juź 2 razy

Witam mam pewien problem z windowsem, narazie chodzi ok po jakimś czasie zawiesza mi się komp i co się dzieje właśnie tu powstaje problem bo gdy się zawiesi sami wiecie jak nie raguje Alt+Ctrl+Delete pozostaje reset więc ja daje mu reset i gdy komputer się po resecie się uruchamia wyskakuje mi komunikat źe dany plik oto ścieźka docelowa :
\Windows\System32\config\System
nie został odnaleziony lub jest uszkodzony ;/
pisze źeby przejść do instalacji systemu i gdy pojawi się pierwsze okno nacisnąć "r" czyli naprawa systemu gdy juź to włączam czy ktoś wie jakimi komendami mam zacząść naprawe tego systemu, nie jestem zbytnio dobry od takiego czegoś i dlatego postanowiłem się zapytać na forum jeśli jest ktoś komu zdaźył się ten przypadek lub wie jak to zrobić prosze o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Odpowiedzi: 2

wielkie dzięki będe wiedział na przyszłość co robić :wink: :)
**Mis**
Dodano
24.11.2005 18:39:56
to informacja o uszkodzeniu rejestru – poczytaj co MS opublikował w kwestii naprawy ( przywrócenia kopii ) : http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
Tyle, źe to leczenie objaó, a nie przyczyn.
Warto zajrzeć do podglądu zdarzeń by sprawdzić jakie błedy tam są wskazane – oczywiście jak juź w systemie będziesz. Do tego Moźna i tasme sygnałową dysku sprawdzić i sam dysk – choćby poleceniem chkdsk /p /r z konsoli.
Trzeba teź zwocić uwagę na to czy komputer jest "podkręcony" – szczególnie szyna FSB przenosząca swe ustawienia na inne komponenty.
Rebe
Dodano
24.11.2005 18:07:12
**Mis**
Dodano:
24.11.2005 17:48:54
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1