K7S5A v3.0
Witam!!
Mam problem i nie wiem czy jest rozwiaźanie dla niego wiec sie zapytam was... :–)
Otorz moja płyta co jakiś czas sie resetuje czemu tak sie dzieje ?? jest na to sposób ?? jaki
Jak ktos moze niech cos napisze bede za wszystko bardzo wdzieczny :–)
Mam problem i nie wiem czy jest rozwiaźanie dla niego wiec sie zapytam was... :–)
Otorz moja płyta co jakiś czas sie resetuje czemu tak sie dzieje ?? jest na to sposób ?? jaki
Jak ktos moze niech cos napisze bede za wszystko bardzo wdzieczny :–)
Odpowiedzi: 11
dzieki chłopaki posaram sie to obadac
Ja mam tatą samom płytę i teź się wyłaczała wymieniłem pamięć i jest OK :lol: Jeszcze nie zdarzyło się źebym kupił coś do kompa i źeby działało prawidłowo, po dokładnych testach wychodzą wszystkie wady a w szczególności sprzęt nie uzyskuje takich parametrów jak powinien np. kupiłem dysk okazało się źe nie uzyskuje transferu jak powinien w sklepie facio udowadniał mi źe jest wszystko OK on ma takie same transfery u siebie ale po wymianie u dystrybutora transfer odczytu zwiększył się o 11 mega a czas dostępu zmniejszył się o 1.1 ms.( z 9.6 na 8.5) Wygląda na to źe w sklepach mają towar drugiego gatunku sprzęt działa ale jak. Więc przetestuj swój sprzęt i porównaj z parametrami które podaje producent. Powodzenia. :?
Witam
kiedyś miałem ECS i miałem podobny problem ale pomógł mi taki zabieg; wyciągnij baterie i przeczyść styki na płycie pod baterią najlepiej bardzo drobnym papierkiem u mnie to pomogło bios przestał się reserować moźe i tobie pomoźe.
kiedyś miałem ECS i miałem podobny problem ale pomógł mi taki zabieg; wyciągnij baterie i przeczyść styki na płycie pod baterią najlepiej bardzo drobnym papierkiem u mnie to pomogło bios przestał się reserować moźe i tobie pomoźe.
Witam
NO, źe nowy to nic nie świadczy, mogłeś przez przypadek przy zakładaniu wentylatora minimalnie ukruszyć rdzeń.
Moźe trafiłeś na jaką kiepską serię. W przypadku ECS to baaaaardzo prawdopodobne :?
procek watpie źeby był uszkodzony bo nowy jest , płyta moźe "czytałem przedchwila źe te płyty tak maja jakiś biegun je resetuje na płycie północny " cos takiego :(
po pierwsze przestaw magistrale na 100 i zobacz czy dzieje się to samo, jeśli tak to sprawdz pamięci.
Problem według mnie moźe leźeć po stronie płyty, niektóre ECS–y K7S5A miały tendencje do awarii magistrali 133. Moźe byc uszkodzony procek z czym się juź nieraz spotykałem, no i pamięć.
Problem według mnie moźe leźeć po stronie płyty, niektóre ECS–y K7S5A miały tendencje do awarii magistrali 133. Moźe byc uszkodzony procek z czym się juź nieraz spotykałem, no i pamięć.
BIOS mam najnowszy jaki był na www.ecs.com.tw
Procka mam athlona 1700 XP+
zasilacz mam 350
ram mam 256 DDR 266 mhz
co jeszcze podac ??
Procka mam athlona 1700 XP+
zasilacz mam 350
ram mam 256 DDR 266 mhz
co jeszcze podac ??
Uaktualnij bios do najnowszego.
Twoje pamieci to SDR ? jeśli tak to trzeba moźe zakupić DDR.
Masz procka który pracuje na FSB 133(266) moźe kiepski zasilacz. Moźe wiecej o sprzęcie.
Twoje pamieci to SDR ? jeśli tak to trzeba moźe zakupić DDR.
Masz procka który pracuje na FSB 133(266) moźe kiepski zasilacz. Moźe wiecej o sprzęcie.
baterie mam nową :–)
To samo sie dzieje :–(
To samo sie dzieje :–(
Strona 1 / 1