Jakie studia wybrać ???

Witam mieszkam województwie śląskim i zastanawiam się nad swoją przyszłością, a mianowicie jakie studia wybrać. Interesują mnie zagadnienia z tematyki webmasteringu, grafiki i sieci komputerowych. Z tym chce wiązać swoją karierę źyciową. Teraz tylko pytanie – jakie studia wybrać ??? W woj śląskim są trzy (moi zdaniem) szkoły warte uwagi:
1 – Politechnika
2 – Polsko–Japońska wyźsza szkoła technik komputerowych w Bytomiu
3 – Wyźsza szkoła technologii informatycznych w Katowicach
Dwie pozostałe szkoły to szkoły prywatne :
2 – 600zł/miesiąc (1 rok), 750zł/miesiąc (reszta),
3 – 400zł/miesiąc

I co teraz wybrać, a moźe macie inne propozycje. Która szkoła odznacza się największą renomą wśród pracodawców???

Odpowiedzi: 20

No pewno. :D
theboss78
Dodano
05.04.2005 20:40:55
no to ja Ci wytłumacze analize a Ty mi fizyke:D
FTIMS?
Smash
Dodano
05.04.2005 16:40:06
Smash:
Tzn wiesz..
Jeźeli juz wybierasz dany kierunek to chyba dlatego, źe sie nim interesujesz i jakoś głupio mieć z niego brak..
Swoją drogą teź mam brak z I sem z fizyki:) fizyka to moje nemesis;)

Zgadzam sie.
Ja o ile fizyke mam do przodu to analize mam w plecy.
Duzo zalezy od prowadzocego, jesli bedzie dobry dla studentow to z zaliczeniem problemu nie bedzie.
BTW Tez studiuje na PŁ. :D
theboss78
Dodano
05.04.2005 00:45:57
fizyka czasem dołuje ludzi :(
yasiu777
Dodano
05.04.2005 00:29:16
fizyka czasem dołuje ludzi :(
yasiu777
Dodano
05.04.2005 00:29:16
Tzn wiesz..
Jeźeli juz wybierasz dany kierunek to chyba dlatego, źe sie nim interesujesz i jakoś głupio mieć z niego brak..
Swoją drogą teź mam brak z I sem z fizyki:) fizyka to moje nemesis;)
Smash
Dodano
05.04.2005 00:23:32
Smash:
true, źe liczą sie skilz..
Jezeli nie masz zacięcia i chęci do informatyki to na PŁ bedziesz zajmował miejsce a na prywatnej tracił hajs..
Przykładowo, na II sem informatyki PŁ są osoby które mają braki właśnie z infy..

To tak jest chyba wszedzie.
U mnie na fizyce tez tak jest, ze wiele osob ma braki z fizyki wlasnie.
theboss78
Dodano
05.04.2005 00:11:52
true, źe liczą sie skilz..
Jezeli nie masz zacięcia i chęci do informatyki to na PŁ bedziesz zajmował miejsce a na prywatnej tracił hajs..
Przykładowo, na II sem informatyki PŁ są osoby które mają braki właśnie z infy..

Jednak w naszym kraju przede wszystkim liczy się papier i niestety coraz cześciej trzeba go mieć, zeby w ogole dostać szanse zaprezentowania moźliwości..

Jeźeli wiesz, źe w domu się bedziesz sumiennie kształcił w kierunku informatyki to równie dobrze mozesz zdawać na Organizacje i Zarzadzanie (łatwiejszy kierunek z ładniejszymi kobietami:)
Smash
Dodano
04.04.2005 23:51:01
jak czowiek bedzie mial certyfikat MS to go do kazdej roboty przjmna
yasiu777
Dodano
04.04.2005 22:36:48
jak czowiek bedzie mial certyfikat MS to go do kazdej roboty przjmna
yasiu777
Dodano
04.04.2005 22:36:48
darek_dade:
Gusio dobrze, zeby tak zawsze bylo. Nie kazdy szef ma czas przebadac kazdego nowego pracownika ;).

