jedna płyta svcd

Witam to znowu ja i znowu z moim odwiecznym kłopotem
Wiem juź jak zrobić svcd tylko mam taki kłopot źe gdy zrobie filmik svcd z avi to przewaźnie zajmuje 2 płytki cd jak zrobić źeby taki filmik zajmował jedną płytkę bo nie mam pojęcia jakim programem i w ogóle
Z góry ślicznie dziękuje za odpowiedzi

Odpowiedzi: 10

Thel–u jak najbardziej poniewaź to jest kompresa ja podobnych zasadach

choć w moim przekonaniu
kaluznikow
Dodano
16.09.2004 12:50:23
czyli mozliwe ze beda to porownywalne wielkosci dzis moze sprawdze i dam znac ....
TheL
Dodano
15.09.2004 18:04:32
TheL na zwykła płytke 650 jak pamietam wchodzi 50 minut filmu w jakości svcd mysle ze najlepiej kupić 820 płytki ale w micro nie mam pojęcia ile ci to zajemie poniewaź nie robiłem w tym formacie

na 700 mb – vcd jak pamietam 70 minut

ale w micro nie mam pojęcia
kaluznikow
Dodano
15.09.2004 17:54:13
hmmm a cos innego ale podobnego, moje stacjonarne dvd nie obsluguje vcd/svcd (sunwood sw–022) ostatnio wpadlem na pomysl aby nagrac na zwykla cdr w nero plytke w formacie micro dvd udalo sie i dvd odtwarzalo teraz moje pytanie, ile uda mi sie nagrac filmu (chodzi o czas) na zwykla plytke cd...
TheL
Dodano
15.09.2004 00:14:18
lookasz to ja ci powiem bo widze ze inni nie chcą

pewnie ze sie da tak skompresować tylko jednak troszke jakoś filmu cierpi na upychaniu filmu na jedną płytke ale coś względem czegość

jednym ze sposobów zrobienia takiego filmu jest mozliwe przez stworzenie go w formacie KSVCD za pomocą programu DIKO dostępnego przez stronke www.divx.howto.pl filmy w tym formacie gotowe masz dostępne na stronie www.suprnova.org jedyne co musisz jednak zrobić to wstawić sobie polskie napisy z tego co pamiętam jednak przrobić je nalezy do formatu .SUB a nie tak jak przy svcd do .ssa programik jest ogólnie fajny myśle i jest formum do niego dobre nie wioem czy dobrze pamietam ale www.ksvcd.net

z tego co sie dowiedziałem za pomocą innego forum jest to tez mozliwe do upchania za pomocą programu DVD2AVI co osobiście mnie zdziwiło przyznaje ale gośc o nazwie gerardowen (przepraszam jesli przekręciłem)własnie za pomocą tego progarmu to robi zmienia popprostu BITRATE na inne parametry poniewaz tam jest rozmar płyt jednak jest on inaczej traktowany rozmiarowo co do tego formatu filmów na płyte 640 mb upchasz np 700 mb blizsze przyblizenie konwersacji filmów oraz ich zasady http://www.divx.howto.pl/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=89 oraz kolejny format kompresji filmów na jedną płytke to mvcd

lecz jednak ja uwazam ze najlepiej było by sie pobawić własnie programikiem DIKO bo on własnie kompresuje na jedną płytke lecz osobiście nie udało mi sie to niestety przyznaje

napisałem tyle poniewaź sam sie duzo prosiłem pytałem i mało odpowiedzi dostawałem

pozdrawiam
kaluznikow
Dodano
12.09.2004 14:32:46
Oczywiście źe sa to filmy maące 90 minut a czasem nawet odrobinke więcej i ponowie pytanko kolegi znacie jakieś polskie programy do konwersji tych filmików polskie podkreślam
loookasz
Dodano
29.08.2004 01:23:36
loookasz:
Jakoś musi się dać skoro na wielu stronach p2p są do zasysania filmy w formacie svcd mieszczące się na jednej płytce 700 megowej

Owszem, ale zerknij na czas trwania takiego filmu najprawdopodobniej nie jest to ~90min a sporo mniej, jego rozdzielczosc i inne parametry wplywajace na jakosc tez sa zanizone

Pozdrawiam
arcymag napisał
Znacie jakiś prosty program do przeróbki avi na vcd, w stylu DVDrip, tylko dostępny w pełnej wersji?

Dwa posty wyzej masz link do takiej strony gdzie znajdziesz takie programy.
malymulpepe
Dodano
28.08.2004 17:22:11
Znacie jakiś prosty program do przeróbki avi na vcd, w stylu DVDrip, tylko dostępny w pełnej wersji?
arcymag
Dodano
28.08.2004 14:29:23
Jakoś musi się dać skoro na wielu stronach p2p są do zasysania filmy w formacie svcd mieszczące się na jednej płytce 700 megowej ja uźywam programu dvd rip ale zawsze wychodzą mi 2 albo nawet 3 płytki
loookasz
Dodano
28.08.2004 01:12:24
SVCD raczej sie nie da gdyz ten format zajmuje prawie 2 razy tyle miejsca co VCD, spróbuj własnie zamiast konwersji do SVCD konwersji VCD,ale i tak jezeli film zajmuje sporo miejsca to musi byc podzielony na czesci, lub sprobuj uzyc płyt 99min(wtedy musisz miec właczona opcje overburningu w trybie Disc–At–Once no i nagrywarka musi obługiwac tą obcje). Są programy które automatycznie przed konwersja pokazuja ile potrzebnych bedzie CD np. DVDDecrypter znajdziesz go na CDRInfo
malymulpepe
Dodano
27.08.2004 22:21:53
loookasz
Dodano:
27.08.2004 13:10:13
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1