Jakie płytki polecacie ?
Ostatnio kupiłem zgrzewkę płytek "datex" w supermarkecie i stwierdziłem źe co trzecia się źle nagrywa, np. nagrałem instalkę gry, napęd ją widział, otwierał, ale w trakcie instalacji wyskakuje błąd,a z dysku instalowała się ok. Moja nagrywarka LG 52,24,52 sprawia wraźenie sprawnej w 100%.Nie wiem czy to wina słabej jakości płytek czy nagrywarki,a moźe prędkość nagrywania zwiększa moźliwość występowania błędów.????????????????????
Dodam jeszcze źe mam 2 płytki RW które zawsze wypalają się ok,co skłania mnie do tego źe to jednak wina słabej jakości płyt.
Dodam jeszcze źe mam 2 płytki RW które zawsze wypalają się ok,co skłania mnie do tego źe to jednak wina słabej jakości płyt.
Odpowiedzi: 20
Ja mam nagrywarke Teac 4x :lol: i nagrywam na esperanzach (czarnych), zarowno muzyke jak i dane. Dotychczas niemaiem z nimi zadnych problemow
Ja polecam esperanzy. Od dawna na nich wypalam i wszystko jest ok. :) Tylko do zapisu audio niezbyt sie nadają. Natomiast w nagrywaniu wszystkiego innego esperanze radza sobie znakomicie.
ja rowniez 90% plytek mam dysana i polecam naprawde od A do Z czarne ,rw i r i zwykle sa nie do pobicia 8)
bMEMOREX – są najlepsze jaki znam i cena teź w stosunku do jakości jest odpowiednia!!! Pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol: [/b]
największych problemów przyspaźają płytki mediastroe i msonic na lite–on ,lg,,czasami mediastore nawet nie są widziane w nagrywarkach – "tanie mięso psy jedzą.."
uwaźam źe acossy są niezawodnei nie drogie,,
uwaźam źe acossy są niezawodnei nie drogie,,
mynajms:
do LG polecam platinum
a ja do wszystkiego polecam Verbatimy :mrgreen:
Kupiłem kiedyś Esperanze tą czarną i mi się obudwie płytki skrzaczyły, obie nagrałem Audio i nie wszystkie napędy ją czytały,właściwie to z sprawsdzałem na 8 grajkach to tylko 3 ją czytały :evil:
Niekupuje juź tego badziewia :wink:
Napisze tak, płyta płycie jest nie równa.
Dana partia płyt moźe pochodzić z innej tłoczni i porównując dwa take same nośniki, moźemy czasami zaobserwować róźnice w czasie nagrania a takze w jakości nagrań ( niedotyczy firm które mają swoje tłocznie np.TDK, Sony ).
Następna istotna rzecz na którą trzeba zwrócić uwagę to źywotność nosnika.
Jeśli dany materiał nam się poprawnie nagrał, to czy za rok, dwa lata czy więcej będziemy mogli go odtworzyć bez błędów.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić płyty takich producentów :
TDK, Maxell, Sony ( do zastosowań Audio/Video ).
LG , Esperanza, Hawk ( do Backup`ów softu i plików ).
Dana partia płyt moźe pochodzić z innej tłoczni i porównując dwa take same nośniki, moźemy czasami zaobserwować róźnice w czasie nagrania a takze w jakości nagrań ( niedotyczy firm które mają swoje tłocznie np.TDK, Sony ).
Następna istotna rzecz na którą trzeba zwrócić uwagę to źywotność nosnika.
Jeśli dany materiał nam się poprawnie nagrał, to czy za rok, dwa lata czy więcej będziemy mogli go odtworzyć bez błędów.
Ja z czystym sumieniem mogę polecić płyty takich producentów :
TDK, Maxell, Sony ( do zastosowań Audio/Video ).
LG , Esperanza, Hawk ( do Backup`ów softu i plików ).
Tomekk:
Odradzam (...) Esperanze
Etam:) Esperanze są tylko kiepskie do nagrywania plików audio.Mi sie na nich bardzo dobrze archiwizuje dane i zgrywa filmy..Co prawda kilka ryśnięć i są kłopoty z odczytaniem ale trzeba szanować płyty:)
aligator:
Od jakiegoś czasu z powodzeniem wypalam na MediaStore i nie mam źadnych problemów.
Równieź juź od dawna wypalam na MediaStore.
Kaźdy mówi, źe to "shit" ale mi jakoś podpasowały.
Kiedyś wypalałem na Platinium.
Odradzam właśnie Datexa i Esperanze
ja polecam Esperanze i Assus – te drugie troszkę droźsze :)
A jakiego masz Lite On'a ? Ja mam tego staruszka z serii 40125 i wypala wszystko co mu wpadnie w tackę ;) : datex, core, mediastore, dysan, verbatim, tdk, x–disc, mmore, smart buy, esperanza (tych wypalam najwięcej, kupuję sobie w markecie szpindel i mam na jakiś czas), noname i inne. Jeszcze źadna go nie pokonała ;)
Będę musiał wypróbować te sigmy (chociaź chyba kiedyś jedną wypalałem, ale nie dam głowy), ale to jak się esperanze skończą.
Będę musiał wypróbować te sigmy (chociaź chyba kiedyś jedną wypalałem, ale nie dam głowy), ale to jak się esperanze skończą.
Plextor, Maxell i Verbatim.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
a ja dzis testowalem plytki SIGMA silver blue HIGH SPEED 80/700 i sa naprawde spoko!powiem wiecej,sa zaje.....!
tylko nie wim ile kosztuja bo dostalem je od kolegi zlodzieja;)
tylko nie wim ile kosztuja bo dostalem je od kolegi zlodzieja;)
Polecam płyki PRINCO, sa dobre
Generalnie to takie same.
Zadna z wymienionych plytek mnie nie zawiodla. :D :D
Zadna z wymienionych plytek mnie nie zawiodla. :D :D
a jakie CD'ki do Lite–On'a polecacie?
rowniez mam nagryware LG i uzywam plytek tdk,media store,msonic,acoss i jak narazie mnie nie zawiodly.
pozdrawiam !
pozdrawiam !
Ja od dwóch lat nagrywam na Dysanach i źaden ze swojej winy mi się nie zepsuł.
Teź mam LG u mnie Datexy nagrywają sie bez problemu z max prędkością a MediaStore tylko max 16x. To chyba wszystko zaleźy od tego na jaki się trafiło model albo moźe to wina biosu nagrywarki.Co do Platinum to faktycznie dobre płytki dla LG.
Ja polecam Platinumy, Verbatimy i Dysany.