Kawiarenka internetowa

Witam
Mam do Was małe pytanko:
Jak sądzicie czy opłaca się otworzyć kawiarenkę internetową?
I jeszcze jedno : jakie kompy najlepiej by sie sprawdziły?
Pytam gdyź jestem chwilowo bez pracy i chciałbym coś własnego otworzyć.A kawiarenka chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu.
Z góry dzięki :)

Odpowiedzi: 5

Musisz opracowac alanlize marketingową gdzie zawierasz :

1)Dokadna analize lokalizacji szczegolowej i ogolnej
2)Okreslic sposoby komunikacji z klienetem, metode ustalania ceny (muisz znac realne koszty), promocje
3)Zastanowic sie w jaki segment rynku uderzysz.
4)Personel sprzet wyposazenie.

Jesli sobie to dokladnie przemyslisz i opracuje prowizoryczny projekt – zyskow – start, bedziesz mial jakies blade pojecie o rentownosci.

Jednakze wg mnie – kafejka – nazwe ja – tradycyjna nie ma juz mniejsca bytu. Warto zastanowic sie na specjalizacja tego typu przedsiebiorstwa.
(Gralnia MP, polaczenie ze sklepem, ciasta wafelki... pomyslów jest wiele... ;)
brtx
Dodano
26.01.2005 12:11:25
Moim zadniem,, wsyztsko zalezy gdzie mieszkas, jezeli jest to male miasto i ludzi enei maja kasy to raczej nic z tego nei bedzie. Ogolnei etraz do c@fe malo ludzi chodzi, bo wiekszosc ma neta, nio chyab ze ci ktorzy nei moga miec neo albo cos w tym stylu. A jezeli jush bys sie zdecydowal to najlepsze kompy to takie aby chdzily gierki bo ludziechoadza do cafe takze zeby grac!
kjupa
Dodano
25.01.2005 22:16:47
Teź o tym myślałem na "bezrobotnym".

Mieszkam w niewielkiej miejscowości (12tyś ludności), 2 lata temu były tutaj 3 kawiarenki internetowe – interes się tam nieźle kręcił. Od jakiegoś roku sytuacja się nieco zmieniła, pozostała tylko jeden taki przybytek. Z tego co się orientuje ruch jest mierny i tylko kwestią czasu jest upadek tej firmy. Powody są trzy:
– ludzie nie mają juź tyle kasy na rozrywki
– sporo mieszkań/domów ma dostęp stały do netu
– internet trochę stał się medium które nie wzbudza juź tyle emocji, koźystają ci którzy muszą, a nie zafascynowani maniacy godzinami przeglądający WWW

Zrób najlepiej rozeznanie w tej kategori działalności na swoim terenie, podlicz moźliwe zyski i wydatki (ZUS, czynsz, itp.)
spiderko
Dodano
25.01.2005 19:12:21
pIEKAr:
zaleźy jakie miasto, jakie masz na to fundusze, jaki w mieście jest dostęp do internetu o takie rzeczy na forum nie pytaj, tutaj mozesz dostać tylko wiadomosći teoretycznie... pytaj w mieście :)

A co za tym idzie ile jest kawiarenek.
Zorientuj sie jaki jest podatek od nieruchomosci w np centrum bo tma jeszcze sie oplaca jesli chodzi o tlumy.
theboss78
Dodano
25.01.2005 18:56:21
zaleźy jakie miasto, jakie masz na to fundusze, jaki w mieście jest dostęp do internetu o takie rzeczy na forum nie pytaj, tutaj mozesz dostać tylko wiadomosći teoretycznie... pytaj w mieście :)
pIEKAr
Dodano
25.01.2005 18:40:40
twardy.at
Dodano:
25.01.2005 18:37:46
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1