku z tym mam pytanie skąd wziął się ten Kernel Fault Check i czy on jest potrzebny czy nie( usunąć go czy nie)oraz zauwaźyłem źe jak program szachowy analizuję pozycję to uźycie procesora jest 100% – czy to dobrze czy nie, (i czy to nie jest wina restartu komputera) a jeśli nie dobre jak się z tym uporać aby uźycie procesora było mniejsze. Za wszystkie porady i rady serdecznie dziękuję Z GÓRY.
Z Powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag
Z Powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag
Odpowiedzi: 10
Wszystko juź wiem i dziękuje wszystkim za posty.
Z powaźaniem i szacunkie
Krzychumag.
Z powaźaniem i szacunkie
Krzychumag.
Bobi – teoretycznie moźleiwe jest, źe będzie on w jakim Tempie – nie będe wnikał czy "profilowym" czy windzianym, ale jednak.....
Szczerze powiedziawszy to nie wiem z czym masz problem.
Skocz sobie do C:\Windows\Minidump (katalog moźe być ukryty) znajdź plik z najnowszą datą w nazwie.
W programie dasz CTRL + D i wskaźesz ten plik.
Skocz sobie do C:\Windows\Minidump (katalog moźe być ukryty) znajdź plik z najnowszą datą w nazwie.
W programie dasz CTRL + D i wskaźesz ten plik.
Dzięki Bobi,zapoznałem się się z przyklojonego tematu Gusia, tylko nie mogę w tym okienku znaleść pliku*dmp i tu mam pytanie czy wpisać w tym okienku plik (np.: Mini082205–01.dmp)podany w tym okienku przez Gusia a jak nie to jak go znaleźć w tym okienku oraz co to oznacza BSOD.
Z powaźaniem i szacunkiem
Krzychumag.
Krzychumag.
Zapoznałęś się w całosci z treścią przyklejonego tematu gusia?
Zwroć uwagę na ten fragment:
W razie czego nieco rozszerzony opis: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B315263
Zwroć uwagę na ten fragment:
gusioo:
Pojawia sie okienko, w którym mysimy wskazać plik *.dmp.
Najcęsciej znajdują sie one w %windir%\minidump\
Wybieramy plik (np.: Mini082205–01.dmp) najlepiej źeby data odpowiadała BSOD'owi.
W razie czego nieco rozszerzony opis: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb%3Bpl%3B315263
Bobi mam serdeczną prośbęa mianowicie gdzie znaleść ten mimidump w systemie. Proszę napisz jak najdokładniej potrafisz(pierwszy raz o tym słyszę)oraz jak wyciągnąć z niego logo.
Krzychumag.
Krzychumag.
Wyciągnij sobie informacje z logu zapisanego w minidumpie (o ile nie jest wyłaczony)
Z pomoca przyjdzie debugger opisany w przykejonym gusia.
Z pomoca przyjdzie debugger opisany w przykejonym gusia.
Na samym początku dziękuję za odpowiedzi i odpowiadam źe procesora NIE mam podkręconego i tu mam prośbę jak sprawdzić źe procesor się przegrzewa oraz gorącą prośbę do Rebe co to znaczy źe jak Ty to określiłeś źe system się "wyłoźył".Ajak sie wyłoźył to gdzie szukac przyczyny takiego zachowania się Windowsa.
Krzychumag.
Krzychumag.
Zachowanie jest naturalne dla systemu – na innym forum mozna znaleźć taką odpowiedź:
"Ten wpis powstaje po "wyłoźeniu" Windowsa,..... Wg. mnie jest to niepotrzebna, aczkolwiek w niczym nie przeszkadzająca funkcja systemu operacyjnego. "
Zresztą sama nazwa sugeruje, źe jest to funkcja sprawdzania ew. błedów .
Co do uźycia procesora – program szachowy – dobry – ma co liczyć więc zabieranie mocy CPU jest naturalne. Moźesz pewnie dla tego procesu ustawić niźszy priorytet – z poziomu menadźera zadań – ale to spowoduje ,źe czas obliczeń się wydłuźy przy braku gwarancji "odkorkowania" procesora w sposób znaczący.
"Ten wpis powstaje po "wyłoźeniu" Windowsa,..... Wg. mnie jest to niepotrzebna, aczkolwiek w niczym nie przeszkadzająca funkcja systemu operacyjnego. "
Zresztą sama nazwa sugeruje, źe jest to funkcja sprawdzania ew. błedów .
Co do uźycia procesora – program szachowy – dobry – ma co liczyć więc zabieranie mocy CPU jest naturalne. Moźesz pewnie dla tego procesu ustawić niźszy priorytet – z poziomu menadźera zadań – ale to spowoduje ,źe czas obliczeń się wydłuźy przy braku gwarancji "odkorkowania" procesora w sposób znaczący.
Zajrzyj tutaj.
A jeśli chodzi o 100% uźycie procesora to jest to ok.
Problemy szachowe wymagają bardzo skomplikowanych obliczeń. Jeśli te pady komputera będą się powtarzały to moźliwym jest, źe przy pełnym obciąźeniu procesora przez dłuźszy czas coś (najpewniej procesor) się przegrzewa. Czy nie jest przypadkiem przetaktowany :?:
Pzdr.
A jeśli chodzi o 100% uźycie procesora to jest to ok.
Problemy szachowe wymagają bardzo skomplikowanych obliczeń. Jeśli te pady komputera będą się powtarzały to moźliwym jest, źe przy pełnym obciąźeniu procesora przez dłuźszy czas coś (najpewniej procesor) się przegrzewa. Czy nie jest przypadkiem przetaktowany :?:
Pzdr.
Strona 1 / 1