Jakie są podstawowe typy plików Unixa?
Jak w temacie prosze o pomoc . Pozdro
Odpowiedzi: 16
A w psychiatryku tez nie byłem :mrgreen: jeszcze tak źle nie jest ale mój stan troche si pogorszył :wink:
A tak na serio to nie denerwuj sie tak przecieź to źarty tylko.
A tak na serio to nie denerwuj sie tak przecieź to źarty tylko.
Damianos:Na oddziale dziecięcym są kolorowe ściany a u ginekologa nie byłem to nie wiem :mrgreen:
W psychiatryku teź i co ?
Na oddziale dziecięcym są kolorowe ściany a u ginekologa nie byłem to nie wiem :mrgreen:
Damianos:Nic sie nie zniszczy a ładniej bedzie wyglądać bo czerwone plamki bedą na ścianach (jak u lekarza dziecięcego) :mrgreen:
Chiba ginekologa, a nie dziecięcego.
gusioo:EL NINO:Z bańki w murek na klatce schodowej :mrgreen: .aligator:Weź se przypakuj ...
E dopiero co pomalowali szkoda niszczyć ;)
Nic sie nie zniszczy a ładniej bedzie wyglądać bo czerwone plamki bedą na ścianach (jak u lekarza dziecięcego) :mrgreen:
gusioo:EL NINO:Z bańki w murek na klatce schodowej :mrgreen: .aligator:Weź se przypakuj ...
jak raz pomalowali to pomalują i drugi ;) a napewno wybaczą Ci ten "incydent", po tym jak powiesz im na jaki to szczytny cel było ;p
EL NINO:Z bańki w murek na klatce schodowej :mrgreen: .aligator:Weź se przypakuj ...
Z bańki w murek na klatce schodowej :mrgreen: .aligator:Weź se przypakuj ...
gusioo:Własnie to zauwaźyłem – nie wiem kogo na nich nasłać: EL NINO czy raczej Aligatora ? Moźe obu ? :mrgreen:
Weź se przypakuj i sam się broń :wink:
gusioo:Over:coś Cię ostatno gusioo wszyscy zaczepiają :?
Własnie to zauwaźyłem – nie wiem kogo na nich nasłać: EL NINO czy raczej Aligatora ? Moźe obu ? :mrgreen:
Zrób turniej – jak w shrek'u .
Over:coś Cię ostatno gusioo wszyscy zaczepiają :?
Własnie to zauwaźyłem – nie wiem kogo na nich nasłać: EL NINO czy raczej Aligatora ? Moźe obu ? :mrgreen:
coś Cię ostatno gusioo wszyscy zaczepiają :?
– brudzia nie mielim okazji wypić :) – moze kiedys sie nadarzy okazja.
Szukałem w googlach, znalazłem ta strone z Twojego drugiego podanego linka ale .. musiałem cos przeoczyc ;) Dzieki napewno sie to przyda co napisałes. –––>
Szukałem w googlach, znalazłem ta strone z Twojego drugiego podanego linka ale .. musiałem cos przeoczyc ;) Dzieki napewno sie to przyda co napisałes. –––>
Domel_24:To Ty stary nie wyslilaj sie takimi postami, szkoda czasu
1. Nie mów do mnie "stary" bo:
–tak sie nie czuje.
–brudzia nie mielim okazji wypić.
2. Gdyby dokładnie odpowiadać na Twoje pytanie to odpowiedź brzmi: blokowe i znakowe.
3. Pewno nie zaglądałeś do google, a tam jest:
http://www.kattserv.neostrada.pl/Linux/Kurs/indexktzuilfisj.htm
http://www.linuxpl.org/SAG/x1035.html
4. Jeśli chodzi o systemy plików, to za podstawowe uznać moźna:
minix
Najstarszy, uwaźany za najbardziej niezawodny, jednak posiada on znaczne ograniczenia (brakuje niektórych znaczników czasu, nazwy plików mogą mieć maxymalnie 30 znaków, system plików moźe mieć co najwyźej 64 MB ).
xia
Zmodyfikowana wersja systemu minix, w której zostały podniesione limity: maxymalnej długości nazwy, oraz rozmiaru systemu plików. Żadne nowości nie zostały wprowadzone. Nie jest zbyt popularny, jednak istnieją dowody, iź działa całkiem dobrze.
ext2
Najbogatszy w moźliwości system plików Linuxa, aktualnie jest najbardziej popularny. Zaprojektowany z myślą o zgodności wzwyź, dzięki czemu powstanie nowej wersji nie oznacza potrzeby konwersji.
ext3
Starsza wersja ext2, nie jest zgodna wzwyź. Aktualnie nie uźywany, większość ludzi uźywa ext2.
To Ty stary nie wyslilaj sie takimi postami, szkoda czasu
Wyśil się i poszukaj.
Strona 1 / 1