Jakie studia wybrać ???
Witam mieszkam województwie śląskim i zastanawiam się nad swoją przyszłością, a mianowicie jakie studia wybrać. Interesują mnie zagadnienia z tematyki webmasteringu, grafiki i sieci komputerowych. Z tym chce wiązać swoją karierę źyciową. Teraz tylko pytanie – jakie studia wybrać ??? W woj śląskim są trzy (moi zdaniem) szkoły warte uwagi:
1 – Politechnika
2 – Polsko–Japońska wyźsza szkoła technik komputerowych w Bytomiu
3 – Wyźsza szkoła technologii informatycznych w Katowicach
Dwie pozostałe szkoły to szkoły prywatne :
2 – 600zł/miesiąc (1 rok), 750zł/miesiąc (reszta),
3 – 400zł/miesiąc
I co teraz wybrać, a moźe macie inne propozycje. Która szkoła odznacza się największą renomą wśród pracodawców???
1 – Politechnika
2 – Polsko–Japońska wyźsza szkoła technik komputerowych w Bytomiu
3 – Wyźsza szkoła technologii informatycznych w Katowicach
Dwie pozostałe szkoły to szkoły prywatne :
2 – 600zł/miesiąc (1 rok), 750zł/miesiąc (reszta),
3 – 400zł/miesiąc
I co teraz wybrać, a moźe macie inne propozycje. Która szkoła odznacza się największą renomą wśród pracodawców???
Odpowiedzi: 20
No pewno. :D
no to ja Ci wytłumacze analize a Ty mi fizyke:D
FTIMS?
FTIMS?
Smash:Tzn wiesz..
Jeźeli juz wybierasz dany kierunek to chyba dlatego, źe sie nim interesujesz i jakoś głupio mieć z niego brak..
Swoją drogą teź mam brak z I sem z fizyki:) fizyka to moje nemesis;)
Zgadzam sie.
Ja o ile fizyke mam do przodu to analize mam w plecy.
Duzo zalezy od prowadzocego, jesli bedzie dobry dla studentow to z zaliczeniem problemu nie bedzie.
BTW Tez studiuje na PŁ. :D
fizyka czasem dołuje ludzi :(
fizyka czasem dołuje ludzi :(
Tzn wiesz..
Jeźeli juz wybierasz dany kierunek to chyba dlatego, źe sie nim interesujesz i jakoś głupio mieć z niego brak..
Smash:true, źe liczą sie skilz..
Jezeli nie masz zacięcia i chęci do informatyki to na PŁ bedziesz zajmował miejsce a na prywatnej tracił hajs..
Przykładowo, na II sem informatyki PŁ są osoby które mają braki właśnie z infy..
To tak jest chyba wszedzie.
U mnie na fizyce tez tak jest, ze wiele osob ma braki z fizyki wlasnie.
true, źe liczą sie skilz..
Jezeli nie masz zacięcia i chęci do informatyki to na PŁ bedziesz zajmował miejsce a na prywatnej tracił hajs..
Przykładowo, na II sem informatyki PŁ są osoby które mają braki właśnie z infy..
Jednak w naszym kraju przede wszystkim liczy się papier i niestety coraz cześciej trzeba go mieć, zeby w ogole dostać szanse zaprezentowania moźliwości..
Jeźeli wiesz, źe w domu się bedziesz sumiennie kształcił w kierunku informatyki to równie dobrze mozesz zdawać na Organizacje i Zarzadzanie (łatwiejszy kierunek z ładniejszymi kobietami:)
Jednak w naszym kraju przede wszystkim liczy się papier i niestety coraz cześciej trzeba go mieć, zeby w ogole dostać szanse zaprezentowania moźliwości..
Jeźeli wiesz, źe w domu się bedziesz sumiennie kształcił w kierunku informatyki to równie dobrze mozesz zdawać na Organizacje i Zarzadzanie (łatwiejszy kierunek z ładniejszymi kobietami:)
jak czowiek bedzie mial certyfikat MS to go do kazdej roboty przjmna
jak czowiek bedzie mial certyfikat MS to go do kazdej roboty przjmna
darek_dade:Gusio dobrze, zeby tak zawsze bylo. Nie kazdy szef ma czas przebadac kazdego nowego pracownika ;).