I tak wszystko wyjdzie w praniu :mrgreen:
maq123
Dodano
04.04.2005 21:04:56
Gusio dobrze, zeby tak zawsze bylo. Nie kazdy szef ma czas przebadac kazdego nowego pracownika ;).
darek_dade
Dodano
04.04.2005 20:55:45
Tak se to czytam i przykład podam: Na biurku szefa firmy leźą dwa CV: absolwent politechniki i uczelni prywatnej. Poziom mniej więcej ten sam. Szef przyjmuje obu na "praktykę" i absolwent uczelni prywatnej robi wszystko jak tego wymaga szef – jest obeznany z j. programowania, sieciami. Natomiast absolwent polibudy nie umie nic – ustawienie połączenie sieciowego to problem.
Dodatkowo absolwent prywatnej posiada certyfikaty MS.
Kogo szef zatrudni ?
Do czego zmierzam: IMHO nie liczy się z jakiej uczelni masz dyplom, tylko to co potrafisz i co sobą reprezentujesz.
Pozdrawiam.
Anonymous
Dodano
04.04.2005 20:12:40
Smash:
Na pewno nie wybieraj prywatnej..jak juź przytoczono coraz częściej absolwentom tych szkół dziękują na wejsciu.

Jeźeli na polibude, to szlifuj matme a przede wszystkim fizyke, bo szybko skonczysz przygode(ahh ta sesja juź niedługo:).Infy sie na 3 semestrze zaczniejsz uczyc:) (I rok to pascal + C++ przynajmniej na PŁ)

Porządnie informatyki Cie nigdzie nie naucza, wszedzię dostajesz podstawy które później sam rozwijasz..

Jeźeli chcesz isc na studia gdzie specjalnością jest grafika, to zapomnij o photoshopie;)

pozdrawiam

Zgadzam sie.
Jesli studia to tylko Polibuda i matmy to na bierzaco uczyc sie.
theboss78
Dodano
03.04.2005 21:32:15
Na pewno nie wybieraj prywatnej..jak juź przytoczono coraz częściej absolwentom tych szkół dziękują na wejsciu.

Jeźeli na polibude, to szlifuj matme a przede wszystkim fizyke, bo szybko skonczysz przygode(ahh ta sesja juź niedługo:).Infy sie na 3 semestrze zaczniejsz uczyc:) (I rok to pascal + C++ przynajmniej na PŁ)

Porządnie informatyki Cie nigdzie nie naucza, wszedzię dostajesz podstawy które później sam rozwijasz..

Jeźeli chcesz isc na studia gdzie specjalnością jest grafika, to zapomnij o photoshopie;)

pozdrawiam
Smash
Dodano
03.04.2005 21:10:49
a nie lepiej zajac miejscowe i puszki zbierac ? :P :twisted: od biedy to jeszcze mozna kapselki albo makulature :lol:
Przemeksik
Dodano
03.04.2005 21:04:59
yasiu777:
WSiIZ to oczywiscie szkola prywatna

zaleźy jaka...

No napisalem przeciez – ze jedna z lepszych szkol prywatnych w Polsce Pld.(wg. jakis tam rankigow Rzeczpospolitej czy innnego ustrojstwa).
Chetnych zapraszam : http://portal.wsiz.rzeszow.pl/
A to czy lepiej ksztalca na prywatnych czy panstowoych to juz inna sprawa, natomiast panuje obiegowa opinia na ten temat, i trzeba to brac pod uawge...
brtx
Dodano
03.04.2005 18:32:46
yasiu777:
Ponoć studenci Polibudy są lepiej wykrztałceni.

Wybacz, ale osobiście znam kilku takich, którzy tylko powietrze na polibudzie zajmują.
To nie jest reguła.
Anonymous
Dodano
03.04.2005 15:54:49
yasiu777:
Ponoć studenci Polibudy są lepiej wykrztałceni.

Wybacz, ale osobiście znam kilku takich, którzy tylko powietrze na polibudzie zajmują.
To nie jest reguła.
Anonymous
Dodano
03.04.2005 15:54:49
WSiIZ to oczywiscie szkola prywatna

zaleźy jaka, jak to będzie jakieś policealny badziew bez matury to się nie dziwie

śmieszą mnie wydziały informatyczne w szkołach kosmetycznych hahaha

Ponoć studenci Polibudy są lepiej wykształceni. Jak nauczyciel z PJWSTK zrobił u nas w LO wykład to naprawdę byłem pod wraźeniem – do dziś go pamiętam temat Bezpieczeństwo sieci bezprzewodowych. Omówił szczegółowo 802.11, urządzenia itd. Sam miód.
yasiu777
Dodano
03.04.2005 15:52:53
yasiu777
Dodano:
03.04.2005 14:55:31
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2