Jakie kino domowe polecacie a jakie odradzacie ???

Jak w temacie, dodam tylko źe interesuje mnie przedział ok 2000 pln.Z góry dzięki za rady.

Odpowiedzi: 20

Sorry, ale to on sie dokleil do mnie, a nie ja do niego :twisted: Poza tym pisze nie na temat.
Panasonic, istotnie nie jest szczytem mozliwosci technologicznych, ale na Denona ,bede musial jeszcze poczekac troche.
Kolega szukajacy kina domowego do 2000 , moze oblookac te linki(wszystkie modele czytaja DivX):
http://www.samsung.com/pl/products/hometheatersystems/hometheatersystems/ht_ds420.asp
,http://www.samsung.com/pl/products/hometheatersystems/hometheatersystems/ht_ds400.asp
,http://www.komputery.pc.pl/kino_domowe/philips_lx_3900_sa.php, itd itp. to tez nie szczyt technologiczny ale miesci sie w 2000 i czyta DivX :D
Slither
Dodano
06.09.2004 19:02:22
Slither,uspokuj się.
Jeźeli chcesz komuś dogryzać to inteligentnie i ze smakiem,a nie chamsko.
A teraz coś napiszę w temacie.
Jeźeli uwaźasz źe Thomson,Panasonic,czy Philips (nawet wysokie modele),to SPRZĘT,trochę się mylisz.
To tanie g....,porządnego sprzętu nie kupisz w Media Markt,czy RTV Euro AGD :lol:
A jeźeli chcesz kupić coś trochę ponad przeciętność to Denon,Onkyo,Yamaha itp.
MarcinX
Dodano
06.09.2004 18:50:06
I kto tu sie chwali :lol: Widzisz niby taki rentier z ciebie a tematu nie potrafisz zrozumiec. Musisz wrocic do szkoly i nauczyc sie czytac ze zrozumieniem :lol: A skoro juz o pieniadach wspomniales to ci powiem ze za krotki dla mnie jestes, bo ja za rok bede mial kino jak kolega maniasd 8) Na kino domwe cie z tego rentierowania nie stac ?:wink: Znaczy dobre inwestycje robisz smutne dziecie clowna ,jak poprosisz to cie podszkole:lol:
A wracajac do tych frustracji i kompleksow, to prawda cie w oczy kole? :lol:
Slither
Dodano
06.09.2004 18:26:18
Seeker,dobrze źe poleciłeś Google,inaczej niektórzy mogą pomyśleć źe jesteś na rencie (rentier) :wink: :P
MarcinX
Dodano
06.09.2004 18:16:07
Slither:
Przestan bo sie wzrusze :lol: .Ty sie nie odzywaj smutne dziecie clowna , kazdy tu cos ma poza toba :lol: I tak wyszlo ze tylko swoje frustracje umiesz pokazywac a niczym porzadnym sie nie umiesz wykazac :!:

Slither.. zawiodłem się na Tobie , myślałem ,źe napiszesz coś o tym Panasonicu , a Ciebie chłopcze widac coś męczy – moźe właśnie te frustracje i kompleksy o których tak bez przerwy piszesz?
Napisałeś :
Gdybys wiecej energii poswiecal na zarabianie pieniedzy,niz na zatruwanie zycia innym, tez bys sobie kupil :wink

Jeśli nie wiesz, to napiszę : rentier nie zarabia pieniędzy, on je po prosu ma .
Wyraz rentier znajdziesz w słowniku lub w googlach o ile nie masz kompleksu ...szukania
EOT
Seeker
Dodano
06.09.2004 13:38:10
Odradzam plastików za 2000 kupowanie. Divx`a szczerze mówiąc potrzeby nie rozumiem kupowania. Te 2000 na odtwarzacz(np uźywany)+wzmacniacz(uźywany) przeznacz a resztę dokupisz później. Zadowolony bardziej będziesz – przy ograniczonych środkach lepiej po kawałku zbierać (mnie np. jeszcze monitory+centralny tył do wymiany został)Chyba, źe ma `bum bum` robić a nie ładny dzwięk dawać. Jeźeli o nagłośnienie chodzi – podaj powierzchnię pokoju, w jakim zestaw pracować będzie – postaram się dobrać coś na początek.
Pozdrawiam.
Yoda
Dodano
06.09.2004 12:06:42
Slither – takie pisanie, źe mam Philipsa, Sriksa to moźna o kant d... obić. Jak juź piszesz to podaj dane sprzętu lub link do strony z danymi lub chociaź model sprzętu. Wtedy moźna sprawdzić o czym mówisz

Bo to, źe masz Panasonica i jest ok, to nic z tego nie wynika...

