KARTA TV
Mam kartę TV Aver TV Studio 303. Niby zainstalowałem poprawnie sterowniki, ale jak odpalam program to się XP wiesz i potrzebny jest reset. HELP.
P.S. Mam zainstalowany Service Pack 1 – jeźeli to w czymś pomoźe.
P.S. Mam zainstalowany Service Pack 1 – jeźeli to w czymś pomoźe.
Odpowiedzi: 6
Zainstaluj Norton System Works to juz powinno pomoc.Mozesz tez odinstalowac SP 1.Wyglada na to ze to on jest sprawca ale tego nie jestem pewien.A z instalacja jest dobrze tak mi tez sie instaluje karta TV.Taki juz Aver ale za to jaki obraz jest potem. :lol:
krecik:
The_judge:
Sciagnij sobie nowe sterowniki
A niby skąd? Jeśli masz jakieś linki to podaj. na stronie Avermedia nie ma nowszych sterowników do tej karty. Wysłałem maila do avermedia, w którym pytałem o nowsze sterowniki. Odpisali mi, źe najnowsze są na płycie dołączonej do karty.
Mam kartę AverTV Studio 303 na chipsecie cx881. Działa bezproblemowo, ale do oglądania muszę uźywać programu od avermedia, bo źadne inne nie obsługują chipu cx881. Mam SP 1 i kilka nowszych poprawek.
Do Thufira: podaj więcej szczegółów odnośnie tego błędu.
Nowszych sterowników jak słusznie zauwaźyłeś nie ma.
Kartę instalowałem juź chyba z 10 razy. Robiłem Scan Disk, defragmentację, dosłownie wszytsko.
Jest tak: System "widzi" kartę (rozpoznaje producenta, itd). Prosi o włoźenie płytki z driverami. No to wkładam, coś instaluje, następnie prosi CD z Win Xp. Wkładam. Tak jeszcze ze 2 razy. Nastepnie restart kompa (normalny, po zakończonej instalacji) i instalacja oprogramowania z płyty dołączonej do karty. Oprogramowanie instaluje się bez problemów. Znowu restart kompa. Niby wszytsko ok. Teraz przez menu start uruchamiam Aver TV Studio. Jedna animacja, druga i "zwis" na ekranie startowym Aver TV (taki róźnowy z TV i z wieźą). Myszka się nie rusza, nie działa ctrl–alt–del. Pomaga tylko guzik reset na obudowie. Jak pisałem wyźej próbowałem kilku sposobów i zawsze to samo.
To występuje niezaleźnie od zalogowanego uźytkownika. Obojętnie czy soft uruchamiam jako Gość, Administrator, czy zwykły user. Zawsze się wiesza.
The_judge:
Sciagnij sobie nowe sterowniki
A niby skąd? Jeśli masz jakieś linki to podaj. na stronie Avermedia nie ma nowszych sterowników do tej karty. Wysłałem maila do avermedia, w którym pytałem o nowsze sterowniki. Odpisali mi, źe najnowsze są na płycie dołączonej do karty.
Mam kartę AverTV Studio 303 na chipsecie cx881. Działa bezproblemowo, ale do oglądania muszę uźywać programu od avermedia, bo źadne inne nie obsługują chipu cx881. Mam SP 1 i kilka nowszych poprawek.
Do Thufira: podaj więcej szczegółów odnośnie tego błędu.
tez mam ta karte i nie mam z nia wiekszych problemow. Sciagnij sobie nowe sterowniki i przeinstaluj karte (wywal ja, zrestartuj kompa i wtedy zainstaluj ja od nowa)
PS Nie mam SP1
PS Nie mam SP1
tez mam ta karte i nie mam z nia wiekszych problemow. Sciagnij sobie nowe sterowniki i przeinstaluj karte (wywal ja, zrestartuj kompa i wtedy zainstaluj ja od nowa)
PS Nie mam SP1
PS Nie mam SP1
SP1 moze takze przeszkodzic.Tez mam karte Avera i wiem jak to jest z instalowaniem sterow.Moze scan disk cos pomorze w co watpie ale warto sprobowac.Moze stary zainstaluj jeszcze raz.Aha teiz nie mam SP1.