Karta telewizyjna przestała działać
Mam problem z kartą telewizyjną Kworld na chipsecie Conexant 883. Program do obsługi karty(VStream–PVR PLUS 1.7 ) wyświetla komunikat:
Akces violation AT adress 00480D15 in modulehonestachTV exe. Read of address 00000000
Wygląda źe sterowniki(VStream V40992) są zainstalowane prawidłowo ale w podglądzie zdarzeń są takie komunikaty:
Nie moźna uruchomić usługi AVerMedia AVerTV Crossbar , AVerWDM TV Tuner, AVerMedia Video Capture poniewaź jest ona wyłączona lub skojarzone z nią urządzenia nie są włączone .BtCap WDM Video Capture nie moźna odnaleźć określonego pliku.
Na tych sterownikach karta działała do dzisiaj.
Mam podejrzenie na błędne wpisy w rejestrze ale to domysł.
Instalowanie sterów na róźne sposoby nie pomaga.
Win XP PRO SP1+ wszystkie łaty krytyczne.
Czy ma ktoś jakąś radę?
Czy są inne stery WDM nadające się do tej karty?
Za porady z góry dziękuje.
Akces violation AT adress 00480D15 in modulehonestachTV exe. Read of address 00000000
Wygląda źe sterowniki(VStream V40992) są zainstalowane prawidłowo ale w podglądzie zdarzeń są takie komunikaty:
Nie moźna uruchomić usługi AVerMedia AVerTV Crossbar , AVerWDM TV Tuner, AVerMedia Video Capture poniewaź jest ona wyłączona lub skojarzone z nią urządzenia nie są włączone .BtCap WDM Video Capture nie moźna odnaleźć określonego pliku.
Na tych sterownikach karta działała do dzisiaj.
Mam podejrzenie na błędne wpisy w rejestrze ale to domysł.
Instalowanie sterów na róźne sposoby nie pomaga.
Win XP PRO SP1+ wszystkie łaty krytyczne.
Czy ma ktoś jakąś radę?
Czy są inne stery WDM nadające się do tej karty?
Za porady z góry dziękuje.
Odpowiedzi: 3
heheh zrobilem inaczej oddalem karte koledze a kupilem sobie winfasta i nie narzekam no prawie cos namieszalem i nie nagrywa mi sie dzwiek z tv ani innych zrodelek
ale co dziwne z fm nagrywa juz mnie to leczy mam dziwne wrazenie ze czeka mnie reinstalka systemu
ale co dziwne z fm nagrywa juz mnie to leczy mam dziwne wrazenie ze czeka mnie reinstalka systemu
Nie rozwiązałem swojego problemu ale go ominołem,
korzystając z innego softu.Obraz jest extra.
Co do twojego problemu to spróbuj zainstalować kartę w innym slocie,zainstaluj nowe stery,podłącz kartę z
wejściem Line In,sprawdź poprawność zainstalowania sterów(Panel sterowania,System,Menadźer urzadzeń),sprawdź połączenia kabla antenowego–częsta przyczyna złego obrazu,i jeszcze zobacz w ustawieniach audio czy nie masz wyciszone wejście Line In.Zainstaluj soft alternatywny np.ChrisTV.
Co do sterów to powinieneś mieć:
Conexant TV88x Crossbar
Conexant TV88x Tuner
Conexant TV88x Capture
PS.Przed instalacją nowych sterów pozbądz się starych i wyczyść rejestr–POWODZENIA
korzystając z innego softu.Obraz jest extra.
Co do twojego problemu to spróbuj zainstalować kartę w innym slocie,zainstaluj nowe stery,podłącz kartę z
wejściem Line In,sprawdź poprawność zainstalowania sterów(Panel sterowania,System,Menadźer urzadzeń),sprawdź połączenia kabla antenowego–częsta przyczyna złego obrazu,i jeszcze zobacz w ustawieniach audio czy nie masz wyciszone wejście Line In.Zainstaluj soft alternatywny np.ChrisTV.
Co do sterów to powinieneś mieć:
Conexant TV88x Crossbar
Conexant TV88x Tuner
Conexant TV88x Capture
PS.Przed instalacją nowych sterów pozbądz się starych i wyczyść rejestr–POWODZENIA
mam ta sama karte ale ja mam inny problem nie mam dzwieku a obraz nie jest czysty chcial bym wiedziec czy tez miales ten problem aha jeszcze jedno czy tobie onstaluje sie wszystkie stery bi mi pisze ze brakuje pliku i w tych z plyty i w tych z sieci
do tego pisze ze sprzet nie zostal prawidlowo zainstalowany i moga wystapic problemy i wystepuja
to jest jakies gowno czy co jak co to mam xp pro z sp1 i takimi tam bzdurami ustawilem pal dk albo polish 1.2.3 w i nic nadal to samo brak dzieku i t d
do tego pisze ze sprzet nie zostal prawidlowo zainstalowany i moga wystapic problemy i wystepuja
to jest jakies gowno czy co jak co to mam xp pro z sp1 i takimi tam bzdurami ustawilem pal dk albo polish 1.2.3 w i nic nadal to samo brak dzieku i t d
Strona 1 / 1