JakWylaczyc kompletnie wbudowanego Firewalla?
Witam
Mma otoz taki problem gdzie, po instalacji WindowsaXp z SP2 moge wylaczyc microsoftowego firewalla bez problemu, ale po zaktualizowaniu go juz tak nie moge zrobic, pomimo ze na polaczeniach sieciowych, w Zaporze systemu Windows mam zaznczone WYLACZ, to on nadal pracuje w tle i w Centrum zabezpieczen jest napisane ze ejst WLACZONE. Jak mozna go definitywnie wylaczyc. HELP
Pozdrawiam
ZupaHIP
Mma otoz taki problem gdzie, po instalacji WindowsaXp z SP2 moge wylaczyc microsoftowego firewalla bez problemu, ale po zaktualizowaniu go juz tak nie moge zrobic, pomimo ze na polaczeniach sieciowych, w Zaporze systemu Windows mam zaznczone WYLACZ, to on nadal pracuje w tle i w Centrum zabezpieczen jest napisane ze ejst WLACZONE. Jak mozna go definitywnie wylaczyc. HELP
Pozdrawiam
ZupaHIP
Odpowiedzi: 17
Skoro tak twierdzisz :wink: – alg mi został z czasów SP1.
To calkowicie wystarcza do permanentnego wylaczenia zaporyRebe:
Moźesz spróbować z wyłączeniem usługi zapory/ics
To calkowicie wystarcza do permanentnego wylaczenia zaporyRebe:
Moźesz spróbować z wyłączeniem usługi zapory/ics
zupahip:
Windows z SP2 i i wszystkimi uaktualnieniami z neta (Windows Update), Antywirus Norton, Spybot, RegCleaner, wszystko uaktualnione, zero robactwa, trojanow, wirusow i innych gownienek. Heh jeszcze umiem zadbac o porzadek w kompie, ale ten firewall mnie dobija.
Tak z czystej ciekawości sie zapytam: moźesz podać swój log z hijacthis ?
Ciekaw jestem, czy faktycznie taki porządek masz ;)
Windows z SP2 i i wszystkimi uaktualnieniami z neta (Windows Update), Antywirus Norton, Spybot, RegCleaner, wszystko uaktualnione, zero robactwa, trojanow, wirusow i innych gownienek. Heh jeszcze umiem zadbac o porzadek w kompie, ale ten firewall mnie dobija.
zupahip:
System ma okolo 2tyg
A ststystycznie system przestaje być czysty – gdy jest bez ochrony do sieci podłączony – po mniej więcej takim samym czasie ile wynosi czas źycia czołgu na wspólczesnym polu walki*.
* Fachowe źródła coś o 3 minutach – dla czołgu – wspominają.
System ma okolo 2tyg
coyote:
A wcześniej wszystko dobrze chodziło źe na firewalla zganiasz ?
*** tam.
Poza tym pewnie warto juź by się zabrać za foramtowanie, bo
zupahip:
Nie mam zadnego innego firewalla....
Zawsze to foramt jest "zdrowszy" niź zabawa w odrobaczanie.
zupahip:
mechanicznie wylaczony ten firewall przez Uslugi, choc status w CZ nadal wlaczone, ale i tak radio internetowe z WinAMP'a sie tnie, a w eMule LowID
A wcześniej wszystko dobrze chodziło źe na firewalla zganiasz ?
Ojej to wiem, ze jednoczesnie jak uruchomie to bedzie sie ciac. Testowalem oddzielnie, az taki glupi nie jestem :) Ogolnie lipa z tym windowsowym firewall'em. Powinni tego firwalla zabronic :D
zupahip:
mechanicznie wylaczony ten firewall przez Uslugi, choc status w CZ nadal wlaczone, ale i tak radio internetowe z WinAMP'a sie tnie, a w eMule LowID
No tak – gdy korzystasz ze streaming'u i ciągniesz z emula to sie nie dziw ze Winamp buforuje.
Wyłącz emule i będzie okej.
Przeczytałem ten Twój pierwszy post ..... bez zrozumienia jak widać. Kompletnie do mnie nie dotarło.
Moźesz spróbować z wyłączeniem usługi zapory/ics ew. usługi bramy aplikacii ( alg ).
Moźesz spróbować z wyłączeniem usługi zapory/ics ew. usługi bramy aplikacii ( alg ).
Nie mam zadnego innego firewalla, napisalem przeciez ze mam na polaczeniach wszelkich zaznaczone WYLACZ przy zabezpieczeniach danego polaczenia. Ale to sie tak zrobilo po tym, jak zostaly zainstalowane nowe laty windowsa. Ze zapora WYLACZONE na polaczeniach a w Centrum zabezpiczen nadal WLACZONE.
połaczenia sieciowe – połaczenie z ktroego korzystasz – ppm – właściwości – zaawansowane – chroń mój komputer – ustawienia – ogólne – wyłacz.
Masz zainstalowanego jakiegoś innego firewalla ?
Jeśli tak, a jak napisanełem wyźej jest on zgodny z CZ wtedy w tym miejscu, o którym wspominasz jest info ze FW jest włączony.
Jeśli FW nie jest zgodny z CZ, a systemowy jest wyłączony wtedy pokazuje się info, źe zapora jest wylączona.
Info zlikwidujesz w sposób który podalem wyźej.
Systemowa zapora odzywa się kiedy jakas nowa aplikacja próbuje się z netem łączyć ?
Jeśli tak, a jak napisanełem wyźej jest on zgodny z CZ wtedy w tym miejscu, o którym wspominasz jest info ze FW jest włączony.
Jeśli FW nie jest zgodny z CZ, a systemowy jest wyłączony wtedy pokazuje się info, źe zapora jest wylączona.
Info zlikwidujesz w sposób który podalem wyźej.
Systemowa zapora odzywa się kiedy jakas nowa aplikacja próbuje się z netem łączyć ?
Mam to zaznaczone i nic to nie zmienilo
Strona 1 / 1