Jedna z partycji znikła. POMOCY!
POstanowiłem pobawić się programem Insektor, który zainstalował jakies swoje strowniki (podejrzewam jakieś ASPI) i porposił o zresetowanie Windows.
Po zresetowaniu nie mam dostępu do Dysku D.
Próbowałem przywracać system – pisze, źe na dysku D nie zostanie przywrócony porzedni stan, bo nie ma do niego dostępu
odinstalować te sterowniki programu Insektor – straciłem dodatkowo kontrolę nad Cd–Rom'em (przywróciłem system i odzyskałem z powrotem)
ściągałem programy do odzyskiwania danych i bez źadych sukcesów – widzi tylko skasowane pliki na dysku C.
Mam WinXP Prof SP2 wszystkie najnowsze łaty. HDD to: WD 80GB ata100 7200 podzielony na dwie partycje NTFS.
Nie jest to uszkodzenie. Utworzenie nowej partycji na tym "wolnym miejscu" sprawi, źe będe mógł korzystać z reszty Dysku, ale bardzo chciałbytm odzyskać dane z D
dzięki wszystkim ludziom dobrej woli za wszystkie uwagi.
[/b]
Po zresetowaniu nie mam dostępu do Dysku D.
Próbowałem przywracać system – pisze, źe na dysku D nie zostanie przywrócony porzedni stan, bo nie ma do niego dostępu
odinstalować te sterowniki programu Insektor – straciłem dodatkowo kontrolę nad Cd–Rom'em (przywróciłem system i odzyskałem z powrotem)
ściągałem programy do odzyskiwania danych i bez źadych sukcesów – widzi tylko skasowane pliki na dysku C.
Mam WinXP Prof SP2 wszystkie najnowsze łaty. HDD to: WD 80GB ata100 7200 podzielony na dwie partycje NTFS.
Nie jest to uszkodzenie. Utworzenie nowej partycji na tym "wolnym miejscu" sprawi, źe będe mógł korzystać z reszty Dysku, ale bardzo chciałbytm odzyskać dane z D
dzięki wszystkim ludziom dobrej woli za wszystkie uwagi.
[/b]
Odpowiedzi: 12
Program polecony przez uzytkownika Wilson (GetDataBack) co prawda nie przywrocil mi partycji, ale dal dostep do utraconych danych, ktore spokojnie sobie skopiowalem na C, po czym sformatopwalem pusta niby partycje i potem spowrotem dane na D.
Bardzo dziekuje Wilsonowi za polecenie programu. Uwaga program jest platny, a w wersji sharware tylko pokaze co jest dostepne na "pustym" dysku. Chyba, ze ktos cos wykombinuje na internecie ;)
pozdrawiam wszystkich probojacych mi pomoc :wink: :mrgreen:
Bardzo dziekuje Wilsonowi za polecenie programu. Uwaga program jest platny, a w wersji sharware tylko pokaze co jest dostepne na "pustym" dysku. Chyba, ze ktos cos wykombinuje na internecie ;)
pozdrawiam wszystkich probojacych mi pomoc :wink: :mrgreen:
miałem cos podobnego sciagnij program GetDataBack [moze juz probowaels niem ale co tam napisz :roll: ] ja nim odzyskalem w podobnej sytuacji 12 giga :) sproboj, jak cos to pisz na gg :>
screen2
screen1
To jednak nie ma sforamtowanej partycji.
Czarno widźe. Moźe przyjrzyj się jeszcze innym programom od odzyskiwania – jest ich w sumie trochę . Bo wygląda, źe z samym przywóceniem cienko.
Moźe jakiem PM by się pobawić, ale jakoś nie mam specjalnego naboźeństwa do tego programu i jego "umiejętności" odtwarzania partycji.
Nie bede gdybał.
Czarno widźe. Moźe przyjrzyj się jeszcze innym programom od odzyskiwania – jest ich w sumie trochę . Bo wygląda, źe z samym przywóceniem cienko.
