karta sieciowa?
witam mam pewien problem z internetem. po włączeniu kompa ikona sieci na pasku zadań informuje mnie źe moje połączenie jest ograniczone lub go wogóle nie ma ale gdy tylko odłącze kabel sieciowy i ponownie go wetkne do gniazda karty sieciowej to po krótkiej chwili jest pobrany adres sieciowy i wszystko gra. czy to moźe być wina karty sieciowej.
Odpowiedzi: 9
tak naprawde go mam. skorzystam ze wskazówek dzięki
Pozycz od kogos. Mozesz rowniez sprobowac zainstalowac jakies inne (nowsze, starsze) sterowniki do niej.
Naprawde sciagnales plik "winsockfix.exe" ?
Naprawde sciagnales plik "winsockfix.exe" ?
nie niepodmieniałem bo nie mam innej a moja karta to Realtek RTL8139/810X Family PCI Fast Ethernet NIC i nie jest zitegrowana z płytą główną
Podmieniles sieciowke na probe ? Twoja jest wbudowana na plycie ?
sprawdziłem wszystko jest ustawione ok
sprawdz w opcjach sieciówki czy nie ma np. stan uśpienia
mam sieciówke a podpowieć elninio nic nie pomogła raz jest net raz go nie ma :cry:
hmmm.. ale inne pytanie:
skąd masz neta tzn. co uźyuwasz aby się łączyc? (EL NINO: moźe nie sieciówka tylko USB:> wtedy do dostawcy leciec trzeba – a raczej on do Ciebie)moźe modem skopany... (oczywiscie najpierw sprawdz to co pisał EL z TCP/IP i winsokiem).
skąd masz neta tzn. co uźyuwasz aby się łączyc? (EL NINO: moźe nie sieciówka tylko USB:> wtedy do dostawcy leciec trzeba – a raczej on do Ciebie)moźe modem skopany... (oczywiscie najpierw sprawdz to co pisał EL z TCP/IP i winsokiem).
Moze to byc wina zarowno karty, uszkodzonego protokolu TCP/IP, jak i rowniez uszkodzonego "winsocka".
Mozesz znalezc na forum (przez wyszukiwarke) posty o "winsockfix", ktorego sciagniesz i uruchomisz. Komende do naprawy TCP/IP rowniez znajdziesz.
P.S. Jesli nie pomoga te dwie rzeczy, sklep z sieciowkami rowniez znajdziesz :wink: .
Mozesz znalezc na forum (przez wyszukiwarke) posty o "winsockfix", ktorego sciagniesz i uruchomisz. Komende do naprawy TCP/IP rowniez znajdziesz.
P.S. Jesli nie pomoga te dwie rzeczy, sklep z sieciowkami rowniez znajdziesz :wink: .
Strona 1 / 1