jeszcze twardy
najpierw zaczoł mieszał partycje,potem niedało sie na niego zainstalowac systemu, a teraz przestało go czytac SEAGATE 6531
Odpowiedzi: 6
Napisałeś, źe sprawdziłeś połaczenia, zworkę, zasilanie i nic to nie dało.
Spróbuj jeszcze podpiąć ten HDD do drugiej taśmy, tak aby były dwa dyski podłączone ( sprawny i ten nieszczęsny Sygate ).
Zostaje jeszcze sprawdzenie tego HDD na innym konfigu np. u kolegi.
Sprawdzisz wtedy czy wina leźy po stronie niepoprawnej konfiguracji, Twojego PC czy HDD.
Dodam jeszcze, źe ten dysk ma juź swoje latka więc awaria mogła być tym spowodowana ( naturalny zgon ).
Dołączam tobie specyfikacje tego HDD :
:arrow: Seagate Medalist 6531 – 6.5 GB (ST36531A).
Spróbuj jeszcze podpiąć ten HDD do drugiej taśmy, tak aby były dwa dyski podłączone ( sprawny i ten nieszczęsny Sygate ).
Zostaje jeszcze sprawdzenie tego HDD na innym konfigu np. u kolegi.
Sprawdzisz wtedy czy wina leźy po stronie niepoprawnej konfiguracji, Twojego PC czy HDD.
Dodam jeszcze, źe ten dysk ma juź swoje latka więc awaria mogła być tym spowodowana ( naturalny zgon ).
Dołączam tobie specyfikacje tego HDD :
:arrow: Seagate Medalist 6531 – 6.5 GB (ST36531A).
A moze przez BADY masz taki problemy. Ale co do podlaczenia to bym sie przychylil do tych tsm moze gdzies nie laga :?: Albo MOBO pada, powoli :?:
czapi :
Jak chcesz coś dopisać albo zmienić uźyj opcji zmnień.
Nic zabardzo wiem co się z tym HDD stało, bo niestety nie opisałeś tego jednoznacznie.
Spróbuj :
:arrow: Sprawdzić taśmę łączącą dysk z płytą.
:arrow: Sprawdz zasilanie dysku.
:arrow: Sprawdz ustawienie zworki.
Jak chcesz coś dopisać albo zmienić uźyj opcji zmnień.
Nic zabardzo wiem co się z tym HDD stało, bo niestety nie opisałeś tego jednoznacznie.
Spróbuj :
:arrow: Sprawdzić taśmę łączącą dysk z płytą.
:arrow: Sprawdz zasilanie dysku.
:arrow: Sprawdz ustawienie zworki.
dzieki za odpowiedz odnosnie płyty BH6,z tym dyskiem zaczeło sie jak próbowalem zainstalowac procesor 700MHZ,na tej tasmie chodzi mi inny dysk,próbowałem przy innych ustawieniach zworki,próbowałem na innym zasilaniu,nic to niedaje ,jestem cienki bolek, musiałbys napisac w jaki sposób opisac ci tą awarie dysku,jakie podac szczegóły?
to byly oznaki przed tym jak ten dysk przestał widziec bios
Mógłbyś napisać jeszcze raz – o co Tobie dokładnie chodzi, bo niestety z tego co napisałeś nic nie moźna wywnioskować.
Strona 1 / 1