Kabelek do Noki 3100
Kupiłem sobie dzisiaj kabelek do podłączenia mojej noki do kompa... wszystko niby ładnie pięknie ale... nie moge zainstalować sterowników... były tam jakieś ale nic z instalacji nie wynikło (nic nowego nie ma w menadźerze urządzeń)... była tam jeszcze piracka (!) wersja Oxygen Phone Menagera ale jej nie zainstalowałem... ściągnąłem sobie triala ale nic przecieź nie moge zrobić bo nie mam sterów... :(
Kabelek jest pod USB... czy ktoś ma w posiadaniu takie sterowniki albo poszukałby mi ich bo ja albo jestem ślepy albo nie ma na googlarce...
PS. Wydaje mi sie źe bardziej pasowałby dział Sprzęt, sterowniki ale umieszczam to tutaj bo juz widziałem podobne tematy w O wszystkim... jakby co to przenieście :wink:
To ja przeniosę do działu inne.
SLAY3R
Kabelek jest pod USB... czy ktoś ma w posiadaniu takie sterowniki albo poszukałby mi ich bo ja albo jestem ślepy albo nie ma na googlarce...
PS. Wydaje mi sie źe bardziej pasowałby dział Sprzęt, sterowniki ale umieszczam to tutaj bo juz widziałem podobne tematy w O wszystkim... jakby co to przenieście :wink:
To ja przeniosę do działu inne.
SLAY3R
Odpowiedzi: 16
Do mojej 6610 dali Nokia PC Suite 5.1 do Twojej znajduje sie tutaj.
Na płycie są zcrackowane wersje Mobile MB i Oxygena :lol: do tego jakieś stare wersje :lol:
PgX:
A moźe coś bardziej rozbudowanego od Mobile Media Browsera :?: :?: :?: Bo on ma troche małe moźliwości...
Wprawdzie mi on wystarcza bo tylko tapety biore ale jak chcesz to moze soft ktory jest na plycie od telefonu.
A moźe coś bardziej rozbudowanego od Mobile Media Browsera :?: :?: :?: Bo on ma troche małe moźliwości...
PgX:
Problem rozwiązałem...
Ciesze sie.:D
PgX:
jakie byście polecili inne programy tego typu... :?: :roll:
Ja bym polecil MobiMB Mobile Media Browser.
Prosty programik i nie ma z nim problemow.
Problem rozwiązałem...
W jaki sposób :?: Otóź odinstalowałem setrowniki od portów USB, zresetowałem komputer, windows oczywiscie to wszystko doinstalował. Po uruchomieniu komputera wetknełem kabel z przyczepionym telefonem po czym doinstalowałem sterowniki które załączam w załączniku (nie pamiętam które to więc dołączyłem dwa :wink: )
A no i korzystam teraz z oxygen nokia phone manager 2.3 wersia trial... jakie byście polecili inne programy tego typu... :?: :roll:
W jaki sposób :?: Otóź odinstalowałem setrowniki od portów USB, zresetowałem komputer, windows oczywiscie to wszystko doinstalował. Po uruchomieniu komputera wetknełem kabel z przyczepionym telefonem po czym doinstalowałem sterowniki które załączam w załączniku (nie pamiętam które to więc dołączyłem dwa :wink: )
A no i korzystam teraz z oxygen nokia phone manager 2.3 wersia trial... jakie byście polecili inne programy tego typu... :?: :roll:
Same przeciwnosci. :cry:
Albo SP1 zainstalowac trza albo znalezc stery USB nie pod SP1.
Poszukam moze sie uda.
Albo SP1 zainstalowac trza albo znalezc stery USB nie pod SP1.
Poszukam moze sie uda.
na centrumxp sa wersje sterownika ale tylko dla win xp sp1 a ja nie mam sp... nie moge tego znalesc nigdzie... cholera juz sam nic nie wiem... :evil: :evil: :evil:
Z telefonem to juź będzie pikuś :wink: A teraz bede starał sie to zrobić... :)
Dobra zrob tak zreinstaluj stery od portu USB, sciagnij stery USB 2.0(chociazby z Centrum XP), nastepnie podlacz kabelek i sprobuj zainstalwoac stery z plyty jesli sie nie uda podlacz potem telefon takze i sprobuj zainstalwoac takze stery z plyty.
Jesli sie nie uda to te od nokii.
Moge sprobowac przeslac swoje stery ale sa one od usb data cable II wiec moga nie dzialac.
W ostatecznosci sprobuj u kumpla.
Uwaga nie chodzi zeby wykrylo tel tylko kabel.
Z telefonem bedzie inna bajka.
Jesli sie nie uda to te od nokii.
Moge sprobowac przeslac swoje stery ale sa one od usb data cable II wiec moga nie dzialac.
W ostatecznosci sprobuj u kumpla.
Uwaga nie chodzi zeby wykrylo tel tylko kabel.
Z telefonem bedzie inna bajka.
Nie działają te stery od nokii :?
Windowsa raczej nie ale ja bym na wszelki wypadek zreinstalowal stery USB(potru oczywisice).
Podobno te od noki nie działają ale spróbuje...
No mnie teź to dziwi źe nie działają... jutro spróbuje na kompie mojego kolegi i zobacze zcy to nie wina windowsa :?
No mnie teź to dziwi źe nie działają... jutro spróbuje na kompie mojego kolegi i zobacze zcy to nie wina windowsa :?
PgX:
Do kabla mówie źe nie mam a jako do złącza to mam.
Dora sory moja wina.
PgX:
Na opakowaniu pisze tylko USB Data Cable.To musi być jakaś chińszczyzna... a no i jest jeszcze adres tech.prolific.tw ale na stronce nic nie ma :(
Bo to chinczycy produkuja.
Trudno bylo ale chyba znalazlem.
http://www.nokia.com/nokia/0,5184,5447,00.html?osCsid=9e9c216d48a59d6843ded3cbb9f96dce
Trudno jest znalezc ale bede szukac dalej.
Troche mnie jednak dziwi skoro sa stery pod port USB a nic nie wyniklo z instalacji sterow kabla.
theboss78:
Po pierwsze
Czy masz zainstalowane stery pod USB?
Do kabla mówie źe nie mam a jako do złącza to mam.
theboss78:
Po drugie jak sie nazywa kabelek(powinna byc nazwa na opakowaniu).
Na opakowaniu pisze tylko USB Data Cable. To musi być jakaś chińszczyzna... a no i jest jeszcze adres tech.prolific.tw ale na stronce nic nie ma :(
Po pierwsze
Strona 1 / 1