Moźe jakiem PM by się pobawić, ale jakoś nie mam specjalnego naboźeństwa do tego programu i jego "umiejętności" odtwarzania partycji.
Nie bede gdybał.
Kliekam PPM i mam tylko opcje:
1. Nowy dysk logiczny
2. Usun partycje
3. Pomoc
1. Nowy dysk logiczny
2. Usun partycje
3. Pomoc
Wchodzisz do zarządzania dyskami i klikasz na tym "kawałku" partycji , o kórym mowa , ppm – w menu jest pozycja "zmień litere dysku .....
Fdisk mówi, źe druga partycja to EXT DOS (wcześniej była NTFS). dodatkowo pokazuje, źe 100% jest uźywane.
A jak nadać litere wolnemu miejscu, bo tak ją widzi zarządzanie dyskami, chyba, źe moźna to zrobić w FDISKU. W W98 bym umiał nadac inną literę :wink:
w zarzadzanu dyskami mam tylko opcje:
1. Nowy dysk logiczny
2. Usun partycje
3. Pomoc
opcja "Nowy dysk logiczny" uruchamia kreator nowej partycji.
A jak nadać litere wolnemu miejscu, bo tak ją widzi zarządzanie dyskami, chyba, źe moźna to zrobić w FDISKU. W W98 bym umiał nadac inną literę :wink:
w zarzadzanu dyskami mam tylko opcje:
1. Nowy dysk logiczny
2. Usun partycje
3. Pomoc
opcja "Nowy dysk logiczny" uruchamia kreator nowej partycji.
Tak sobie to czytam i .... jakoś nie wierzę w ten brak partycji i nieprzydzielone miejsce.
Spra3wdziłbym jednak 2 rzeczy:
1. Czy litery aby przypisać się nie da
2. co o partycjach na dysku powie najzwyklejszy fdisk – indormacje o partycjach.
A wszystko po to, by się przekonać źe jendak nie wprowadzasz mnie w łąd twierdząc, źe tej partycji nie ma i ta część dysku jest kompletnie "dziewicza".
Spra3wdziłbym jednak 2 rzeczy:
1. Czy litery aby przypisać się nie da
2. co o partycjach na dysku powie najzwyklejszy fdisk – indormacje o partycjach.
A wszystko po to, by się przekonać źe jendak nie wprowadzasz mnie w łąd twierdząc, źe tej partycji nie ma i ta część dysku jest kompletnie "dziewicza".
Moźe powinienem zadać inne pytanie: Czy jest mozliwe stworzenie partycji, bez kasowania danych zawartch w miejscu tworeznia nowej partycji.
To by spokojnie rozwiązało mój problem.
To by spokojnie rozwiązało mój problem.
Narzędzia administracyjne–>zarządzanie komputerem–>zarządzanie dyskami:
Widziane jest po prostu jako niewykorzystane miejsce, czyli jak pisałem moge sobie tam stworzyć partycję, ale to mi nie pomoźe w odzyskaniu danych z tego miejsca.
Mam wraźenie, źe jakby przywrócić dawne strowniki wszytko było by ok, ale nie wiem czy jest coś takiego jak sterowniki do HDD. Z drugiej strony dlaczego straciłem tylko dysk D, a C nie?
Próbowałem instalować Adaptec ASPI v4.71.2 bez rezultatów
Widziane jest po prostu jako niewykorzystane miejsce, czyli jak pisałem moge sobie tam stworzyć partycję, ale to mi nie pomoźe w odzyskaniu danych z tego miejsca.
Mam wraźenie, źe jakby przywrócić dawne strowniki wszytko było by ok, ale nie wiem czy jest coś takiego jak sterowniki do HDD. Z drugiej strony dlaczego straciłem tylko dysk D, a C nie?
Próbowałem instalować Adaptec ASPI v4.71.2 bez rezultatów
Jak wyglada oznaczenie tej partycji w zarzadzaniu dyskami ??
Strona 1 / 1