Karty Graficzne
Planuje kupic sobie nowa karte graficzna i mam w zwiazku z tym pytanie: Jaka firma wedlog Was robi najlepsze karty graficzne i dlaczego tak uwazacie (osobiscie jestem przekonany co do MSI) :?: Dzieki za ewentualne odpowiedzi.
Odpowiedzi: 20
Wkradł się bug do mojego postu, nie ma być t anie tylko ta nie :D
Tanie karty mają być dobre!? Żart. Poza tym nie wszystkie karty przecieź obsługują DirectX 9.0... W takim razie jaką kartę grafiki zaproponujesz do gry Far Cry?
so_jer:
Polecam ATI Radeona 9600 XT 256 mb, ale uwaźaj przy zakupie bo sprzedawcy kroją Cię jak mogą. Bazują na Twojej niewiedzy i wciskają Radeony beznadziejnych firm. Kupuj Saphire.
Widać kto tu się nabiera :P po co 256 ramu?????!!!!
Nie opłaca się kupować gf 5200. Karta t anie poradzi sobie z grami opartymi na dx9 a kosztuje tyle samo co gf4ti (moźe troche mniej) i ma o wiele niźszą wydajność w dx8, wybór jest według mnie jasny.
Za taką kase to ATi Radeon 9600 XT nie kupi, chyba źe uźywaną.
Polecam ATI Radeona 9600 XT 256 mb, ale uwaźaj przy zakupie bo sprzedawcy kroją Cię jak mogą. Bazują na Twojej niewiedzy i wciskają Radeony beznadziejnych firm. Kupuj Saphire.
No to extra. Serdeczne dzieki Wam Wszystkim za odpowiedzi. Mozna powiedziec ze bardzo mi pomogliscie. Pozdrawiam. :D
Zibi:
Teraz mam kolejne pytanie: Jesli na mojej plycie jest AGPPro4x a karta ma AGP8x to czy wszystko bedzie dzialac tak jak powinno (oczywiscie wolniej z tytulu AGP4x) :?:
Nie będzie źadnej róźnicy (no chyba źe miałbyś zamiar zainstalować Radka 9800 XT)
Będzie i wcale nie wolniej – między x4, a x8 róznica jest w granicach płędu statystycznego.
Moźesz sprawdizć w specyfikacjach na stroanch MSI – były tam porównania kart GF4 Ti produkowanych dla AGP x4 i x8.
Moźesz sprawdizć w specyfikacjach na stroanch MSI – były tam porównania kart GF4 Ti produkowanych dla AGP x4 i x8.
Teraz mam kolejne pytanie: Jesli na mojej plycie jest AGPPro4x a karta ma AGP8x to czy wszystko bedzie dzialac tak jak powinno (oczywiscie wolniej z tytulu AGP4x) :?:
W "nowych" grach tak – wsparcie dla DX9, a w starczych – to prawie ta sama karta.
wiele będzie zaleźeć od producenta – jakość komponentów itp.
wiele będzie zaleźeć od producenta – jakość komponentów itp.
Czy jest duza roznica miedzy tym co mam a mianowicie MSI GF4 MMX 440T TV–Out a MSI GF FX 5200 TDR128 :?: Rozpatruje juz wszystkie ewntualnosci :lol:
:arrow: Gigabyte ATI Radeon9600 128DDR TV,DVI,
:arrow: Gigabyte GeForce FX5600XT 128DDR TV,DVI,
:arrow: ATI Radeon9600 128DDR TV,DVI,
:arrow: Sapphire ATI Radeon9600 128DDR TV,DVI BOX,
:arrow: Sapphire ATI Radeon9600 256DDR TV,DVI,
500 zł –, + – 50 zł,–.
:arrow: Gigabyte GeForce FX5600XT 128DDR TV,DVI,
:arrow: ATI Radeon9600 128DDR TV,DVI,
:arrow: Sapphire ATI Radeon9600 128DDR TV,DVI BOX,
:arrow: Sapphire ATI Radeon9600 256DDR TV,DVI,
500 zł –, + – 50 zł,–.
Akurat na dolaczonym sofcie mi nie zalezy bo i tak wszystko co ewentualnie dorzucaja juz mam, a co do kasy to myslalem o czyms w granicach 500 ale jak widze bedzie ciezko :(
Karta jak większość z rodziny GF FX5600XT 128MB 64bit.
Napisz jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zmianę karty i co jest dla Ciebie waźniejsze, wydajość czy dołączony soft, wtedy łatwiej będzie coś doradzić.
Napisz jaką kwotę chcesz przeznaczyć na zmianę karty i co jest dla Ciebie waźniejsze, wydajość czy dołączony soft, wtedy łatwiej będzie coś doradzić.
A czy np. ta 5200 jest okrojona tylko pod wzgledem pamieci czy brakuje jej czegos jeszcze :?: Szczerze mowiac to nie chce wydawac zbyt wiele kasy, no ale jeszcze mam troche czasu na namysly.
Zdecydowanie nie, XT to badziewie. Jak brać to 5600.
A ta: OPIS
Dołóź lepie te trochę ponad 150zł i weź jakiegoś 5600 czy R9600.
Kupujesz najsłabszy zm ozłiwych modeli i dodatkowo przepłacasz za bajer w postaci pilota, którego pewnei uźyjesz ze 3 razy, albo i nie.
A jeźlei juź ma to być 5200 i MSI to weź bez – zaoszczędzisz pare zł.
Ja jednak optowąłbym za jakimś Leadtekiem – byle w wersjach pełnych, a nie okrojonych ( pamięć ).
Kupujesz najsłabszy zm ozłiwych modeli i dodatkowo przepłacasz za bajer w postaci pilota, którego pewnei uźyjesz ze 3 razy, albo i nie.
A jeźlei juź ma to być 5200 i MSI to weź bez – zaoszczędzisz pare zł.
Ja jednak optowąłbym za jakimś Leadtekiem – byle w wersjach pełnych, a nie okrojonych ( pamięć ).
A co sadzicie o tej karcie: MSI FX5200–TDR128 GF FX5200 128MB TV–out/DVI AGPx8 :?: Oplaca sie ja kupowac :?: Tutaj znajduje sie OPIS
Zibi:
Dziwna sprawa z tymi 10 plytami, juz od dluzszego czasu przegladam rozne oferty sklepow z czesciami do komputera i jeszcze w zadnej z tych ofert nie natknalem sie na zestaw 10 plyt przy karcie od MSI :?
Niby w wersji BOX powinno być wszystko tak jak w ofercie MSI, ale jakoś producent sobie a sklep sobie. Jak kupowałem płytę główną MSI to teź na pudełku mam "Plecak MSI gratis" i jakoś go nie uświadczyłem. :)