Jednorazowe użycie USB i CDROM
Mam następujący problem:
kiedy uruchamiam system i w środku komputra jest płyta ew. kiedy wkładam płyte po raz pierwszy, to wszystko jest cacy, jednak gdy chcę zmienić płytę system jej nie widzi, tak samo jest z portami USB które mogę użyć tylko raz, potem restart by użyć do innego celu
help
kiedy uruchamiam system i w środku komputra jest płyta ew. kiedy wkładam płyte po raz pierwszy, to wszystko jest cacy, jednak gdy chcę zmienić płytę system jej nie widzi, tak samo jest z portami USB które mogę użyć tylko raz, potem restart by użyć do innego celu
help
Odpowiedzi: 2
Przy plytach uzyj narzedzia do naprawy CD linkowanego w przyklejonym tutaj temacie pt. FAQ.dj_zakwas:kiedy wkładam płyte po raz pierwszy, to wszystko jest cacy, jednak gdy chcę zmienić płytę system jej nie widzi, tak samo jest z portami USB które mogę użyć tylko raz
Kwestia USB - obojetnie co robisz z portami ? Czy moze podpinasz do nich jakies czytniki, ktore nie sa odswiezane ?
Nie wiem czy to pomoze
mały ekperyment:
po wyjęciu 1 płyty prawym klawiszem myszy kiknąc na puste miejsce na pulpicie i dać ODSWIEŻ
włozyć inną płytę i sprawdzić czy jest OK
-
niestety to nie pomogło i problem występuje nadal :(
-
W services.msc masz włączone Plug & Play?<br>
-
tak jest uruchomione...
Strona 1 / 1
Zerknij jak zachowuje się wartośc w rejestrze w kluczu <i>HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer </i>chodzi o<b> NoDriveTypeAutoRun<br></b>Chodzi o to jaką ma wartość przed i po.<b><br><br></b>