I tak wszystko wyjdzie w praniu :mrgreen:
Gusio dobrze, zeby tak zawsze bylo. Nie kazdy szef ma czas przebadac kazdego nowego pracownika ;).
Tak se to czytam i przykład podam: Na biurku szefa firmy leźą dwa CV: absolwent politechniki i uczelni prywatnej. Poziom mniej więcej ten sam. Szef przyjmuje obu na "praktykę" i absolwent uczelni prywatnej robi wszystko jak tego wymaga szef – jest obeznany z j. programowania, sieciami. Natomiast absolwent polibudy nie umie nic – ustawienie połączenie sieciowego to problem.
Dodatkowo absolwent prywatnej posiada certyfikaty MS.
Kogo szef zatrudni ?
Do czego zmierzam: IMHO nie liczy się z jakiej uczelni masz dyplom, tylko to co potrafisz i co sobą reprezentujesz.
Pozdrawiam.
Dodatkowo absolwent prywatnej posiada certyfikaty MS.
Kogo szef zatrudni ?
Do czego zmierzam: IMHO nie liczy się z jakiej uczelni masz dyplom, tylko to co potrafisz i co sobą reprezentujesz.
Pozdrawiam.
Smash:Na pewno nie wybieraj prywatnej..jak juź przytoczono coraz częściej absolwentom tych szkół dziękują na wejsciu.
Jeźeli na polibude, to szlifuj matme a przede wszystkim fizyke, bo szybko skonczysz przygode(ahh ta sesja juź niedługo:).Infy sie na 3 semestrze zaczniejsz uczyc:) (I rok to pascal + C++ przynajmniej na PŁ)
Porządnie informatyki Cie nigdzie nie naucza, wszedzię dostajesz podstawy które później sam rozwijasz..
Jeźeli chcesz isc na studia gdzie specjalnością jest grafika, to zapomnij o photoshopie;)
pozdrawiam
Zgadzam sie.
Jesli studia to tylko Polibuda i matmy to na bierzaco uczyc sie.
Na pewno nie wybieraj prywatnej..jak juź przytoczono coraz częściej absolwentom tych szkół dziękują na wejsciu.
Jeźeli na polibude, to szlifuj matme a przede wszystkim fizyke, bo szybko skonczysz przygode(ahh ta sesja juź niedługo:).Infy sie na 3 semestrze zaczniejsz uczyc:) (I rok to pascal + C++ przynajmniej na PŁ)
Porządnie informatyki Cie nigdzie nie naucza, wszedzię dostajesz podstawy które później sam rozwijasz..
Jeźeli chcesz isc na studia gdzie specjalnością jest grafika, to zapomnij o photoshopie;)
pozdrawiam
pozdrawiam
a nie lepiej zajac miejscowe i puszki zbierac ? :P :twisted: od biedy to jeszcze mozna kapselki albo makulature :lol:
yasiu777:WSiIZ to oczywiscie szkola prywatna
zaleźy jaka...
No napisalem przeciez – ze jedna z lepszych szkol prywatnych w Polsce Pld.(wg. jakis tam rankigow Rzeczpospolitej czy innnego ustrojstwa).
Chetnych zapraszam : http://portal.wsiz.rzeszow.pl/
A to czy lepiej ksztalca na prywatnych czy panstowoych to juz inna sprawa, natomiast panuje obiegowa opinia na ten temat, i trzeba to brac pod uawge...
yasiu777:Ponoć studenci Polibudy są lepiej wykrztałceni.
Wybacz, ale osobiście znam kilku takich, którzy tylko powietrze na polibudzie zajmują.
To nie jest reguła.
yasiu777:Ponoć studenci Polibudy są lepiej wykrztałceni.
Wybacz, ale osobiście znam kilku takich, którzy tylko powietrze na polibudzie zajmują.
To nie jest reguła.
WSiIZ to oczywiscie szkola prywatna
zaleźy jaka, jak to będzie jakieś policealny badziew bez matury to się nie dziwie
śmieszą mnie wydziały informatyczne w szkołach kosmetycznych hahaha
Ponoć studenci Polibudy są lepiej wykształceni. Jak nauczyciel z PJWSTK zrobił u nas w LO wykład to naprawdę byłem pod wraźeniem – do dziś go pamiętam temat Bezpieczeństwo sieci bezprzewodowych. Omówił szczegółowo 802.11, urządzenia itd. Sam miód.