Jeśli odtwarzacz ma słuźyć głównie do odtwarzania divix'ow to polecam pogrzebać na allegro. tam moźna coś taniej znaleźć (tylko trzeba zwrócić uwagę, czy odtwarzacz ma moźliwosć aktualizacji softu !)
The_judge
Dodano
06.09.2004 10:00:21
Przestan bo sie wzrusze :lol: .Ty sie nie odzywaj smutne dziecie clowna , kazdy tu cos ma poza toba :lol: I tak wyszlo ze tylko swoje frustracje umiesz pokazywac a niczym porzadnym sie nie umiesz wykazac :!:

Gdybys wiecej energii poswiecal na zarabianie pieniedzy,niz na zatruwanie zycia innym, tez bys sobie kupil :wink:
Slither
Dodano
06.09.2004 02:51:12
Slitherrybko, źebyś choć napisał jaki model tego Panasonica, jakieś dane wg. których moźna by je ocenić , porównać z innymi modelami, a tak wyszło źeś chwalidoopa i nic więcej
:wink: –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

McScr@by nie wiem doprawdy o co Ci chodzi :wink: :lol:
Seeker
Dodano
05.09.2004 22:35:33
A co ciebie obchodzi co pisze? Nie do ciebie pisze ,wiec ... :wink:
Czlowiek pyta ,wiec mu odpowiadaja, a jak ty masz jakies kompleksy z tego powodu to nie lecz ich na forum,od tego sa specjalisci :lol:
Slither
Dodano
05.09.2004 22:21:28
Seeker:
A ja mam Maybacha....

Od o.Rydzika :P :wink:
A co Seeker nie trzymasz juź z ks. Jankowskim :P :wink:
McScr@by
Dodano
05.09.2004 22:20:27
orix:
Kup THOMSONA JEST najlepszy ja mam samo DvD i telefizor plazmowy to jest BoMbA :!: :!:

Slither:
Ja mam kino Panasonica za 2400 i nie narzekam, chociaz divixa nie obsluguje ,ale wszystko jest do nadrobienia

A ja mam Maybacha , Jagulara wczoraj rozwaliłem , ale obiecali źe na jutro podstawią nowego,
a kino domowe wraz z plasmą TV wymieniam średnio co dwa dni,–jak zmieniam krawat do koszuli, coby kolorystycznie sie nie gryzło.

Ps. co kogo obchodzi co macie . P
Seeker
Dodano
05.09.2004 22:13:20
Ja mam kino Panasonica za 2400 i nie narzekam, chociaz divixa nie obsluguje :D ,ale wszystko jest do nadrobienia :wink:
Slither
Dodano
05.09.2004 22:00:39
Kup THOMSONA JEST najlepszy ja mam samo DvD i telefizor plazmowy to jest BoMbA :!: :!:
orix
Dodano
29.07.2004 12:35:41
arcymag:
A która z tych wartości najlepiej oddaje faktycznego powera nagłośnienia?

Moc znamionowa czyli ta ze wzmacniacza , a dokładnie z końcówek mocy.
Seeker
Dodano
12.07.2004 14:54:34
A która z tych wartości najlepiej oddaje faktycznego powera nagłośnienia?
arcymag
Dodano
12.07.2004 00:04:09
arcymag:
Co oznacza skrót RMS a co DIN przy mocy głośników czy jest to moc muzyczna czy nominalna moc glośników?

moc RMS (Root Mean Square) – jest to moc skuteczna
głośnika ustalona przez Federalną Komisją Handlu USA,
moc muzyczna DIN – ustalona wg przemysłu w Niemczech
Jest jeszcze moc znamionowa – jest to rzeczywista moc wyjściowa ze wzmacniacza tzw.
moc wg normy IASCA RMS
i moc PMPO (Peak Music Power Output) – widniejąca często nawet na tanich zestawach z głośnikami 5W .Nie jest to wprowadzania w błąd , bo rzeczywiście nawet tak małe głośniki w warunkach laboratoryjnych mogą taką moć przenieść przy wysokich częstotliwościach i natym opierają się producenci taniego sprzętu reklamując swoje tanie zestawy
Seeker
Dodano
11.07.2004 23:51:02
Co oznacza skrót RMS a co DIN przy mocy głośników czy jest to moc muzyczna czy nominalna moc glośników?
arcymag
Dodano
11.07.2004 18:52:18
Wracając do pytania które zadałem powyźej, czy philips lx 3900 sa http://www.agdrtv.com/kino_domowe/philips_lx_3900_sa.php który odtwarza format divx otworzy mi filmy w formacie avi z wklejonymi napisami ???
arcymag
Dodano
28.06.2004 19:53:23
proponuje amplituner yamahe rxv–596 ztarszy model ale naprawde warto i jakisc kolumienki no quadrala lub b&w z nizszej półki a dvd to nawet jakis tani medion co czyta vcd i mp3 po co ci divx jak zoraz wiecej jest Vcd niz divx
to jest tylko moja propozycja
wujo
Dodano
27.06.2004 04:02:27
arcymag
Dodano:
22.06.2004 02:56:21
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2