[karta muzyczna] SB Live czy Audigy?
Witam po przerwie:)
Maturka juz zdana wiec wracam do forum.
I takie mam pytanko.
Aktualnie dźwięk idzie z ac97..
No i właśnie chciałem w koncu ten mierny chipset zastąpić jakąs porządniejszą i niedrogą kartą muzyczną. Mam głosniki Logitech z –640. Zastanawiałem się na Sound Blasterem 5.1 Live albo Audigy? Co sądzicie? a moze jakies inne propozycje:)
pozdro
I takie mam pytanko.
No i właśnie chciałem w koncu ten mierny chipset zastąpić jakąs porządniejszą i niedrogą kartą muzyczną. Mam głosniki Logitech z –640. Zastanawiałem się na Sound Blasterem 5.1 Live albo Audigy? Co sądzicie? a moze jakies inne propozycje:)
pozdro
Odpowiedzi: 7
No teź sie zastanawiałem nad Terratec Aureon 5.1 Fun (choć ta karta to głównie do gier z muzyką gorzej) ale za to dość tania ok 145zł.
Terratec DMX Xfire 1024 generuje lepszy z pewnością lepszy dźwięk niz SB 5.1 no ale kurna drogawa jest.
Reszta kart z tej serii które mnie interesują to juź nie na moją kieszeń:)
A co głośników..To ja wiem czy takie plastikowe zabawki. Oczywiście nie jest to zestaw o mocy takiej jak Soundworks'y czy Z–68 ale jak dla mnie daje rade.
Wracając do tematu to juz sam nie wiem...chyba tego audigy kupie..poczekam do konca wakacji to stanieje:)
Terratec DMX Xfire 1024 generuje lepszy z pewnością lepszy dźwięk niz SB 5.1 no ale kurna drogawa jest.
Reszta kart z tej serii które mnie interesują to juź nie na moją kieszeń:)
A co głośników..To ja wiem czy takie plastikowe zabawki. Oczywiście nie jest to zestaw o mocy takiej jak Soundworks'y czy Z–68 ale jak dla mnie daje rade.
Wracając do tematu to juz sam nie wiem...chyba tego audigy kupie..poczekam do konca wakacji to stanieje:)
Gratulować spieszę.Smash:
Witam po przerwie:)
I takie mam pytanko.
Smash:
pozdro
Terrateca polecę Ci. Wprawdzie głośniki które masz to plastikowe zabawki, ale na nich nawet Terratec pokaźe dzwięku przyjemność.
Jeźeli chciałbyś naprawdę dobrego coś (ale droźsze nieco), polecę Ci kartę, którą miałem: Audiotrak Maya 44 MKII PCI – jak na komputer to brzmiała miło naprawdę (głośniki stereo Infinity Beta10)
Pozdrawiam.
Nie jest to nowy artykół, wręcz przeciwnie, ale przedstawia mniej więcej róźnice między live i audigy.
http://www.enter.pl/archiwum/tekst.asp?p=/2001/11/cyfra_nastepca.htm
http://www.enter.pl/archiwum/tekst.asp?p=/2001/11/cyfra_nastepca.htm
SLAY3R:
Audigy ma większe moźliwości.
to znaczy jakie większe?
Heh ale śmieszne. Aź se musiałeś z tego powodu posta nabić :evil: :evil:
SLAY3R:
Jest czystrzy, mimo...
:lol: :lol: :lol: i to slayer...[/b]
Nie sądzisz źe dział programy jest nieodpowiedni na twoje pytanie?
Przenoszę do sprzętu.
A co kupić?
Stawiam na Audigy – jest od live duźo lepszy. Po przesiadce z live! na Audigy 2 odrazu usłyszałem róźnicę w dźwięku. Jest czystrzy, mimo, źe temu generowanemu przez live! teź nie moźna było nic zarzucić.
Przenoszę do sprzętu.
A co kupić?
Stawiam na Audigy – jest od live duźo lepszy. Po przesiadce z live! na Audigy 2 odrazu usłyszałem róźnicę w dźwięku. Jest czystrzy, mimo, źe temu generowanemu przez live! teź nie moźna było nic zarzucić.
Strona 1 / 1